Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Witam wszystkich stałych bywalców i nowych gości w kolejnej odsłonie mego ogrodu. Ponieważ właśnie rozpoczęła się ta upragniona dla nas pora roku - czas na nowości Część pierwsza mego wątku znajduje się tu:
Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Zanim zdam relację z pierwszego dnia wiosny, małe przypomnienie z ubiegłego roku...
Tak rozpoczęła się wiosna 2010
Po niej przyszło lato...
...nastała jesień...
Zimy nie pokazuję... mam jej na razie dość
Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Zanim zdam relację z pierwszego dnia wiosny, małe przypomnienie z ubiegłego roku...
Tak rozpoczęła się wiosna 2010
Po niej przyszło lato...
...nastała jesień...
Zimy nie pokazuję... mam jej na razie dość
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
"To, co stare, minęło... Oto rodzą się rzeczy nowe..."
Doczekaliśmy się wiosny Przywiatała nas ona takimi widokami rano...
...potem już było tak (to są zdjęcia z parku, nie mogłam sie oprzeć urokowi tylu krokusów )
U mnie jeszcze krokusy zastanawiają sie, czy wobec faktu, że nocą temp. spada ponizej zera, wychylać się , ale za to inne roślinki poczuły wiosnę
Na tym zdjęciu wyraźnie widac, że te hiacynty, które pośpieszyły się i wzeszły w czasie tego pierwszego tchnienia wiosny, trochę ucierpiały po mrozach... Nowe mają się jak na razie dobrze
Berberysy szykują się...
Bratkom nic się tej nocy nie stało (temp. spadła do -3,2* )
Aby godnie uczcić ten dzień, udałam się na objazd marketów. W OBI- już tak wiosennie, ale...za drogo dla mnie , ale w Castoramie natrafiłam na to
A na koniec coś, co luuuubię najbardziej (szczególne pozdrowienia dla Pawła i Sylwka przesyłam wraz z tym zdjęciem ). Fotka z parku, ale pokrój tej sosny mnie powala
Doczekaliśmy się wiosny Przywiatała nas ona takimi widokami rano...
...potem już było tak (to są zdjęcia z parku, nie mogłam sie oprzeć urokowi tylu krokusów )
U mnie jeszcze krokusy zastanawiają sie, czy wobec faktu, że nocą temp. spada ponizej zera, wychylać się , ale za to inne roślinki poczuły wiosnę
Na tym zdjęciu wyraźnie widac, że te hiacynty, które pośpieszyły się i wzeszły w czasie tego pierwszego tchnienia wiosny, trochę ucierpiały po mrozach... Nowe mają się jak na razie dobrze
Berberysy szykują się...
Bratkom nic się tej nocy nie stało (temp. spadła do -3,2* )
Aby godnie uczcić ten dzień, udałam się na objazd marketów. W OBI- już tak wiosennie, ale...za drogo dla mnie , ale w Castoramie natrafiłam na to
A na koniec coś, co luuuubię najbardziej (szczególne pozdrowienia dla Pawła i Sylwka przesyłam wraz z tym zdjęciem ). Fotka z parku, ale pokrój tej sosny mnie powala
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneta ależ u Ciebie pięknie Przyszłam Cię powitać w nowym wątku abyś mi się nie zagubiła
I siedzę dobre pół godziny i oglądam Twój stary wątek
I siedzę dobre pół godziny i oglądam Twój stary wątek
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja wpadłam na jawę
Anetko piękne fotki wybrałaś na początek Zieleń Twojej trwy mnie powala
Anetko piękne fotki wybrałaś na początek Zieleń Twojej trwy mnie powala
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam pierwszy raz odwiedziłem twój ogród i jestem pod wrażeniem .W wolnej chwili postaram się obejrzeć starszy wątek.Pole krokusów piękne chciało by się mieć takie u siebie .Zapraszam z rewizytą.
Witaj w nowym wątku Dziękuję za pozdrowienia i sosnową pocztówkę Rzeczywiście wyrosła bardzo fikuśnie
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witam w nowym wątku, ktory bardzo ładnie rozpoczełaś.
Pozdrawiam Zenek
- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Anetko,tez przybiegłam przywitać się w Twoim nowym wątku.
Dziwne,że Twoje krokusy takie 'śpiochy',moje pierwsze już przekwitają,a mieszkamy obie na Ziemi Lubuskiej
Pozdrawiam Marzena
Dziwne,że Twoje krokusy takie 'śpiochy',moje pierwsze już przekwitają,a mieszkamy obie na Ziemi Lubuskiej
Pozdrawiam Marzena
Marzenko, O!o! No właśnie, czym to tłumaczyć? Może tym, że mój ogród to jakby w polu, wiatry hulają, to może i krokusom jeszcze sie nie spieszy
Zenku, I Ciebie dawno tu nie było, tym radośniej witam
Pawle, musiałbyś ją ujrzeć na żywo, robi wrażenie wielkiego drzewka bonsai; jak stoję na światłach w tym miejscu, to nie raz mi się zdarzyło lekko zapatrzeć się Teraz się raczej pilnuję
Andrzeju, witam Cię po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni Chodź sobie i oglądaj do woli Postaram sie jak najprędzej dotrzeć do Twego ogrodu
anesse81, Dziękjuę za odwiedziny, ładna ta Twoja wiosna w domku Będziesz miała potem co wsadzać do ziemi
Jolu, witaj! Dobrze, że jesteś! Nie mów nic, wszak Twojej trawie nic nie dolega
Kasiu, dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję,że stary wątek Cię nie zanudził
Moje szleństwa zakupowe jakby nabierały rozpędu Właśnie zamówiłam różne tam kłącza, cebule Teraz bedę oczekiwać na przesyłkę
Zenku, I Ciebie dawno tu nie było, tym radośniej witam
Pawle, musiałbyś ją ujrzeć na żywo, robi wrażenie wielkiego drzewka bonsai; jak stoję na światłach w tym miejscu, to nie raz mi się zdarzyło lekko zapatrzeć się Teraz się raczej pilnuję
Andrzeju, witam Cię po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni Chodź sobie i oglądaj do woli Postaram sie jak najprędzej dotrzeć do Twego ogrodu
anesse81, Dziękjuę za odwiedziny, ładna ta Twoja wiosna w domku Będziesz miała potem co wsadzać do ziemi
Jolu, witaj! Dobrze, że jesteś! Nie mów nic, wszak Twojej trawie nic nie dolega
Kasiu, dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję,że stary wątek Cię nie zanudził
Moje szleństwa zakupowe jakby nabierały rozpędu Właśnie zamówiłam różne tam kłącza, cebule Teraz bedę oczekiwać na przesyłkę
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Piękny ogród,wracam do starego wątku.
Poszłaś na łatwiznę niektórzy zamówili już w styczniu... i też czekajądkny pisze:...Właśnie zamówiłam różne tam kłącza, cebule Teraz bedę oczekiwać na przesyłkę
To dopiero heroizm
Witam w nowej części...
I ja się melduję! Jaki poetycki tytuł...No zobaczymy te marzenia
Wiosna 2010 podoba mi się zdecydowanie bardziej od wiosny 2011...póki co
A tak w ogóle to co ona ma na tej korze?
Wiosna 2010 podoba mi się zdecydowanie bardziej od wiosny 2011...póki co
A jeszcze jakby ze dwie czarcie miotły miała, zamiast tych dziwnych tworów na korze, byłaby idealną sosną!dkny pisze:A na koniec coś, co luuuubię najbardziej (szczególne pozdrowienia dla Pawła i Sylwka przesyłam wraz z tym zdjęciem . Fotka z parku, ale pokrój tej sosny mnie powala
A tak w ogóle to co ona ma na tej korze?