Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

a to moja rozplenica
Obrazek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Józefie mam nadzieję, że moja też będzie taka śliczna. Czy możesz napisać, tak w przybliżeniu, ile miejsca zajmuje, bo obawiam się czy swojej nie zostawiłam za mało i nie będzie się tak prezentowała jak należy.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ja już ten błąd popełniłem..trzeba dla niej przeznaczyć ok metra kwadratowego..ja posadziłem zbyt blisko tę hortensję i teraz muszę coś przesadzić..
jeżeli taka pogoda się utrzyma to może po raz pierwszy doczekam się kwiatostanów miskanta olbrzymiego..wczoraj zauważyłem że zaczynają mu wychodzić ..zwykle wrześniowy przymrozek nie dopuszczał do tego..
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

jeżeli chodzi o ostnicę ..to muszę poszukać i zobaczyć jak wygląda..ale przynajmniej będę wiedział żeby się nią nie zarazić...
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

Rozplenica rośnie u ciebie w pełnym słońcu czy w półcieniu? Bo moja rośnie w pełnym słońcu i na dość suchym kawałki działki i bardzo słabo kwitnie mimo podlewania. Zaczynam kombinować dlaczego tak jest bo sprawa powtarza się już 3 rok.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

w pełnym słońcu ..Basiu...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

lila..po wczorajszej wizyci na targach ogrodniczych w Krakowie wiem już jak wygląda ostnica..
żonie bardzo się spodobała i chciała ja kupić .. odradziłem jej to korzystając z Twoich doświadczeń..ale kupiliśmy nastepną rosplenicę..bordową..
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józefie, czy to malutka sadzonka, czy już jest co oglądać? Jeżeli jest trochę większa, to przyślij fotkę, jestem ciekawa jak wygląda, musi być śliczna.
Czy kupiliście jeszcze coś ciekawego? Pochwal się.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

roślina jest już duża ..niestety mój aparat odmówił posłuszeństwa i niestety muszę kupić nowy..pewnie jak wszystko teraz nie opłaca się go naprawiać..
kupiliśmy jeszcze kilka traw..(żonę ostatnio "wzięło" na trawy),bulwy pustynnika cebulę lilii Azteków (nawet nie wiem co to jest) trochę cebul --jakby ich było jeszcze mało..a przede wszystkim naoglądaliśmy się..począwszy od wystawy storczyków po wszystko co najnowsze do ogrodu..niestety moja działeczka nie jest z gumy i już nie mam gdzie sadzić.Spotkałem ludzi z Tabazy i naszą Jowankę (Joasiu ..pozdrowienia!)..
pogoda była przepiękna..ta jesień nas rozpieszcza..niechby tak było nawet do grudnia.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józefie, Twój aparat jest (był) rzeczywiście złośliwy :!:
Wcale się nie dziwię Twojej Żonie, że lubi trawy, nie mają wielkich wymagań i zawsze zdobią (bez względu na porę roku).
Chyba się nie obrazisz, jeżeli Ci wspomnę o sprawdzeniu, jak agresywna jest trawa, bo jeżeli tak, to wsadzaj w wiaderko.
Co do pogody: u nas, na zachodzie była dzisiaj piękna "wiosenna" burza i lało. Być może, że te przyjemności dotrą jutro do Was.
Pozdrowienia ;:65 Lila.
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :D

Faktycznie, w Krakowie było wiele ciekawostek,każdy mógł coś wypatrzeć i..kupić.
Ja stałam jak zaczarowana przy clematisach.Te kolory mnie nęciły niezmiernie,tymbardziej,że
w tym roku straciłam :cry: takiego wielolatka z poprzedniej epoki,przywiezionego z Niemiec,gdy o clematisie niewiele było wiadome .Pozostał sentyment i na pewno wiosną zagości u mnie.Drobna przebudowa czeka nas w ogrodzie,więc się wstrzymałam.Ale te kolory widzę do teraz i to te, na które poluję.Oby nie żałować :roll:

Józefie,cieszę się z Waszych nowych nabytków,niestety tak jest,że trafiając na wystawy,kiermasze zawsze na coś się skusimy.Faktycznie traw było wiele,no cóż jesienią zawsze kiermasze mają coś
innego,a najważniejsze,że widać jak wyglądają rośliny dorosłe.To jest przewaga jesiennych.Często sadzoneczki wiosenne pobudzają jedynie naszą fantazję,a póżniej rozczarowania.Ja zawsze wybieram jesień do zakupów.
Twoje trawy są wspaniałe i myślę,że nie ostatni raz dokonałeś zakupu tego rodzaju.Utrzymania ich w ryzach wymaga szczególnej uwagi.Wtedy są piękne,a na dodatek wspaniale wyeksponowane.
Już nie powiem czyją rączkę tu widać-pozdrawiam ;:215 właścicielkę rączek ,Jadzię :lol: .
A na działeczce jeszcze wiele się zmieści-nie problem-jamki w trawie i już nowe posadzone :D .

pozdrawiam Jovanka ;:100
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

"zasuszone lato"
Obrazek
eMZet