Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Ładne kloniki Ja też posiałam w domu. Sama jestem ciekawa jakie bedą miały kolorki. A nie próbowałać te ogołocone gałązki u dołu połączyć i stworzyć cośna kształt drzewka ? Można by je pozaplatać ? są elastyczne ? Rosną takie ogromne. A na moim opakowaniu było napisane klonik pokojowy (do dużego pokoju ) A jak długo kwitną ?
Alu zasypałam Cię pytaniami, ale nie mam doświadczenia w uprawie klonika
Alu zasypałam Cię pytaniami, ale nie mam doświadczenia w uprawie klonika
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
To już wiem kogo będę pytała o kloniki :P
Wysiałam, nawet ładnie powschodziły i już się proszą o pikowanie.
I też posadzę po kilka w donicy :P
Wysiałam, nawet ładnie powschodziły i już się proszą o pikowanie.
I też posadzę po kilka w donicy :P
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam sąsiadkę
Ale fajnie kogoś namierzyć z okolic
A teraz znikam do Twojego ogrodu bo jest co oglądać
Ale fajnie kogoś namierzyć z okolic
A teraz znikam do Twojego ogrodu bo jest co oglądać
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację Alu ziemia zamarznięta chociaż pięknie w południe przygrzewa słonko t w nocy znowu to wszystko ścina mróz . Dziś znowu było -10 w nocy . Piękne kloniki tez na nie choruję ,ale jeszcze nie widziałam w sklepie nasion tych okazów a może żle zaglądałam
Aluklonikowo zakręcona witaj .Ja też uwielbiam kloniki i zbieram je kolorystycznie.Pokusiłam sie wysiać nasionka.Zobaczymy co z nich wyrośnie.To strasznie żarłoczne roślini i,,opoje,,Najbardziej uwielbiam tego z zółtymi kwiatami(zdjęci w moim wątku)
Witajcie
Niestety wróciły chmurki i mrozik w dzień... a już tak czułam się energicznie...
Olu, Jak siałam kloniki to szybko i ładnie wschodziły .. i nie bój się od razu je przyciąć, niech się rozkrzewią... bo tak to badyle porosną... Nie próbowałam je splatać, bo one puszczają silne długie odrosty i jakbyś chciała drzewko to byś musiała co chwila ciąć koronę i nie będą wtedy kwitły... a poza tym pędy szybko drewnieją i są sztywne... Kwitną praktycznie cały czas, tylko właśnie na czubkach nowych przyrostów... więc jak przycinasz to klops...
Comcia, Pamiętaj żeby najlepiej od razy przyciąć... one rosną bardzo szybko... już w pierwszym roku będziesz miała drzewka...
Kasiu, witaj, serdecznie zapraszam i ciesze się, że grono mazowieckie się powiększa
Jadziu, kloniki powinnaś kupić... ja kupiłam w Leclercu, bez problemu kiełkują i szybko rosną.
A dzisiaj znów szaro i buro się zrobiło.... zabiłabym się gdyby choć płatek śniegu jeszcze spadł..
Pestko, witaj Ja w sumie troszkę zawiodłam sę klonikami, bo straszne krzaki z nich i gdzie je trzymać potem
Niestety wróciły chmurki i mrozik w dzień... a już tak czułam się energicznie...
Olu, Jak siałam kloniki to szybko i ładnie wschodziły .. i nie bój się od razu je przyciąć, niech się rozkrzewią... bo tak to badyle porosną... Nie próbowałam je splatać, bo one puszczają silne długie odrosty i jakbyś chciała drzewko to byś musiała co chwila ciąć koronę i nie będą wtedy kwitły... a poza tym pędy szybko drewnieją i są sztywne... Kwitną praktycznie cały czas, tylko właśnie na czubkach nowych przyrostów... więc jak przycinasz to klops...
Comcia, Pamiętaj żeby najlepiej od razy przyciąć... one rosną bardzo szybko... już w pierwszym roku będziesz miała drzewka...
Kasiu, witaj, serdecznie zapraszam i ciesze się, że grono mazowieckie się powiększa
Jadziu, kloniki powinnaś kupić... ja kupiłam w Leclercu, bez problemu kiełkują i szybko rosną.
A dzisiaj znów szaro i buro się zrobiło.... zabiłabym się gdyby choć płatek śniegu jeszcze spadł..
Pestko, witaj Ja w sumie troszkę zawiodłam sę klonikami, bo straszne krzaki z nich i gdzie je trzymać potem
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
W końcu i do Ciebie wpadłam pooglądać co tam słychać i widać, a widać wielką wodę i niewesoło się to zapowiada. Ale jak przyjdzie wiosna to pewnie jakoś się uporacie z tym bajorkiem a we dwoje raźniej.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Alu, ja dopiero dzisiaj zasiałam tunbergię. Jak długo czekałaś aż zacznie rosnąć?
Maju, no już czekam i czekam na ciepełko... dziś znów zimno... ale weekend zapowiadają ciepły... ale i tak pewnie jeszcze ze 3 razy zmienią zdanie...
Gosia, tunbergia potrafi długo tak 10 dni - 2 tygodnie kiełkować i lubi ciepło... zdarzało się, że jak mi nie skiełkowała i użyłam ziemi w której ją posiałam do innych kwiatków to potrafiła po długim czasie wyrosnąć dopiero pod folią jak wynosiłam siewki na dzień... i gdy ugrzała się na słoneczku ziemia...
Gosia, tunbergia potrafi długo tak 10 dni - 2 tygodnie kiełkować i lubi ciepło... zdarzało się, że jak mi nie skiełkowała i użyłam ziemi w której ją posiałam do innych kwiatków to potrafiła po długim czasie wyrosnąć dopiero pod folią jak wynosiłam siewki na dzień... i gdy ugrzała się na słoneczku ziemia...
Dzisiaj pierwszy dzień popracowałam na podwórku, aż rumieńców dostałam tak mi się podobało Nie było może za ciepło, ale przycięłam winorośle... muszę po mału sprzątać działeczkę bo za tydzień już coraz mniej czasu będę miała...
Przed domem kwitną żółte krokusy i wychodzą fioletowe, ale młode liście czosnków ozdobnych całkiem zmarzły... oby pąki w ziemi przetrwały... bo się zapłaczę
Przed domem kwitną żółte krokusy i wychodzą fioletowe, ale młode liście czosnków ozdobnych całkiem zmarzły... oby pąki w ziemi przetrwały... bo się zapłaczę
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Och dziękuję za pamięć
Bardzo miła niespodzianka
Co tam u Was słychać... pogoda powoli się poprawia.... posiałam dziś dalszą część nasion... goździki, szałwie omączoną, seler, por, ostnicę...
Czekam tez na skiełkowanie adenium... ale coś się gramoli... a strasznie mnie zafascynowała ta roślinka...
Kwitną krokusy przed domem... bo tam się nagrzewa... wychodzą nawet duże fioletowe ale nie mam kiedy zdjęć zrobić... późno do domu wracam ;/ może w weekend się uda...
Śnieg też już prawie stopniał ale stoi trochę jeszcze wody na rabatkach... oby słoneczką ją osuszyło bo nie chcę bagna... a już niedługo ruszy wegetacja....
Bardzo miła niespodzianka
Co tam u Was słychać... pogoda powoli się poprawia.... posiałam dziś dalszą część nasion... goździki, szałwie omączoną, seler, por, ostnicę...
Czekam tez na skiełkowanie adenium... ale coś się gramoli... a strasznie mnie zafascynowała ta roślinka...
Kwitną krokusy przed domem... bo tam się nagrzewa... wychodzą nawet duże fioletowe ale nie mam kiedy zdjęć zrobić... późno do domu wracam ;/ może w weekend się uda...
Śnieg też już prawie stopniał ale stoi trochę jeszcze wody na rabatkach... oby słoneczką ją osuszyło bo nie chcę bagna... a już niedługo ruszy wegetacja....