Arbuz rosario
Re: Arbuz rosario
WItam witam jak tam arbuzowe plany na ten rok moje zeszloroczne zabrała powódz ale nie poddaje się i w tym roku tez spróbuje Pozdrawiam
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wysiałam 2 opakowania 7 marca, zobaczymy co z nich wyrośnie
-
- 100p
- Od: 22 lut 2011, o 23:39

Narobiliscie mi smaka tymi arbuzami:)
Az chyba spróbuje uprawy:) jaką odmiane polecacie??? Rozumiem,że trzeba wysiać do doniczki i jak już podrośnie i będzie ciepło to można sadzić do gruntu??? poradźcie troszkę
Az chyba spróbuje uprawy:) jaką odmiane polecacie??? Rozumiem,że trzeba wysiać do doniczki i jak już podrośnie i będzie ciepło to można sadzić do gruntu??? poradźcie troszkę

Pozdrawiam, Ela
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Tutaj jest też wątek o arbuzach, znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=364
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=364
- bartii9512
- 500p
- Od: 30 mar 2010, o 18:23
Pierwszy raz będę wysiewał arbuza i mam kilka pytań do was
Wysiewać nasiona tymczasowo do doniczek w domu a potem przesadzić do gruntu, czy siać odrazu bezpośrednio w grunt? I oczywiście kiedy najlepiej siać?

Wysiewać nasiona tymczasowo do doniczek w domu a potem przesadzić do gruntu, czy siać odrazu bezpośrednio w grunt? I oczywiście kiedy najlepiej siać?
Moje kaktusy | Pozdrawiam, Bartosz.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 7 sie 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli chcesz, aby arbuzy dobrze rosły i aby duzo z nich wykiełkowało to sadź do doniczek, a jeśli nie to do gruntu, ale nie ma pewności, ze ci wyrosną. A sianie to zalezy czy do doniczek czy do gruntu, jeśli do doniczek to mozesz powoli zacząć, a do gruntu to w połowie maja.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Ido , dyni i melonów nic nie nadgryzaj , one zupełnie nie potrzebują takich zabiegów ... Jak już musisz to przegryź leżące tam pomarańcz lub jabłko , a dyniowatych nie prześladuj 

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
...,a tak miałam chęć na melony
OK.

OK.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
No tak , melony będą , ale cierpliwości , do lipca-sierpniaida74 pisze:...,a tak miałam chęć na melony![]()
OK.

W jakim terminie najlepiej jest siać arbuzy -jeśli na działkę wchodzi sie dopiero kolo 10-15 maja?
Najlepiej siać około 15 kwietnia. Nie jest to regułą, ja już wysiałem i czekam na kiełkowanie.
"To, że nie mogę zmienić wszystkiego, nie oznacza, że nie powinienem próbować zmienić czegokolwiek".
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Termin siewu arbuza jest dyskusyjny bo zależy jakie ma warunki to kiełkuje bardzo długo albo szybko.
Jeżeli więc u kogoś będzie kiełkował 1 miesiąc to posiany 15.IV wyjdzie nad ziemię około 15.V, więc sami rozumiecie , że ryzykowne jest komuś doradzać kiedy siać.
Jeżeli więc u kogoś będzie kiełkował 1 miesiąc to posiany 15.IV wyjdzie nad ziemię około 15.V, więc sami rozumiecie , że ryzykowne jest komuś doradzać kiedy siać.

-
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 17:00
Ja sie spodziewalem ze dlugo bedzie wschodzil, a wyszedl po 3-4 dniach.