Witajcie znów po dłuższej przerwie!:)
Na dworze szaruchy, zimnem powiało i smutkiem w tych naszych ogrodach. Wszyscy kończą już chyba przygotowania do zimy - a ponoc ma byc srogo Ja w tym roku jakoś wcześniej zabrałam się za porządki, palenie liści, wycinkę przekwitłych roślin i porządkowanie rabat mam już za sobą. Udało mi się posadzic wyjątkowo wcześnie "cebulowe", które zazwyczaj sadziłam w grudniu Znalazłam wreszcie miejsce dla róż, które wegetowały w donicach. Wczoraj zakupiłam wałek fizeliny na "kożuchy" dla roż piennych, hortensji ogrodowych i innych wrażliwców. Pozostaje obserwowa pogodę, czyta forum i czkea na hasło : "okrywamy"
A dziś pokaże ostatnie fotki jakie mam z tego sezonu
Kasiu, czy Twoje róże zimowały w donicach, czy po prostu były tylko latem w przechowalni?
Twoje floksy są przepiękne. Posadzone między hortensjami podkreślają ich biel
Kasiu fantastyczna prezentacja, barwnie, że oczopląsu można dostać. Bardzo mi się podoba rabata z floksami, robi piorunujące wrażenie, jest tak nasycona barwami, że nie sposób przejść obok niej obojętnie. Dodatkowo sporo zieleni u Ciebie podkreśla intensywność barw. Hortensje masz wyrośnięte, tak bujnie kwitnące, zresztą u Ciebie coś bardzo, ale to bardzo kolorowo ... Zazdroszczę
Mmm...
To nic, że ostatnie fotki... ja tam mogę oglądać je w nieskończoność...
A ta hortensja na ostatniej fotce to na jednym krzaczku ma i takie i takie kwiaty
I czy hortensja o takich dużych grubych lekkich stożkach to Limelight?
Cillo.Witaj.Jestem zachwycona Twoim ogrodem,mam wrażenie że znalazłam się w pięknie urządzonym pokoju ,z którego nie chce się wyjść.Wszystko takie zadbane,poukładane i na swoim miejscu.Z przyjemnością będę Cię odwiedzać.
Witaj Cillo !
Cuuuudny ogród , a hortensje to po prosto szczęka na klawiaturze . Są tak piękne , zdrowe i zadbane że szok. Zdradź choć rąbek tajemnicy co Ty z nimi tak naprawdę robisz co?
Bo że to miłość z wzajemnością to od razu widać !