Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Emiliko, dziękuję za odwiedziny ... muszę Ci się przyznać, że też jestem zauroczona Stefanem, gdyż tez bardzo lubię czerwony kolor kwiatów. Do tego jest to pierwsze jego kwitnienie - więc tym bardziej nie mogę od niego oderwać oczu ;)
Co do bukietu ślubnego - cóż - chyba go wklejałam na początku, ale usunęłam fotkę - :oops: - poszperam, poszperam i wkleję ponownie - tym razem na stałe - wraz z nowymi fotkami.

Co do Ludwisi - hmmmmmmmmm/... jak juz wspomniałam we wczesniejszym poście - też dopiero sie jej uczę - ale jak na razie wszystko idzie dobrze - oby tak dalej... jest tutaj troszkę informacji na jej temat - trzeba pogrzebać troszke w Orchidarium , bo zauważyłam że ostatnio stała sie dosyć popularna ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zamieszczę jeszcze kilka zdjęć tych storczyków które obecnie kwitną. Nie ma tego dużo, ale niech się tylko ociepli - jeden storczyk gdzieś tam wisi w powietrzu - a dokładniej mąż ma mi go kupić w zamian, że zgodziłam się na zakup kilku rzeczy potrzebnych do jego hobby. Transakcja wymienna - umiem sie targować ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze zdjęcie tego pierwszego bukietu ślubnego - jejku, minęły już 3 lata - jak ten czas szybko leci ...
Obrazek
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Lucynko, proszę zajrzyj do mnie.Czekam na Twoje rady odnośnie nowego storczyka.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie ma tego dużo, ale niech się tylko ociepli - jeden storczyk gdzieś tam wisi w powietrzu - a dokładniej mąż ma mi go kupić w zamian, że zgodziłam się na zakup kilku rzeczy potrzebnych do jego hobby. Transakcja wymienna - umiem się targować Wink
;:112 Widzę, że podobnie kombinujemy ;:112
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Polak potrafi - a tym bardziej Polka ;) hahahaha
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Zuzulec!
U Soni piszesz,że czekasz na wiosnę,żeby coś nowego kupić.....Napisz na co się "czaisz",bo kolekcję masz już tak piękną :shock:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ach, w tej chwili wiekszość nie kwitnie, czekają na swój moment. ;) Przybyło kilka niekwitnących, wiec czekam na to,co się z tego "wykluje". A określonego okazu nie mam .. jak zobaczę to będę wiedziała, że to jest to, czego szukałam ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, pomysł na negocjacje z M, pierwsza klasa!
Ja teraz czekam do marca, może coś imieninowego powiększy moją " kolekcję"?
Stefanek po prostu cudny!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś zrobię taką pierwszą odsłonę tego, co kupiłam w niedzielę przez przypadek. Przejeżdzaliśmy z mężem obok supermarketu typu "dom - ogród" i stwierdzilismy, że porozglądamy się za tym, co jest nam potrzebne. Wchodzimy - patrzę a tu chyba dzień wcześniej były wystawione Falenopsisy. Fakt, tylko jednopędowe, ale w całkiem dobrej kondycji i cena też powiedzmy znośna, więc zabrałam się za buszowanie. Oczywiście dużo tradycyjnej bieli i różu, ale wypatrzyłam kilka i nie mogłam się zdecydować, więc mąż powiedział mi, abym wzięła dwa - będzie mi łatwiej - czyżby???
Znalazłam takiego:
Obrazek Obrazek Obrazek

Najdziwniejsze jest to, z którego miejsca wyrasta pęd -mianowicie jest to stożek wzrostu. Zadziwiło mnie to, że tak w tym miejscu .. ale podobało mi sie "umaszczenie" tego właśnie Falenopsisa, dodatkowo mąż mi podpowiadał "weź jak ci sie podoba, co z tego, że inny - przynajmniej będziesz wiedziała jak taki rośnie". Pomyślałam sobie, ok - skoro on nie ma nic przeciwko temu - i tym sposobem wylądował w koszyku.
Obrazek

Do dziś nie ujawniły się żadne brzydactwa, które mogły tam tkwić w formie jakiegoś bonusa .. pączki są jakie były, więc mam nadzieję, że będzie ok.
Później przedstawię drugiego - teraz brak czasu - kolejny egzamin się zbliża, więc mąż mnie goni do nauki - brrrrrrrrrrrrrrrrr.... a ja tak w tajemnicy zaglądam co tu się nowego wydarzyło .. :lol:
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, śliczny ten Twój nowy nabytek ;:215 i czekam z niecierpliwością na fotki tego drugiego ;:183
Faktycznie dziwne że pęd kwiatowy wyrasta ze stożka wzrostu ;:24 też nigdy z czymś takim się nie spotkałam :wink:
Niech Ci rośnie pięknie i dłuuuugo kwitnie :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

No...no....nooooooooo Lucyno ! gratuluję nabytku .

O urodzie oczywistej :D nie piszę z zasady .
Ale wspomnę, co juz kiedyś wskazałam! - niech nam się nie wydaje ,ze to my kupujemy storczyki-to one nas zdobywają.
Kuszą *tym i tamtym* ,w sumie .... to chyba do końca nie wiemy :?: , jaki powód jest z wyborem.
Fakt ,stożkowe wyrastanie pędu jest wielce zagadkowe. U mnie na takie zjawiskowe rzeczy uruchamia się lewa i prawa półkula .
Jakby z automatu działa przeszukiwarka.

Będe sekundować - co dalej ?.... mniej więcej mam wyobrażenie :wink: .
Określenie na takie hybrydy"dobrze namieszane" pewnie nie odbiega od prawdy -oczywiście przy tworzeniu takowej.
Nie przeszkadza to w niczym być zadowoloną ,zachwyconą itp......

Ciekawe , bardziej bywa pociągające- i to prawda oczywista.

pozdrawiam J ;:215 VANKA
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Witam, piękny ten ostatni storczyk, zupełnie taki jak mój, niech Ci kwitnie długo, mój stracił kwiaty bo miałam kłopoty z jego korzeniami.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Słów mi zabrakło... :shock: Ja też chcę takiego :cry: To jest jeden z takich przed którym się bronię od kilku tygodni...
Ja też powinnam się uczyć (egzamin w niedziele :roll: ), a nie tu ciągle zaglądać... A teraz będę tym bardziej tu wpadać, żeby zobaczyć drugi nabytek.. Zuzulec, ale kusisz :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”