Mięsko bez pieczenia
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6999
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Łódź
Polecam jeszcze ten torcik z mięsa mielonego :P http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 101#197101
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2317
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: między Łodzią a Warszawą
- Kontakt:
Torcik jest pysznyFIGA pisze:Polecam jeszcze ten torcik z mięsa mielonego :P http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 101#197101
Zrobiłam ale miałam jeden problem, nie mogłam go dopiec w kombiwarze.
W pewnym momenci musiałam go przewrócić bo spód się nie dopiekał i torcik stracił przez to na wyglądzie.
Ciekawa jestem czy ktoś piekł torcik w kombiwarze ?
Ostatnio zrobiłam mięsko bez pieczenia ,naprawdę bardzo smaczne
Figo ,biegnę z podziękowaniami za rewelacyjny przepis.
Zastanawiałam się czy boczek można tak zrobić ????
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 10358
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: z zimnych gór Małopolski
- Kontakt:
Mięsko wg. przepisu Figi rewelacyjne
Zrobiłam szyneczkę-kulke i boczuś.
Boczek wyszedł, eeee tłuuuusty jak diabeł, ale szyneczka pod wygotowanym sadełkiem - mniam, mniam.
I tym to sposobem z Xięciem Ukochanym , pożarliśmy cały bochenek świeżego chlebka z góralskim masełkiem i z plasterkami Twojej, oziębionej szyneczki.
Orgia zmysłów, Figo
Zrobiłam szyneczkę-kulke i boczuś.
Boczek wyszedł, eeee tłuuuusty jak diabeł, ale szyneczka pod wygotowanym sadełkiem - mniam, mniam.
I tym to sposobem z Xięciem Ukochanym , pożarliśmy cały bochenek świeżego chlebka z góralskim masełkiem i z plasterkami Twojej, oziębionej szyneczki.
Orgia zmysłów, Figo
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3611
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Szczecin
WITAM!!!
Mam prośbę , chcę zrobić karkówkę wg. przepisu FIGI . Mięska mam 1kg , czy proporcję wody ,soli ,cukru i pozostałych składników też zmniejszyć o połowę . Boję się , że jak dam tak jak jest na 2kg ,to karkówka będzie zasłona .
Mam prośbę , chcę zrobić karkówkę wg. przepisu FIGI . Mięska mam 1kg , czy proporcję wody ,soli ,cukru i pozostałych składników też zmniejszyć o połowę . Boję się , że jak dam tak jak jest na 2kg ,to karkówka będzie zasłona .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
- 200p
- Posty: 385
- Od: 17 maja 2007, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: dolnośląskie
Ja właśnie wcinam powyższy schabik, pychotka! Przypomniałam sobie, że moja mama robiła coś takiego, ale nie pamiętam, czy były takie same składniki.
Ewo, miałam mniejszy kawałek schabu i dałam mniej soli. Też targały mną wątpliwości, ale z solą lepiej nie przesadzac - dosmaczyc można na chlebku, jeśli ktoś woli "słońsze".
Ewo, miałam mniejszy kawałek schabu i dałam mniej soli. Też targały mną wątpliwości, ale z solą lepiej nie przesadzac - dosmaczyc można na chlebku, jeśli ktoś woli "słońsze".
Pozdrawiam, Małgosia