Wszystko o pomidorach 5cz. (01.01.10 -
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach 5cz. (01.01.10 -
Ja niestety nie mam tunelu, ale mam zaciszne miejsce na tyłach domu, było tam tak ciepło że nawet żaby nam pod ścianą zimowały;) Ciekawa jestem bardzo czy pomidorom się tam spodoba;) Sklep polecam Thompson & Morgan, choć wszystkie nawozy i ziemię kompostową kupuję tam gdzie najtańsze, jednak w T&M są takie rośliny, że trudno wyjść;) Poza tym sprzedają rozsady, więc jeśli nic nie wyjdzie z siewek (odpukać w niemalowane) to się podratuję gotowizną;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pomylka tematu...
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
@sebapila, odpowiadałam do gossha87, jeżeli to off to przepraszam.
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Słońce roślinom nie zaszkodzi . Ale drobna mała rada. Po przepikowaniu nie stawiajcie natychmiast roślin na słońce, bo mogą paść. Więcej wody wyparuje z roślin przez liscie niz uszkodzone korzonki mogą jej pobrac z podłoża. Przetrzymac ze trzy dni w miejscu gdzie nie ma słońca i dopiero wystawic na parapet. I to najlepiej wieczorem.gossha87 pisze:Czy sadzonki mają stać na oknie od strony południowej?
Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 7 lut 2011, o 18:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam!
forumowicz okno wychodzące na jaka stronę jest twoim zdaniem najwłaściwsze na trzymanie siewek a potem przepikowanych roślinek?
Pozdrawiam Kasia
forumowicz okno wychodzące na jaka stronę jest twoim zdaniem najwłaściwsze na trzymanie siewek a potem przepikowanych roślinek?
Pozdrawiam Kasia
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Czy ktoś zna pomidor karłowy sztywnołodygowy Maliniak ?
Mam nasiona i nawet są ważne ale nie wiem czy warto wysiewać a jeśli już wysieję to czy mam go traktować jak koktajlowe czy jak normalne pomidory.
Na opakowaniu jest napisane że owoce o masie 80-100 g i że nie trzeba go palikować.
Mam nasiona i nawet są ważne ale nie wiem czy warto wysiewać a jeśli już wysieję to czy mam go traktować jak koktajlowe czy jak normalne pomidory.
Na opakowaniu jest napisane że owoce o masie 80-100 g i że nie trzeba go palikować.
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
To mogą być podobne do pomidora Betalux, które też są sztywnołodygowe, one nie wymagają wyłamywania wilków.
Podpórki, takie nie wysokie jednak są wskazane bo owoców jest dużo, krzaczek może nie radzić sobie z ich ciężarem.
Jeśli jest to pomidor karłowy puszczamy go na żywioł.
Podpórki, takie nie wysokie jednak są wskazane bo owoców jest dużo, krzaczek może nie radzić sobie z ich ciężarem.
Jeśli jest to pomidor karłowy puszczamy go na żywioł.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Znam te pomidory. Mialem je przez jeden rok Więcej nie chce. Pomidor jest karłowy ale palik musialem dac, bo inaczej owoce leżałyby na ziemi. Podatny na choroby a owoce niezbyt smaczne, miękkie i dużo soku. Podatne zwłaszcza na szara pleśń.Comcia pisze:Czy ktoś zna pomidor karłowy sztywnołodygowy Maliniak ?
Pozdrawiam
- smonika
- 500p
- Od: 29 gru 2008, o 18:51
Też tak miałam z karłowymi pomidorami. Pisało na torebce że nie wymagają palikowania a jak przyszło co do czego to kładły się na ziemi i musiałam wbijać im tyczki i podwiązywać.
Bez palików może by było jakby było czymś ściółkowane, ale to nie na moją działkę. Wolę odmiany wysokie
Bez palików może by było jakby było czymś ściółkowane, ale to nie na moją działkę. Wolę odmiany wysokie
Pozdrawiam, Monika
Myślałam że już sporo wiem o pomidorach ,ale teraz dowiedziałam się że pomidorów sztywnołodygowych nie ogławia się
Naprawde mam pozwolić im rozrastać się ?????????
Naprawde mam pozwolić im rozrastać się ?????????
Pozdrawiam Iwona
,Pomidory karłowe niejako same sie ogławiają. Pęd kończy się kwiatostanem i dalej nie rosnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
oj przepraszam chodziło mi czy w sztywnołodygowych nie obrywa się wilków
Pozdrawiam Iwona
W przypadku sztywno łodygowych obrywam tylko liście jeżeli tylko zauważe jakies zmiany na liściu lub w celu prześwietlenia krzaka i jego lepszej wentylacji .