U Ballady
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Ballady
Witaj Ewo i tak powstał kolejny "własny kawałek raju" tylko nie przesadzaj z zrywaniem niektórych owoców zwłaszcza z tego szczególnego drzewka
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Witaj.
nie mam swojego wątku bo jestem fatalna technicznie i nie udaje mi się wkleić zdjęć.
Niestety należę do pokolenia ,które komputer wielkości dużego pokoju oglądało przez szybę .
Sunieczka super - będziesz tylko musiała zrobić ogrodzenie . Kaukazy pilnują swojego terenu
i dla obcych są bardzo "nieuprzejme".
nie mam swojego wątku bo jestem fatalna technicznie i nie udaje mi się wkleić zdjęć.
Niestety należę do pokolenia ,które komputer wielkości dużego pokoju oglądało przez szybę .
Sunieczka super - będziesz tylko musiała zrobić ogrodzenie . Kaukazy pilnują swojego terenu
i dla obcych są bardzo "nieuprzejme".
Pozdrawiam , Joanna
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Joanno ja też z tego pokolenia kart perforowanych itp ale jak sie skupisz to dasz radęJo37 pisze:..Niestety należę do pokolenia ,które komputer wielkości dużego pokoju oglądało przez szybę ..
Kaukazy nie lubią nowości. Ani zmian
Zobaczysz, że będzie Ci warczał np. na spacerze, bo tu nie było nic, a teraz ktoś zrobił dzikie wysypisko. Ja się śmiałam, że to psy ekologiczne, bo meldują warczeniem o każdym nowym śmieciu na trawie (ale o braku papierka też będzie meldować - no bo był a nie ma, czyli był tu złodziej i trzeba powarczeć na złodzieja)
Pod tym względem są rozbrajające.
W skrajnej kaukaziej wersji (jeśli taki charakternik Ci się trafi) będzie warczał jak wyczuje obcy zapach np. obco pachnące nowe buty. Ciebie wpuści do domu, ale na buty powarczy. I dzięki temu są doskonałymi stróżami i obrońcami.
Mała wasza jest śliczna niech zdrowo rośnie.
Zobaczysz, że będzie Ci warczał np. na spacerze, bo tu nie było nic, a teraz ktoś zrobił dzikie wysypisko. Ja się śmiałam, że to psy ekologiczne, bo meldują warczeniem o każdym nowym śmieciu na trawie (ale o braku papierka też będzie meldować - no bo był a nie ma, czyli był tu złodziej i trzeba powarczeć na złodzieja)
Pod tym względem są rozbrajające.
W skrajnej kaukaziej wersji (jeśli taki charakternik Ci się trafi) będzie warczał jak wyczuje obcy zapach np. obco pachnące nowe buty. Ciebie wpuści do domu, ale na buty powarczy. I dzięki temu są doskonałymi stróżami i obrońcami.
Mała wasza jest śliczna niech zdrowo rośnie.
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
Działka na Żuławach
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Witaj Ewo. Po doświadczeniach z psami dużymi ( obecnie mikrus- ale dzieci mówią bigyork- miniatura to to nie jest faktycznie), wiem, ze będziesz z sunią ( słodziakiem) musiała ustalić koncepcje ogrodu:). W przeciwnym razie , ty sadzisz ona wyciąga. Bywa denerwujące i kosztowne, ale radość z obecności kudłaczy-szkodników bezcenna. Co do motylego krzewu zgadzam się z przedmówcami, mój co roku odbija z ziemi i pięknie kwitnie ( wtedy, gdy w ogrodzie już mniej atrakcji). Pozdrawiam sobotnio. Dzionek na prace polowe zapowiada się cudny.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cześć Ewo
kaukaz to nie jest najłatwiejsza rasa do ułożęnia Sąsiad ma i nad nim nie zapanował , teraz jest w kojcu
Mam nadzieję że Wam się uda i nie będzie to wersja bardzo groźna
kaukaz to nie jest najłatwiejsza rasa do ułożęnia Sąsiad ma i nad nim nie zapanował , teraz jest w kojcu
Mam nadzieję że Wam się uda i nie będzie to wersja bardzo groźna
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewuniu!
Budleję przytnij i czekaj. Powinna przeżyć tę zimę.
Futrzana kulka strasznie słodka! Aż się nie chce wierzyć, że wyrośnie na warczącego z byle powodu olbrzyma.
Dlaczego mój M nie jest tak impulsywny?
Budleję przytnij i czekaj. Powinna przeżyć tę zimę.
Futrzana kulka strasznie słodka! Aż się nie chce wierzyć, że wyrośnie na warczącego z byle powodu olbrzyma.
Dlaczego mój M nie jest tak impulsywny?
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ale słodka psinka.
Mój M. też by na takie coś nie wpadł.
Może to i lepiej, bo co my byśmy z takim psem zrobili ?
Może sprawię sobie psa, jak już przestanę pracować i będę miała dla niego czas ?
Ewa mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczymy się w Klifie.
Mój M. też by na takie coś nie wpadł.
Może to i lepiej, bo co my byśmy z takim psem zrobili ?
Może sprawię sobie psa, jak już przestanę pracować i będę miała dla niego czas ?
Ewa mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczymy się w Klifie.
-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
Witajcie ! Ależ miałam odwiedzin...
A teraz po kolei:
Witaj Zbyszku! Moje jabłonki są jeszcze w pieluchach, więc z tym zrywaniem to na razie poczekam. Oczywiście wczoraj zaczęłam zwiedzać Twój ogródek i podziwiam ogrom pracy, który w niego włożyłeś. Jeszcze do końca nie dotarłam.
Witaj Joasiu! Nie będzie aż tak źle, to tylko na początku wygląda skomplikowanie! Na forum jest dokładnie wytłumaczone jak zakładać wątek i wstawiać fotki, a w razie problemu wszyscy Ci chętnie pomogą. A ogrodzenie oczywiście w planach, zresztą na działce obok sąsiadka trzyma konie, które ciągle jej zwiewają i niestety mur dwumetrowy musi powstać.
Witaj Sabinko! Teraz już wszystko rozumiem z tymi butami. Zresztą mała już teraz wykazuje ogromną miłość do obuwia, tak samo jak do pięt i łydek...
Witaj Justyna! Mam doświadczenia z psimi ogrodnikami i wiem doskonale jak bardzo różni się ich koncepcja od mojej w urządzaniu ogrodu. A pracowitość ich przerasta niejednego fachowego ogrodnika. Nie wiem jaką ogrodniczką będzie Lara, ale Ballada była w tym mistrzynią. A nasz york Killer jest doskonały w pieleniu i kopaniu dołów. Albert jest geniuszem podlewania... Także ekipę mam wielce pomocną.
Witaj Izaziem! Na szczęście na pewno jestem świadoma rasy, jak będzie z wychowaniem - wiadomo, wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, chyba te 5 ukończonych kursów PT i PO coś mi w głowie zostawiły....
Witaj Iza! Pociechę stanowi ilość śniegu, która stanowiła kołderkę przez mrozem.
A pozory mogą być mylące, w końcu u nas najmniejszy pies wabi się Killer i zapewniam - nie bez powodu...
Witaj Krysiu! To prawda, czas dla zwierząt musi być. Jasne, że jutro będę w Klifie, no chyba, że jakiś kataklizm mnie powstrzyma.
Jejku jak dzisiaj było pięknie i cieplutko! Z wrażenia aż wskoczyłam w ochraniacze na kolana, chwyciłam ząbki i pobiegłam zryć jedną malutką rabatkę.
No i okazało się, że znalazłam trochę wiosny, wyłażą krokusy, tulipany, żonkile, jeden hiacynt szykuje się do kwitnienia, ruszyły niektóre byliny! Sama radość!
Jedynie przy stawie teren składa się z samych kopców i tuneli i na ten widok płakać się chce.
A teraz po kolei:
Witaj Zbyszku! Moje jabłonki są jeszcze w pieluchach, więc z tym zrywaniem to na razie poczekam. Oczywiście wczoraj zaczęłam zwiedzać Twój ogródek i podziwiam ogrom pracy, który w niego włożyłeś. Jeszcze do końca nie dotarłam.
Witaj Joasiu! Nie będzie aż tak źle, to tylko na początku wygląda skomplikowanie! Na forum jest dokładnie wytłumaczone jak zakładać wątek i wstawiać fotki, a w razie problemu wszyscy Ci chętnie pomogą. A ogrodzenie oczywiście w planach, zresztą na działce obok sąsiadka trzyma konie, które ciągle jej zwiewają i niestety mur dwumetrowy musi powstać.
Witaj Sabinko! Teraz już wszystko rozumiem z tymi butami. Zresztą mała już teraz wykazuje ogromną miłość do obuwia, tak samo jak do pięt i łydek...
Witaj Justyna! Mam doświadczenia z psimi ogrodnikami i wiem doskonale jak bardzo różni się ich koncepcja od mojej w urządzaniu ogrodu. A pracowitość ich przerasta niejednego fachowego ogrodnika. Nie wiem jaką ogrodniczką będzie Lara, ale Ballada była w tym mistrzynią. A nasz york Killer jest doskonały w pieleniu i kopaniu dołów. Albert jest geniuszem podlewania... Także ekipę mam wielce pomocną.
Witaj Izaziem! Na szczęście na pewno jestem świadoma rasy, jak będzie z wychowaniem - wiadomo, wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, chyba te 5 ukończonych kursów PT i PO coś mi w głowie zostawiły....
Witaj Iza! Pociechę stanowi ilość śniegu, która stanowiła kołderkę przez mrozem.
A pozory mogą być mylące, w końcu u nas najmniejszy pies wabi się Killer i zapewniam - nie bez powodu...
Witaj Krysiu! To prawda, czas dla zwierząt musi być. Jasne, że jutro będę w Klifie, no chyba, że jakiś kataklizm mnie powstrzyma.
Jejku jak dzisiaj było pięknie i cieplutko! Z wrażenia aż wskoczyłam w ochraniacze na kolana, chwyciłam ząbki i pobiegłam zryć jedną malutką rabatkę.
No i okazało się, że znalazłam trochę wiosny, wyłażą krokusy, tulipany, żonkile, jeden hiacynt szykuje się do kwitnienia, ruszyły niektóre byliny! Sama radość!
Jedynie przy stawie teren składa się z samych kopców i tuneli i na ten widok płakać się chce.
-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
Dzień dobry!
Troszkę ujęć z wczorajszych poszukiwań wiosny w ogrodzie.
te dziurzyska są okropne!
a tak wygląda wokół stawu...
i na koniec
Troszkę ujęć z wczorajszych poszukiwań wiosny w ogrodzie.
te dziurzyska są okropne!
a tak wygląda wokół stawu...
i na koniec
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Witam poniedziałkowo. W związku z tak wielkim doświadczeniem w obcowaniu z psami-ogrodnikami nie wypowiadam się więcej w tej materii:) Kibicuję serdecznie i życzę, żeby sunia o tak walecznym imieniu okazała się nie dorównywać pozostałym kudłatym. W sprawie wiosny na Kaszubach, donoszę iż oprócz zaobserwowanych przez Ciebie, klucz żurawi w ubiegłym tygodniu i dzisiejszego bociana w okolicach Kartuz osobiście widziałam ( w okolicach Gdańska tez już podobno widziano) Kopców i norek nie zazdroszczę. Pozdrawiam
Justyna
Pięknie masz, gdzie ten ugór? Tyle roślin i takich pieknych. Pozdrawiam
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo - czyżby to hiacynt tak się śpieszył by powitać wiosnę?
U mnie co prawda w tym roku krecich kopców brak, ale dziur i zrytych korytarzy mnóstwo
U mnie co prawda w tym roku krecich kopców brak, ale dziur i zrytych korytarzy mnóstwo