Liliowce -Hemerocallis cz.9
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.9
Proszę o podanie mi nazw odmian liliowców o kolorze jak najbardziej zbliżonym do czarnego.Najlepiej aby były ciemnofioletowe wpadające w czerń.
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OK. Proszę bardzo. Podaję nazwy odmian, które u mnie wypadają jako prawie czarne.
Alaskan Midnight, Black Ambrosia, Black Stocking, Chicago Blackout, Darker Shade, Dominic, Ed Murray, Else Kaiser, Night Wings, Nosferatu, Obsidian, Salierii, Serena Dark Horse, Starling, Tis Midnight, Total Eclipse, Tuscawilla Blackout,
Alaskan Midnight, Black Ambrosia, Black Stocking, Chicago Blackout, Darker Shade, Dominic, Ed Murray, Else Kaiser, Night Wings, Nosferatu, Obsidian, Salierii, Serena Dark Horse, Starling, Tis Midnight, Total Eclipse, Tuscawilla Blackout,
Śnieżko mam 4 rodzaje drobnych liliowców wcześnie kwitnących. Jednego rozpoznałam na Twojej pierwszej fotografii. Czy znasz może jego nazwę? będę wdzięczna.
Pozdrawiam. Krystyna.
- śnieżka
Ja też tak mam i problem w tym, że nie jestem pewna ich nazw. Ten z fotografii kupiony był jako H.dumortierii, ale źródło zakupu niepewne i pasuje też opis taki jak do ,Gold Dust.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 mar 2011, o 17:15
Dzięki bardzo,kogra pisze:Witam nową miłośniczkę liliowców.
już właśnie nawiązuję kontakty. ;:
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 mar 2011, o 17:15
Miło popatrzeć na te śliczne liliowce.
Właśnie pozamawiałam już ich troszkę i jestem b. szczęsliwa z tego powodu.
Właśnie pozamawiałam już ich troszkę i jestem b. szczęsliwa z tego powodu.
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Śnieżko, znowu kusisz!!! Co to za cudo na drugim zdjęciu?
- śnieżka
Na drugiej fotce jest odm. Mountain Majesty, ale ona nie zawsze tak wygląda- przeważnie jest jednobarwna, w tym ciemno fioletowym kolorze .
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
wg tytułu aukcji xxx
Regulamin
I pomyśleć, że pierwsze liliowce u nich kupowałam - teraz ogarnia mnie śmiech na samą myśl co z tego mi wyrosło
// dodane: 10.03.11. g. 9:44 - link był do aukcji z all. z opisem "frans hals - nowość 2011 ". Już po lekturze chociażby 1 cześci wątku można się zorientowac, że to żadna nowość 2011 Dlatego wrzuciłam link, bo aukcja mnie rozbawiła. Ale zgodnie z regulaminem linków nie można podawać, został wykasowany. //
Regulamin
I pomyśleć, że pierwsze liliowce u nich kupowałam - teraz ogarnia mnie śmiech na samą myśl co z tego mi wyrosło
// dodane: 10.03.11. g. 9:44 - link był do aukcji z all. z opisem "frans hals - nowość 2011 ". Już po lekturze chociażby 1 cześci wątku można się zorientowac, że to żadna nowość 2011 Dlatego wrzuciłam link, bo aukcja mnie rozbawiła. Ale zgodnie z regulaminem linków nie można podawać, został wykasowany. //
To dobrze, że czytając wpisy na forum możemy uczyć się na cudzych błędach. Jednak czy aby na pewno uda się uniknąć własnych?
Pozdrawiam. Krystyna.
- śnieżka
Sądzę, że nie, bo człowiek uczy się na błędach, ale najskuteczniej na własnych.
Sama wiele razy skusiłam się na takie zakupy, licząc na rzetelność sprzedawcy, choć logika nakazywała co innego i oczywiście miała rację.
Sama wiele razy skusiłam się na takie zakupy, licząc na rzetelność sprzedawcy, choć logika nakazywała co innego i oczywiście miała rację.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lut 2011, o 11:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="śnieżka"]Te z podziału są znacznie droższe, bo nie tak łatwo doczekać się nieograniczonej ilości sadzonek z jednej rośliny.
Jest dosyć prosta metoda uzyskania sporej ( dużej) ilości nowych sadzonek. PROLIFERACiONS z angielska a do tego potrzebna żyletka i pasta lanolina BAP tak jak robią to w USA .
Jest dosyć prosta metoda uzyskania sporej ( dużej) ilości nowych sadzonek. PROLIFERACiONS z angielska a do tego potrzebna żyletka i pasta lanolina BAP tak jak robią to w USA .