ogród Agaty (sure)
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure)
Mnie też trochę przeraża to, jak duża może urosnąć. Ale mam jeszcze na nią miejsce, tylko będzie posadzona później, żeby nie okazało się, że trzeba przesadzać. Najpierw chcę stworzyć "konstrukcję podstawową", czyli posadzić te rośliny, które będą docelowo największe. I tak nie obędzie się bez wykopków, bo niektórym zostawiłam za mało przestrzeni...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będzie ślicznie u Ciebie wyglądać. Ja na wiosnę zamówiłam już trzy Teraz na nie czekam
Paulina
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hortensję "Anabelle" co roku powinno się dość radykalnie ciąć i wtedy nie rośnie taka ogromna.
Dorasta do 1-1,2m i obficiej kwitnie.
Ale się wymądrzam .
Dorasta do 1-1,2m i obficiej kwitnie.
Ale się wymądrzam .
- Sure
Asiu, ależ ja proszę o takie wymądrzanie!
staram się sama doczytywać o tych moich roślinkach, ale niektórych informacji się w necie nie znajdzie, albo nie tak łatwo! taka skromniejsza wersja Anabelki mi już nie straszna, gdyby byla tak ogromniasta, jak na niektórych zdjęciach, przytłoczyłaby parę sąsiednich roślin...
Paola1a, a kiedy je będziemy mogli obejrzeć?
staram się sama doczytywać o tych moich roślinkach, ale niektórych informacji się w necie nie znajdzie, albo nie tak łatwo! taka skromniejsza wersja Anabelki mi już nie straszna, gdyby byla tak ogromniasta, jak na niektórych zdjęciach, przytłoczyłaby parę sąsiednich roślin...
Paola1a, a kiedy je będziemy mogli obejrzeć?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też posadziłam Anabelkę. W wątku Tess i Kocicy jest dużo hortensji.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aga - moja mama anabelke co roku wczesną wiosną tnie nisko nad ziemią
Rośnie później świetnie i obficie kwitnie. Dorasta u niej gdzieś tak do 1,7 m i jest szeroka na dobre 2 metry.... Co parę ładnych lat mama odmładza ta hortensję: wykopuje, dzieli, i sadzi ponownie
Rośnie później świetnie i obficie kwitnie. Dorasta u niej gdzieś tak do 1,7 m i jest szeroka na dobre 2 metry.... Co parę ładnych lat mama odmładza ta hortensję: wykopuje, dzieli, i sadzi ponownie
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Agatko, przyszłam z rewizytą. Piękny ogrod jak na roczny staż to musiałam Bardzo dużo pracy pracy w niego włożyć,
bo taki zieloniutki, równiutki, zadbany. Jak wszystko co posadziłaś i to co dokupiłaś się rozrośnie to dopiero bedzie
co podziwiać w tym roku
bo taki zieloniutki, równiutki, zadbany. Jak wszystko co posadziłaś i to co dokupiłaś się rozrośnie to dopiero bedzie
co podziwiać w tym roku
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Sure
Adrianno, dzięki za info, wątku Tess jeszcze nie znam, a do Kocicy wrócę, bo chyba przeoczyłam hortensje...
Agatko, szerokość 2 m to też cakiem sporo, miało ich być u mnie kilka, ale pewnie ograniczę ilość w takim razie. Dzisiaj śnieg powoli znika, sprzatałam liście spod debów i próbowałam w wyobraźni "wpasować" tam Anabelki. Ładnie było, nie powiem!...
Wiesiu, bardzo mi miło, że tak piszesz, bo często zaglądam podziwiać Twój ogród!
Też czekam z niecierpliwością, aż urosną te moje maluchy, a na razie to niektóre jeszcze sama skróciłam!... ;)
Malgosiu, poczekam, co będzie z Twoich hostowych nasionek, jeśli się uda, to sama spróbuję tego sposobu..
(a na razie pojadę do Obi sprawdzić, czy mają kłącza)
Agatko, szerokość 2 m to też cakiem sporo, miało ich być u mnie kilka, ale pewnie ograniczę ilość w takim razie. Dzisiaj śnieg powoli znika, sprzatałam liście spod debów i próbowałam w wyobraźni "wpasować" tam Anabelki. Ładnie było, nie powiem!...
Wiesiu, bardzo mi miło, że tak piszesz, bo często zaglądam podziwiać Twój ogród!
Też czekam z niecierpliwością, aż urosną te moje maluchy, a na razie to niektóre jeszcze sama skróciłam!... ;)
Malgosiu, poczekam, co będzie z Twoich hostowych nasionek, jeśli się uda, to sama spróbuję tego sposobu..
(a na razie pojadę do Obi sprawdzić, czy mają kłącza)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja polecam biedronkowe kłącza host. Od dwóch lat je tam kupuje i jak na razie rosną piękne i są zdrowe, a przede wszystkim były tanie
Paulina
witaj Agato,
melduję się, zaległości przeczytałem. Wiosna już tuż tuż swoje maluchy - czyli większość roślin w moim "ogrodzie" przyciąłem, podobnie jak Ty... ale to im pomoże.
pozdrawiam wiosennie, będę zaglądać:)
melduję się, zaległości przeczytałem. Wiosna już tuż tuż swoje maluchy - czyli większość roślin w moim "ogrodzie" przyciąłem, podobnie jak Ty... ale to im pomoże.
- Sure
Co prawda kupilam w końcu te kłącza w Obi, ale tylko tak dla zaspokojenia ciekawości, co mi z tego wyrośnie. Bo ceny były jak za sadzonki!! Najtańsza chyba 9 złotych!paola1a pisze:Ja polecam biedronkowe kłącza host. Od dwóch lat je tam kupuje i jak na razie rosną piękne i są zdrowe, a przede wszystkim były tanie
A po ile te biedronkowe i czy już są?
Marcinie, jak dawno Cię nie było, gdzie się podziewałeś?merle pisze:witaj Agato,
Też liczę, że moim maluchom to pomoże i nie będę płakać nad przyciętymi odrostami (no, chyba że zmienię zdanie). Siostra mnie pytała o przycinanie żywopłotu z grabów, sadzony w zeszłym roku, czyli tez mały. To chyba trzeba ciąć zdecydowanie, żeby się zagęścił - czy mam rację?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Ooooo 9 zlociszy za kłącze ???? Ależ drożyzna ! Tutaj w zwykłym markecie były kłącza 5 różnych (pewnie tych najbardziej popularnych) host w kartoniku w cenie 2 funty za taki zestaw !Sure pisze: Co prawda kupilam w końcu te kłącza w Obi, ale tylko tak dla zaspokojenia ciekawości, co mi z tego wyrośnie. Bo ceny były jak za sadzonki!! Najtańsza chyba 9 złotych!
A w Lidlu było chyba jeszcze taniej.
Agato,
na forum zaglądałem regularnie, ale głównie czytałem/oglądałem, a mniej pisałem
grab ciąć zdecydowanie; ja może to zrobię w ten weekend - ma się zrobić duuużo cieplej
na forum zaglądałem regularnie, ale głównie czytałem/oglądałem, a mniej pisałem
grab ciąć zdecydowanie; ja może to zrobię w ten weekend - ma się zrobić duuużo cieplej