Ewo gdybyś przeczytała ten temat w całości i od początku, nie zadawałaś byś takich pytań. Wystarczyło zajrzeć na pierwszą stronę - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 32#p758932 a wierz mi, dowiedziała byś się zasadzie o wszystkim co jest związane z ich hodowlą w naszych ogrodach i dodatkowo wielu ciekawych rzeczy o tych pszczołach i nie tylko.Meva pisze:Czy jest ustalona jakaś wysokość na jakiej powinien się znależć domek dla murarek (rurki) i jaka wysokość preferują i chętnie zasiedlają?
MURARKI.Hodowla dzikich pszczół i Trzmieli w ogrodach. CZ I
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Hodowla dzikich pszczół i Trzmieli w naszych ogrodach.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Wysokość jest bez znaczenia, ważne jest aby wylot rurek był skierowany w słoneczne miejsce.Meva pisze: Czy jest ustalona jakaś wysokość na jakiej powinien się znależć domek dla murarek (rurki) i jaka wysokość preferują i chętnie zasiedlają?
przeczytałam - rok temu, a że jestem w wieku, w którym się już wiele rzeczy zapomina i na dodatek zawsze miałam dość spore problemy z pamiętaniem o sprawach, których nie praktykuję codziennie - to widać nie pamiętałam, że coś takiego było już napisane. Przepraszam, że pytam i być może kogoś swoimi pytaniami urażam.Pawel Woynowski pisze: Ewo gdybyś przeczytała ten temat w całości i od początku, nie zadawałaś byś takich pytań. Wystarczyło zajrzeć na pierwszą stronę - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 32#p758932 a wierz mi, dowiedziała byś się zasadzie o wszystkim co jest związane z ich hodowlą w naszych ogrodach i dodatkowo wielu ciekawych rzeczy o tych pszczołach i nie tylko.
Pozdrawiam.
- sparks25
- 500p
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tam swoim murarkom dla ułatwienia pracy , położę bryły z gliną żeby nie musiały za daleko po zaprawę latac
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A Wam się nie wykluwają
może dlatego mi się wykluwają ,że ja je miałam na drzwiach od lodówki, nie wiem już są na działce
może dlatego mi się wykluwają ,że ja je miałam na drzwiach od lodówki, nie wiem już są na działce
- bodzia3012
- sparks25
- 500p
He he nie źle zwłaszcza ten na kwiatkach pewnie szukał papu
- bodzia3012
Pewnie tak,ciekawe czy przeżyją teraz się tak ochłodziło
Sluchaj no Pawle , sa osoby ktore sa tu pierwszy raz i maja prawo nie czytac tego od poczatku (bo jest juz tego tu sporo) wiec moja mala sugestia - przestan zwracac na to uwage , jeśli masz tak reagowac i tak odpisywac to nie odpisuj -na pewno znajda sie inni , ktorzy osobom , ktore nie sa w temacie spokojnie to wyjasnią . pozdrawiamMeva pisze:przeczytałam - rok temu, a że jestem w wieku, w którym się już wiele rzeczy zapomina i na dodatek zawsze miałam dość spore problemy z pamiętaniem o sprawach, których nie praktykuję codziennie - to widać nie pamiętałam, że coś takiego było już napisane. Przepraszam, że pytam i być może kogoś swoimi pytaniami urażam.Pawel Woynowski pisze: Ewo gdybyś przeczytała ten temat w całości i od początku, nie zadawałaś byś takich pytań. Wystarczyło zajrzeć na pierwszą stronę - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 32#p758932 a wierz mi, dowiedziała byś się zasadzie o wszystkim co jest związane z ich hodowlą w naszych ogrodach i dodatkowo wielu ciekawych rzeczy o tych pszczołach i nie tylko.
W związku z nieznajomością Regulaminu forum szczególnie - § 3.2., § 2.3., § 2.1., otrzymujesz ostrzeżenie.
Paweł Woynowski
Moderator
- sparks25
- 500p
48 stron to dużo ? Chyba przesadzasz po za tym najważniejsze jest na kilku pierwszych stronach bo potem już każdy chwali się swoimi osiągnięciami co tez jest warte uwagi.
Zalezy jak dla kogo dla jednych duzo dla drugich malo - dla polonisty malo dla matematyka duzo
Of-Topic
Of-Topic
- sparks25
- 500p
No commentsmurarz81 pisze:Zalezy jak dla kogo dla jednych duzo dla drugich malo - dla polonisty malo dla matematyka duzo
Of-Topic
- Funkmaster
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 lut 2010, o 10:02
Bożeno te pszczoły to te ode mnie ?
Ile szt Ci się już wykluło ?
Ile szt Ci się już wykluło ?
Przyszły Rolnik ;)