Ogród Agnieszkir1978

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszkir1978

Post »

Witaj Agnieszko :wit . Wpadłam do Ciebie z rewizytą i aż mi gałki oczne wyszły ;:154 . Ile Ty masz donic , kto to podlewa , jak są upały? Ale kwiatki pięknie zadbane. Widzę , że zakupowe szaleństwo trwa , co oznacza , że wiosna tuż, tuż.... Piękne siewki ;:63
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Tak dziewczynki kasa na stół i na zakupy ;:224 ;:224 ;:7
Agatko ja sama podlewam rano przed praca i wieczorem a wtedy mam trzech pomocników ;:4
WACŁAWA
50p
50p
Od: 17 wrz 2009, o 20:30

Post »

Cześć Agnieszko ciekawi mnie sundavilla, jak ci się przetrzymała, czy zgubiła część liści?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zasadziłaś te begonie Aguś ?
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wacławo sundavilla zgubiła u mnie wszystkie listki bo przechowywałam ją razem z daturami i fuksjami.
Igo begonie już w domkach taka jak lilie, canny i cale
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga witaj wiosennie :wit Czas na kawkę prze komputerem ;:27 ;:40 Ale masz kolekcję! A powiedz mi czy te wszystkie doniczki to stoją w jakimś słonecznym miejscu? Czy to nie ma znaczenia? Pytam, bo u mnie jedyne miejsce gdzie mogłabym coś schować to garaż gdzie oczywiście słońca brak...
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Mam to samo pytanie , w jakim pomieszczeniu to wszystko trzymasz?
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te wszystkie doniczki trzymam w pralni przy oknie więc światło mają ale słoneczka to nie za bardzo. Robie tak co roku i jest ok.
Kiedy na dworzu jest słonecznie to wystawiam je rano na dwór przez okienko a na noc do domku.Pod koniec kwietnia zostawiam na dworzu nawet w nocy ale wtedy przykrywam włókniną lub workami do śmieci. To tyle. W tym czasie sadze też pelargonie do dnic na balustrady i też trzymam na dworzu a w nocy pod włókninke aż do 15 maja.
Wystawiam tak szybko na dwór bo mam w piwnicy lokatorke- kotke Agentke a ona rok temu połamał wszystkie begonie w końcówce kwitnia. Myslałam że są już stracone i wystawiłam je na dwór i ku mojemu zaskoczeniu wszystkie odbiły na nowo i bardzo szybko kwitły do późnej jesieni.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś - dzięki za info z tymi terminami i wystawianiem donic ;:180 bo ja mam masę sadzonek i też się tak zastanawiam kiedy je już na stałe wynieść z domu :lol:
Które z kwiatów ( pelargonia, bacopa, lobelia, kobea, heliotrop) są najbardziej wytrzymałe na niskie temperatury ? Bo mam moją drewnianą i widna altanę w ogrodzie i może mogłabym tam zarządzić exmisję :uszy
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga trudno mi coś powiedzieć. nie wiem jak u Ciebie na dzień dzisiejszy wyglądaja temperatury.
Jeśli w nocy są jeszcze spore minusowe temperatury to ja bym się jeszcze wstrzymała.Nie wiem też jak wygląda twoja altanka i czy w nocy jest w niej plusowa temperatura.Bo te rosliny o których piszez bez zabezpieczenia nie wytrzymają nawet przymrozku. jeśli jednak temperatura utrzymuje się w plusie to mysle że możesz je tam prznieść. Dodatkowo na sam początek przykryj je włókniną żeby się powlutku przyzwyczajały :D
Ja kupuje pelargonie zawsze na koniec kwietnia i trzymam na dworzu tylko na noc przykrywam włókniną bo sadzonki są trzymane w szklarniach i muszą się przyzwyczaić. :D
Fukjse też na noc okrywam włókniną aż do 15 maja :D
Wczoraj wystawiłam na chwile fuksje na dwór i osłoniente od wiatru miejsce bo u mnie było 16 stopni ciepła
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, u mnie teraz chłodniejsze dni.... w dzień koło 7 czy 8. W nocy czasem jeszcze spadnie do 0, chociaż najczęściej jest około 4 czy 5.
Altanka jest drewniana, więc temperatury zbliżone do tych na zewnątrz - tyle że tak nie wieje :lol:
Jak były cieplejsze dni w ostatnich dwóch tygodniach to hartowałam roślinki na dworze, ale teraz wszystkie w domku stoją ;:108
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie ja bym jeszcze poczekała.Może wystawić tak w końcówce kwietnia ale na noc przykrywaj włókniną. :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W zesżłym roku też chyba jakoś w kwietniu wystawiałam, ale łudziłam się że może da rady szybciej przedszkole wyprowadzić :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”