Viki i moje storczyki
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Viki i moje storczyki
To jest skromna kolekcja?? śliczne wszystkie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Nasuwa mi się dokładnie to samo pytanie, co większości Piękne okazy, niektóre w ogóle pierwszy raz widzę. Ta seledynowa miniaturka cudowna, żółty woskowy w cętki - u mnie wciąż na liście. Ten biały z kleksami bordowymi jest też śliczny! Bardzo ciekawa ta cattleya. Oj chyba będę u Ciebie często gościć...Witaj wsród nas
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
piękna kolekcja i wcale nie taka skromna
wszystkie są cudowne ale w zielonej miniaturce się zakochałam też taką chce
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
A to dopiero wejście smoka... Masz dużo bardzo pięknych okazów! Czekam na więcej
Witam
Moim zdaniem to nie kolekcja a Ty jesteś skromna Piękne okazy
Moim zdaniem to nie kolekcja a Ty jesteś skromna Piękne okazy
Pozdrawiam
Storczykowe przygody
Storczykowe przygody
- Vika
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 mar 2011, o 18:02
Oj dzięki wszystkim za miłe komentarze i sympatyczne powitanie
Dziś pochwalę się kolejną zdobyczą, a za razem kolejną miniaturka Tak zbzikowałam na ich punkcie ;)
Grupowe jak w ogródku ;)
Poradźcie mi proszę czy takie podłoże mogę zostawić im i czy Catleję wypadało by już przesadzić do większej doniczki? Jeśli tak to czy muszę jej dać jakieś specjalistyczne podłoże inne niż do falków ?
Dziś pochwalę się kolejną zdobyczą, a za razem kolejną miniaturka Tak zbzikowałam na ich punkcie ;)
Grupowe jak w ogródku ;)
Poradźcie mi proszę czy takie podłoże mogę zostawić im i czy Catleję wypadało by już przesadzić do większej doniczki? Jeśli tak to czy muszę jej dać jakieś specjalistyczne podłoże inne niż do falków ?
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Nowa miniaturka jest urocza Katlejkę na razie zostawiłabym, ale może ktoś mądrzejszy ode mnie doradzi
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne masz storczyki, nowy miniaturek cudny. Samo sphagnum to nie jest za dobre podłoże, dlatego powinnaś przesadzić do kory, trochę tego mchu możesz dodać do kory, doniczka najlepsza bedzie plastikowa, przeźroczysta, o podobnej średnicy co ta folia lub troszkę większa, ale nie więcej niż 1 cm. A Cattleyę na razie możesz zostawić, bo one nie przepadają za przesadzaniem.
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rzeczywiście katlejki lubią mieć ciasno.
Ja miniaturki mam w mieszanym położu, ale dodatek spagnum tam też jest.
Ja miniaturki mam w mieszanym położu, ale dodatek spagnum tam też jest.
- Vika
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 mar 2011, o 18:02
Dziękuję za odpowiedzi. Maluchy troche kory i normalnego podłoża z tego co widzę też tam mają. Na razie je zostawię niech się zaaklimatyzują w takim razie
A dziś kolejne zdobycze. Jestem nienormalna Ale pół roku przerwy miałam od kupowania kwiatuszków bo zimno było ;)
Dziś robaczki z przeceny
Miltonia 12,50zł z 40zł :P Jeszcze ma 2 pędy z pączkami.
Cambria 7zł wypuszcza 4 nowe przyrosty Ale nie wiem co z niej wyrośnie o ile cokolwiek.
I dwa normalne falki po 10zł
Ten liść mnie niepokoi
Sorry za zdjęcia poziome nie wiem co się z imagiem podziało ja mam normalnie a tu się robią w inna stronę
A dziś kolejne zdobycze. Jestem nienormalna Ale pół roku przerwy miałam od kupowania kwiatuszków bo zimno było ;)
Dziś robaczki z przeceny
Miltonia 12,50zł z 40zł :P Jeszcze ma 2 pędy z pączkami.
Cambria 7zł wypuszcza 4 nowe przyrosty Ale nie wiem co z niej wyrośnie o ile cokolwiek.
I dwa normalne falki po 10zł
Ten liść mnie niepokoi
Sorry za zdjęcia poziome nie wiem co się z imagiem podziało ja mam normalnie a tu się robią w inna stronę
Piękne masz storczyki Żółty falek mnie powalił mam takiego samego falka jak Twój nowy nabytek nakrapiany różowo, kwitnie cały czas niezmordowanie ...oj ten żółty...spać nie będę mogła
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Masz śliczną i różnorodną kolekcję . Zaglądałam dotąd bez śladu, ale postaram się to szybko nadrobić . Dobrze sprawdź storczyka z tym liściem, lepiej dmuchać na zimne.