Celozja grzebieniasta, pierzasta
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Celozja Pierzasta
Celozjowy temat pusty, więc chyba nikt się jeszcze za nie nie zabrał. Ja wysiewam w przyszłym tygodniu. W zeszłym roku byłam z nich naprawdę dumna, udały mi się najlepiej, w tym liczę na powtórkę.
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czy mogę dołączyć do fanek celozji ;) moje za jakiś tydzień będę pikować, choć wsiałam je dość gęsto i nie wiem czy ich nie pouszkadzam macie jakieś doświadczenie w tej kwesti ? co do nasion to kupiłam pierzaste 2 różnych firm bo na pierwszej paczce były tylko jednokolorowe kwiaty i bałam się, że takie wyjdą
- Dyshia
- 1000p
Witaj
Wydaje mi sie, że możesz je bez obaw pikować, jeśli tylko kiedykolwiek już to robiłaś. Wtedy szansa, że je pouszkadzasz jest znikoma, bo siewki celozji są stosunkowo wytrzymałe, korzonek się nie urywa itp. Moje na razie siedzą w ziemi, wysiałam je kilka dni temu i jeszcze się nie pokazują.
Wydaje mi sie, że możesz je bez obaw pikować, jeśli tylko kiedykolwiek już to robiłaś. Wtedy szansa, że je pouszkadzasz jest znikoma, bo siewki celozji są stosunkowo wytrzymałe, korzonek się nie urywa itp. Moje na razie siedzą w ziemi, wysiałam je kilka dni temu i jeszcze się nie pokazują.
-
- 200p
dziękuję za pomoc w takim razie za kilka dni biorę się do roboty tylko gdzie ja pomieszczę te wszystkie popikowane kwiaty i warzywa
-
- 200p
a wiecie może co można zrobić, żeby się celozje nie rozkrzewiły? Chciałabym mieć takie małe jak nicegarden.
- Dyshia
- 1000p
Celozje same z siebie się nie rozkrzewiają, nie wolno ich też uszczykiwać. W zeszłym roku na ponad 30 sztuk wyrosła mi tylko jedna dziwna, z 4 kwiatostanami.
-
- 200p
oj to bardzo dobra wiadomość, na forum widziałam kilka zdjęć takich wielkich celozji, a ja chciałabym takie zgrabniutkie
a czy kolor łodyżki przesądza o kolorze celozji? z jednej paczki mam z bordowymi łodyżkami, a z drugiej paczki z zielonymi łodygami i z bordowymi łodygami
a czy kolor łodyżki przesądza o kolorze celozji? z jednej paczki mam z bordowymi łodyżkami, a z drugiej paczki z zielonymi łodygami i z bordowymi łodygami
- Dyshia
- 1000p
Mi się raczej zgadzał kolor pędu z kolorem kwiatu. Chyba można powiedzieć, że "zapowiada" kolor kwiatu, a nie "przesądza".
-
- 200p
to znaczy, że będą różno kolorowe ciekawe jakie z zielonych
- Dyshia
- 1000p
Od wczoraj mam pierwsze kiełki celozji.