U Ballady

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ballada
200p
200p
Od: 6 mar 2009, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Ballady

Post »

Dzień dobry!

Ależ Justynko, wypowiadaj się ile chcesz, ja bardzo lubię rozmawiać o doświadczeniach z czworonożnymi. :heja
Widziałaś bociana?! Super! Naszych wioskowych jeszcze nie widać ale pewnie niedługo się pojawią. :tan. Żurawie drą się na polach od ubiegłego tygodnia, jejku jak ja się cieszę, że ta wiosna idzie!

Witaj Dorota! Mój ugór jest ok 5 km od Chwaszczyna, rzucik beretem od Kielna. :wink:

Iza, ten hiacynt u mnie działa tak, jak u Ciebie ten krokusik. Chociaż po moim widać te ostatnie uderzenia dużego mrozu ale się dzielny chłopak nie poddał!

Dziękuję wszystkim za wczorajsze spotkanie, było bardzo miło i ... głośno. :;230 Czyli jak zwykle... ;:112
Ja oczywiście wracając utknęłam w tym cudownym błocie kilkaset metrów od domu i Tz musiał wskoczył w gumofilce (jakiż to cudowny wynalazek!) i mnie szarpnąć. Na szczęście byłam przygotowana na tę ewentualność i kaloszki miałam w aucie,więc z całym spokojem oczekiwałam na pomoc konsumując zakupione w Klifie kabanosy. ;:224 Ale ktoś mógłby się zlitować i wyłączyć na tydzień deszcz i włączyć słońce!!!
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czekam na więcej wiosennych fotek :)
Rosyjskie rasu psów są najwspanialsze na świecie :)
Sama mam 2 CAO :) Ogród przez to cierpi ale nie potrafię zrezygnować ani z jednego ani z drugiego
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Przeszłam Ewo cały Twój wątek, czytając o Twoich zmaganiach przypominałam sobie swoje początki. Bardzo podobnie zaczynałam, nawet nakolanniki też dostałam od męża i lekką taczunię na urodziny. Mój ogródek ma pięć lat ale ostatnio niewiele się w nim zmienia bo nie wiem co z nim będzie, nie możemy się zdecydować sprzedać go czy zadłużyć się na dokończenie domu.
Nasze marzenie o mieszkaniu na wsi zmieniło się w tylko moje marzenie. Córka i jej tata zmienili zdanie.
W tym roku postanowiłam działać tak jakbym miała tam zamieszkać a co będzie czas pokaże. Zazdroszczę Ci tych dużych głazów i naturalnego stawu. Takich kamieni sobie nie przyciągnę a na pomoc męża nie mam co liczyć ani na kasę. Czy to odwrócone drzewko to podpora dla jakiegoś pnącza?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Witaj Ewo, miło było Ciebie poznać! :D

Zaglądam po raz pierwszy, widzę, ze masz piękne tereny dookoła, to miejsce znam dość mało i nie wiedziałam, że tam tak fajnie. A psy super. Nowofunlandy zawsze lubiłam, często moja suka spacerowała w towarzystwie jednego za młodu. Miałam do zeszłego roku czarną owczarkę długowłosą, kolorystycznie bardzo podobna... panna kaukaz tez słodka, choć ja osobiście tej rasy trochę się obawiam, wymaga chyba wiele konsekwencji i siły w wychowaniu?
A teraz jest tylko kot! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj Ewo :wit
Piękna psina :) Ale na te kretowiska to bardziej kot by się przydał :lol:
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewo,dużo pracy za Tobą ale i przed.............Życzę dobrych pomysłów.Grażyna
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewcia, ;:196 nie załamywać się , to podstawa.
Mój ogród po zimie też prezentuje się tragicznie.
Teraz tylko czekam na pogodę, i do roboty.
Trochę już zaczęłam, a to daje nadzieję na odbudowanie po zimowych zniszczeniach. ;:65
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witaj Ewo. Przeczytałam, ze ty z Kielna, oj blisko mamy. :wit Żurawie dzisiaj dumnie spacerowały po polach. Nie miałam aparatu ;:14 a zawsze wlokę go z sobą. Może jeszcze będzie okazja. M. mówił:" w sobotę połazimy raniutko, na pewno będą"-słabo widzę to ranne wstawanie...
Risspetto napisał [quote="rispetto"]
na te kretowiska to bardziej kot by się przydał : Zgadzam się. Moja kotka przynosi pod drzwi różne małe takie i dumnie stoi przy zdobyczy. Niestety ptaszki też nie maja lekkiego życia. Tylko co zrobić, żeby Twoje psy zaakceptowały kota. No i czy każdy kot ma instynkt łowcy. Może się realizować przy misce i na fotelu. Tak ma druga nasza kocica. Pozdrawiam.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Może pokazałabyś co się przez lata nieobecności zmieniło?
Pozdrawiam , Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”