Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Post »

Ładne kloniki :D Ja też posiałam w domu. Sama jestem ciekawa jakie bedą miały kolorki. A nie próbowałać te ogołocone gałązki u dołu połączyć i stworzyć cośna kształt drzewka ? Można by je pozaplatać ? są elastyczne ? Rosną takie ogromne. A na moim opakowaniu było napisane klonik pokojowy :D (do dużego pokoju :;230 ) A jak długo kwitną ?

Alu zasypałam Cię pytaniami, ale nie mam doświadczenia w uprawie klonika :oops:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To już wiem kogo będę pytała o kloniki :P
Wysiałam, nawet ładnie powschodziły i już się proszą o pikowanie.
I też posadzę po kilka w donicy :P
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam sąsiadkę ;:138
Ale fajnie kogoś namierzyć z okolic ;:196
A teraz znikam do Twojego ogrodu bo jest co oglądać ;:108
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz rację Alu ziemia zamarznięta chociaż pięknie w południe przygrzewa słonko t w nocy znowu to wszystko ścina mróz . Dziś znowu było -10 w nocy . Piękne kloniki tez na nie choruję ,ale jeszcze nie widziałam w sklepie nasion tych okazów a może żle zaglądałam ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Aluklonikowo zakręcona witaj ;:196 .Ja też uwielbiam kloniki i zbieram je kolorystycznie.Pokusiłam sie wysiać nasionka.Zobaczymy co z nich wyrośnie.To strasznie żarłoczne roślini i,,opoje,,Najbardziej uwielbiam tego z zółtymi kwiatami(zdjęci w moim wątku)
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witajcie :)

Niestety wróciły chmurki i mrozik w dzień... a już tak czułam się energicznie...

Olu, Jak siałam kloniki to szybko i ładnie wschodziły .. i nie bój się od razu je przyciąć, niech się rozkrzewią... bo tak to badyle porosną... Nie próbowałam je splatać, bo one puszczają silne długie odrosty i jakbyś chciała drzewko to byś musiała co chwila ciąć koronę i nie będą wtedy kwitły... a poza tym pędy szybko drewnieją i są sztywne... Kwitną praktycznie cały czas, tylko właśnie na czubkach nowych przyrostów... więc jak przycinasz to klops...

Comcia, Pamiętaj żeby najlepiej od razy przyciąć... one rosną bardzo szybko... już w pierwszym roku będziesz miała drzewka...

Kasiu, witaj, serdecznie zapraszam i ciesze się, że grono mazowieckie się powiększa :)

Jadziu, kloniki powinnaś kupić... ja kupiłam w Leclercu, bez problemu kiełkują i szybko rosną.
A dzisiaj znów szaro i buro się zrobiło.... zabiłabym się gdyby choć płatek śniegu jeszcze spadł.. :evil:

Pestko, witaj :) Ja w sumie troszkę zawiodłam sę klonikami, bo straszne krzaki z nich i gdzie je trzymać potem :lol:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

:wit W końcu i do Ciebie wpadłam pooglądać co tam słychać i widać, a widać wielką wodę i niewesoło się to zapowiada. Ale jak przyjdzie wiosna to pewnie jakoś się uporacie z tym bajorkiem a we dwoje raźniej. ;:4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu, ja dopiero dzisiaj zasiałam tunbergię. Jak długo czekałaś aż zacznie rosnąć?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, no już czekam i czekam na ciepełko... dziś znów zimno... ale weekend zapowiadają ciepły... ale i tak pewnie jeszcze ze 3 razy zmienią zdanie...

Gosia
, tunbergia potrafi długo tak 10 dni - 2 tygodnie kiełkować i lubi ciepło... zdarzało się, że jak mi nie skiełkowała i użyłam ziemi w której ją posiałam do innych kwiatków to potrafiła po długim czasie wyrosnąć dopiero pod folią jak wynosiłam siewki na dzień... i gdy ugrzała się na słoneczku ziemia...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj pierwszy dzień popracowałam na podwórku, aż rumieńców dostałam tak mi się podobało :) Nie było może za ciepło, ale przycięłam winorośle... muszę po mału sprzątać działeczkę bo za tydzień już coraz mniej czasu będę miała...

Przed domem kwitną żółte krokusy i wychodzą fioletowe, ale młode liście czosnków ozdobnych całkiem zmarzły... oby pąki w ziemi przetrwały... bo się zapłaczę :(
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Mnóstwo ;:3 ;:3 wielu :D :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och dziękuję za pamięć :)

Bardzo miła niespodzianka :D

Co tam u Was słychać... pogoda powoli się poprawia.... posiałam dziś dalszą część nasion... goździki, szałwie omączoną, seler, por, ostnicę...
Czekam tez na skiełkowanie adenium... ale coś się gramoli... a strasznie mnie zafascynowała ta roślinka...

Kwitną krokusy przed domem... bo tam się nagrzewa... wychodzą nawet duże fioletowe ;:138 ale nie mam kiedy zdjęć zrobić... późno do domu wracam ;/ może w weekend się uda...

Śnieg też już prawie stopniał ale stoi trochę jeszcze wody na rabatkach... oby słoneczką ją osuszyło bo nie chcę bagna... a już niedługo ruszy wegetacja....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”