Funkia - gdzie kupić, polecane strony sprzedawców
- iniak
- 10p - Początkujący
- Od: 5 wrz 2010, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Gdzie kupić zdrowe Hosty?
Witam,
zamawia może ktoś jeszcze w najbliższym czasie coś u holendrów?
Chętnie podpiąłbym się z 3/4 sztukami.
Żeby nie zaśmiecać forum proszę o wiadomości na priv ;)
Pozdrawiam
Marcin
zamawia może ktoś jeszcze w najbliższym czasie coś u holendrów?
Chętnie podpiąłbym się z 3/4 sztukami.
Żeby nie zaśmiecać forum proszę o wiadomości na priv ;)
Pozdrawiam
Marcin
Moje dopiero dziś poszły do doniczek.Nie ja je sadziłam,ale nadzorowałam:)muchazezlotym pisze:Melduję uroczyście, że z zakupów w Hosta Folie jestem bardzo zadowolona.
Kłącza ładne, zdrowe, zobaczymy, jak będą rosnąć.
- mist
- 50p
- Od: 20 maja 2010, o 12:50
- Kontakt:
Ja też dziś sadziłam i muszę powiedzieć że ... jestem rozczarowana.
Zdrowe korzonki to fakt i może odmiany bez pomyłek, ale sadzonki jedno oczkowe. Na 6 egzemplarzy które zamawiałam, dwie sadzonki z 3 kłami. Uszczypnijcie mnie dziewczyny, bo takie sadzonki kupiłam za 50 zł każda !
Zdrowe korzonki to fakt i może odmiany bez pomyłek, ale sadzonki jedno oczkowe. Na 6 egzemplarzy które zamawiałam, dwie sadzonki z 3 kłami. Uszczypnijcie mnie dziewczyny, bo takie sadzonki kupiłam za 50 zł każda !
Serdecznie Miłka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko, cena host nie zależy od ilości "oczek" a od dostępności odmiany, od tego, kiedy roślina została zarejestrowana (nowości są zawsze droższe), od tempa wzrostu (te rosnące szybko są tańsze) itp. Moja ubiegłoroczna Green Flash od Fransena kosztowała 32 ? a miała "tylko" jedno oczko.
http://www.hostaparadise.com/Green-Flas ... tails.aspx
Kupując w Holandii, Belgii czy GB nie możemy liczyć na to, że dostaniemy dorosłe rośliny, to są tylko sadzonki.
http://www.hostaparadise.com/Green-Flas ... tails.aspx
Kupując w Holandii, Belgii czy GB nie możemy liczyć na to, że dostaniemy dorosłe rośliny, to są tylko sadzonki.
- mist
- 50p
- Od: 20 maja 2010, o 12:50
- Kontakt:
Ja to wszystko wiem, po prostu chciałam wyrazić moją złość na smutną rzeczywistośćmuchazezlotym pisze:Miłko, cena host nie zależy od ilości "oczek" a od dostępności odmiany, od tego, kiedy roślina została zarejestrowana (nowości są zawsze droższe), od tempa wzrostu (te rosnące szybko są tańsze) itp.
Dobrze jest mieć zaprzyjaźnionych ogrodników skłonnych na wymiany i podziały ;)
Moi rodzice wiosną jadą na 3 miesiące do Niemiec podobnie jak w zeszłym roku. Jeździli sobie na wycieczki każdej niedzieli do ościennych miasteczek Holandii i Belgii. Mam zamiar zbałamucić ich na zakupy hostowe i paprociowe bo tylko te mogę im powierzyć. W zeszłym roku uparli się kupić mi araukarie do ogrodu bo tam_takie_piękne_rosną. Na szczęście zeszłoroczne przykre przejścia z tulipanowcem uzmysłowiły im kruchość takich roślin w naszym klimacie ...
Zastanawiam się jak przeprowadzić takie "zamówienie" ? Najlepiej wyszukać im miasta, gdzie są adekwatne sklepy i z oferty wybrać to co mi się podoba ?
PS.: A jaka to wielkość sadzonki DS ?
Serdecznie Miłka
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Zakochałam się w tej Lakeside Paisley Print Jakby co, to proszę pamiętajcie o mnie przy następnym zamówieniumuchazezlotym pisze:Polu, nie martw się, może w przyszłości jeszcze raz uda nam się namówić Pumka & Kicia Company na taki wyczyn.
Lakeside Paisley Print faktycznie cudo! Ja to w ogóle nie przejrzałam dokładnie oferty HostaFolie, bo akurat byłam na nartach! W związku z tym też będę chętna na następne zamówienie .... kiedyś tam ....
-
Składamy zamówienie u Jana van den Top:
http://www.hostaworld.nl/index.php
Chętnych do wspólnej wysyłki z Holandii zapraszam na P.W.
http://www.hostaworld.nl/index.php
Chętnych do wspólnej wysyłki z Holandii zapraszam na P.W.
- zielone
- 50p
- Od: 14 mar 2006, o 14:25
- Kontakt:
Z ostatniego zamówienia w Hostafolie najszybsze odmiany mają już kły na 6 cm, więc rosną zdrowo
Pozdrawiam Przemek
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
zazdroszczę zakupów cena mojego marzenia "Stitch in Time " powaliła mnie na kolana
Pozdrowionka ))
Ktoś kupował hosty w Mogilnie u iglaki24?
Jakie wrażenia, czy zdrowe rośliny?
Jakie wrażenia, czy zdrowe rośliny?
-
Jest takowa na eBay-u w GB :Atka-a1 pisze:Zakochałam się w tej Lakeside Paisley Print Jakby co, to proszę pamiętajcie o mnie przy następnym zamówieniu
http://cgi.ebay.pl/New-Hosta-Lakeside-P ... 2562112e11
Strasznie mnie kusi... jest jeszcze 5 sztuk - ktoś jest może chętny na wspólną wysyłkę?
Elu, to z BaliH...mnie prawie wszystko od nich padło. Nie wiem, może pech, ale do dziś nie mogę przeboleć High Kicker!!!
-
Polu, to fakt, mi też sporo ich host nie przetrwało. Chyba tym razem zwycięży zdrowy rozsądek.....