Ketmia syryjska- Hibiskus ogrodowy
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ketmia( hibiskus)
Hibiscus sabdariffa - co w pierwszym linku stało... Na talerzu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ketmia_szczawiowa
Pozdrawiam- Liliana
LilaRose,bardzo Ci dziękuję.Mnie w ogóle nie przyszło do głowy najprostsze rozwiązanie :popatrzeć w wikipedii.
Ulka
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No... Joluś chyba jednak nie halo. Ale i na to może byłby jakoś sposób - może coś podłożyć pod doniczki co by izolowało od tego ogrzewania. A może to byłby styropian a na nim dopiero coś (tylko tutaj pytanie co) i dopiero doniczki.pamelka pisze:Reniu a moje paulownie i kielichowiec (wonny) zostały w ogrodzie. Ten drugi chociaż okryty, ale paulownie mam nadzieję odbiją z korzenia.
Mam okno bez kaloryfera, ale za to ogrzewanie podłogowe jest, a to już chyba nie halo
O paulownie ty się nie martw - tutaj wszyscy piszą, że nawet jak przemarznie to odbija od korzenia, a kielichowca jak okryłaś to mu nic nie będzie.
Mój jest mały dlatego jeszcze nie ryzykowałam - a po drugie nie mogłam się zdecydować gdzie go posadzić w ogrodzie.
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,pierwszy raz pisze,nie mam swojego watku,ale jakos trzeba zaczac.Zaczynam od pytanka.Dostalam 6 nasionek Hibiskusa bylinowego (luna blush).Wysialam wg.instrukcji,to bylo 3 dni temu.Dzisiaj mam juz 5 malenkich roslinek.Maja cieplo i wilgotno,ale malo swiatla.Czy ktos wie co dalej robic zeby przezyly.Z gory dziekuje.alex
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
rico62 to chyba ketmia syryjska, bardzo ładnie wyprowadzona.
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam ,Dziekuje mam ja od wrzesnia dostałem od kolegi działkowca,Pozdrawiam
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Ale cudne te domowe... mój to patyk, pnie się w górę jak głupi, ale na razie nie kwitnie. Nie podoba mi się jego pokrój Napisałybyście, jak formować takiego "dwupiętrowca"? Bo ten ma juz ok. metra wysokości, można by go przyciąć, tylko nie wiem, jak.
W łazience za to kwitnie mi morelowy pojedynczy, i jasnoczerwony pojedynczy (znaczy, nie pełny). Są malutkie, więc nie będę na razie ich formować.
W łazience za to kwitnie mi morelowy pojedynczy, i jasnoczerwony pojedynczy (znaczy, nie pełny). Są malutkie, więc nie będę na razie ich formować.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Jest!
Dzisiaj na mojej ketmii 'Helene' zauważyłem mnóstwo zielonych pączuszków..
Przezimowała
Dzisiaj na mojej ketmii 'Helene' zauważyłem mnóstwo zielonych pączuszków..
Przezimowała
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Ponieważ nikt mi nie odpowiedział, dokonałam eksperymentu: ciachnęłam cały czubek mojemu patykowi. I co? I mam pąk
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ketmia syryjska
Już powinien wybijać, ale i może tak być ,że jeszcze "śpi'. Zatem nie wyrywać ,nie wykopywać ,nie wyrzucać jeszcze
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;