Ogród Agnieszkir1978
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszkir1978
Witaj Agnieszko . Wpadłam do Ciebie z rewizytą i aż mi gałki oczne wyszły . Ile Ty masz donic , kto to podlewa , jak są upały? Ale kwiatki pięknie zadbane. Widzę , że zakupowe szaleństwo trwa , co oznacza , że wiosna tuż, tuż.... Piękne siewki
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Tak dziewczynki kasa na stół i na zakupy
Agatko ja sama podlewam rano przed praca i wieczorem a wtedy mam trzech pomocników
Agatko ja sama podlewam rano przed praca i wieczorem a wtedy mam trzech pomocników
Cześć Agnieszko ciekawi mnie sundavilla, jak ci się przetrzymała, czy zgubiła część liści?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zasadziłaś te begonie Aguś ?
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga witaj wiosennie Czas na kawkę prze komputerem Ale masz kolekcję! A powiedz mi czy te wszystkie doniczki to stoją w jakimś słonecznym miejscu? Czy to nie ma znaczenia? Pytam, bo u mnie jedyne miejsce gdzie mogłabym coś schować to garaż gdzie oczywiście słońca brak...
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Mam to samo pytanie , w jakim pomieszczeniu to wszystko trzymasz?
-
Te wszystkie doniczki trzymam w pralni przy oknie więc światło mają ale słoneczka to nie za bardzo. Robie tak co roku i jest ok.
Kiedy na dworzu jest słonecznie to wystawiam je rano na dwór przez okienko a na noc do domku.Pod koniec kwietnia zostawiam na dworzu nawet w nocy ale wtedy przykrywam włókniną lub workami do śmieci. To tyle. W tym czasie sadze też pelargonie do dnic na balustrady i też trzymam na dworzu a w nocy pod włókninke aż do 15 maja.
Wystawiam tak szybko na dwór bo mam w piwnicy lokatorke- kotke Agentke a ona rok temu połamał wszystkie begonie w końcówce kwitnia. Myslałam że są już stracone i wystawiłam je na dwór i ku mojemu zaskoczeniu wszystkie odbiły na nowo i bardzo szybko kwitły do późnej jesieni.
Kiedy na dworzu jest słonecznie to wystawiam je rano na dwór przez okienko a na noc do domku.Pod koniec kwietnia zostawiam na dworzu nawet w nocy ale wtedy przykrywam włókniną lub workami do śmieci. To tyle. W tym czasie sadze też pelargonie do dnic na balustrady i też trzymam na dworzu a w nocy pod włókninke aż do 15 maja.
Wystawiam tak szybko na dwór bo mam w piwnicy lokatorke- kotke Agentke a ona rok temu połamał wszystkie begonie w końcówce kwitnia. Myslałam że są już stracone i wystawiłam je na dwór i ku mojemu zaskoczeniu wszystkie odbiły na nowo i bardzo szybko kwitły do późnej jesieni.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aguś - dzięki za info z tymi terminami i wystawianiem donic bo ja mam masę sadzonek i też się tak zastanawiam kiedy je już na stałe wynieść z domu
Które z kwiatów ( pelargonia, bacopa, lobelia, kobea, heliotrop) są najbardziej wytrzymałe na niskie temperatury ? Bo mam moją drewnianą i widna altanę w ogrodzie i może mogłabym tam zarządzić exmisję
Które z kwiatów ( pelargonia, bacopa, lobelia, kobea, heliotrop) są najbardziej wytrzymałe na niskie temperatury ? Bo mam moją drewnianą i widna altanę w ogrodzie i może mogłabym tam zarządzić exmisję
-
Aga trudno mi coś powiedzieć. nie wiem jak u Ciebie na dzień dzisiejszy wyglądaja temperatury.
Jeśli w nocy są jeszcze spore minusowe temperatury to ja bym się jeszcze wstrzymała.Nie wiem też jak wygląda twoja altanka i czy w nocy jest w niej plusowa temperatura.Bo te rosliny o których piszez bez zabezpieczenia nie wytrzymają nawet przymrozku. jeśli jednak temperatura utrzymuje się w plusie to mysle że możesz je tam prznieść. Dodatkowo na sam początek przykryj je włókniną żeby się powlutku przyzwyczajały
Ja kupuje pelargonie zawsze na koniec kwietnia i trzymam na dworzu tylko na noc przykrywam włókniną bo sadzonki są trzymane w szklarniach i muszą się przyzwyczaić.
Fukjse też na noc okrywam włókniną aż do 15 maja
Wczoraj wystawiłam na chwile fuksje na dwór i osłoniente od wiatru miejsce bo u mnie było 16 stopni ciepła
Jeśli w nocy są jeszcze spore minusowe temperatury to ja bym się jeszcze wstrzymała.Nie wiem też jak wygląda twoja altanka i czy w nocy jest w niej plusowa temperatura.Bo te rosliny o których piszez bez zabezpieczenia nie wytrzymają nawet przymrozku. jeśli jednak temperatura utrzymuje się w plusie to mysle że możesz je tam prznieść. Dodatkowo na sam początek przykryj je włókniną żeby się powlutku przyzwyczajały
Ja kupuje pelargonie zawsze na koniec kwietnia i trzymam na dworzu tylko na noc przykrywam włókniną bo sadzonki są trzymane w szklarniach i muszą się przyzwyczaić.
Fukjse też na noc okrywam włókniną aż do 15 maja
Wczoraj wystawiłam na chwile fuksje na dwór i osłoniente od wiatru miejsce bo u mnie było 16 stopni ciepła
- AgaNet
Aga, u mnie teraz chłodniejsze dni.... w dzień koło 7 czy 8. W nocy czasem jeszcze spadnie do 0, chociaż najczęściej jest około 4 czy 5.
Altanka jest drewniana, więc temperatury zbliżone do tych na zewnątrz - tyle że tak nie wieje
Jak były cieplejsze dni w ostatnich dwóch tygodniach to hartowałam roślinki na dworze, ale teraz wszystkie w domku stoją
Altanka jest drewniana, więc temperatury zbliżone do tych na zewnątrz - tyle że tak nie wieje
Jak były cieplejsze dni w ostatnich dwóch tygodniach to hartowałam roślinki na dworze, ale teraz wszystkie w domku stoją
-
W takim razie ja bym jeszcze poczekała.Może wystawić tak w końcówce kwietnia ale na noc przykrywaj włókniną.
- AgaNet
W zesżłym roku też chyba jakoś w kwietniu wystawiałam, ale łudziłam się że może da rady szybciej przedszkole wyprowadzić