Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
witam Cię Vega u mnie
a co do dracenki ... tej lewej z fotki ... to została pocięta. przycięłam ją nożem, i albo nóż był tępy albo tak ciężko się ją tnie. teraz mam 3 części, jedna w donicy z korzeniami a 2 w szklance z wodą. będę zaglądać tam codziennie i zobaczymy co z tego wyjdzie
a co do dracenki ... tej lewej z fotki ... to została pocięta. przycięłam ją nożem, i albo nóż był tępy albo tak ciężko się ją tnie. teraz mam 3 części, jedna w donicy z korzeniami a 2 w szklance z wodą. będę zaglądać tam codziennie i zobaczymy co z tego wyjdzie
- pozia
- 200p
a tak na marginesie to jest strasznie zimno na dworze, musiałam wyskoczyć po ziemię i doniczki i brrrrr mrozik mnie zastał
Dla ogrzania zajmę się dziś wysadzeniem nasion petunii, gazanii i smagliczki, poziomki (choć na nią to o miesiąc za późno) i rzodkwi. Przy okazji okazało się, że podwójnie kupiłam nasiona lawendy ale tak to jest jak się idzie do sklepu bez magicznej listy zakupowej ...
Dla ogrzania zajmę się dziś wysadzeniem nasion petunii, gazanii i smagliczki, poziomki (choć na nią to o miesiąc za późno) i rzodkwi. Przy okazji okazało się, że podwójnie kupiłam nasiona lawendy ale tak to jest jak się idzie do sklepu bez magicznej listy zakupowej ...
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie
Bardzo ładna kolekcja Beatko Będę podglądać jej rozwój PS. Też kupiłam podwójnie nasiona lawendy
Bardzo ładna kolekcja Beatko Będę podglądać jej rozwój PS. Też kupiłam podwójnie nasiona lawendy
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- vega37
- 50p
- Od: 18 mar 2011, o 10:13
Beatko oby dracenka szybko poscila korzonki i nowe piuropuszki
Oj ja tez mialam posiac studentki i dalie ale jakos nie mialam weny wroce wieczorkiem z dzialeczki to sie za to wezme :]
Oj ja tez mialam posiac studentki i dalie ale jakos nie mialam weny wroce wieczorkiem z dzialeczki to sie za to wezme :]
- pozia
- 200p
Agato w moich skromnych progach
Vega ja też mam nadzieję, że się szybko ukorzeni (a przynajmniej do świąt). Proszę napisz mi czy tzw. studentki to są aksamitki? Patrzylam aż na goglu co to za kwiatki i wyskoczyły mi zdjęcia właśnie aksamitek.
Wklejam 2 fotki zrobione rano:
1. pocięta dracena
2. żłodek roślinny
obok widać koperek, który rośnie na całego
Vega ja też mam nadzieję, że się szybko ukorzeni (a przynajmniej do świąt). Proszę napisz mi czy tzw. studentki to są aksamitki? Patrzylam aż na goglu co to za kwiatki i wyskoczyły mi zdjęcia właśnie aksamitek.
Wklejam 2 fotki zrobione rano:
1. pocięta dracena
2. żłodek roślinny
obok widać koperek, który rośnie na całego
- pozia
- 200p
mam nadzieję, bo liczę na szybki zbiór rzodkiewki
poza tym zgubiłam moją magiczną listę z roślinami i nasionami do zakupu :neutral: :-?
teraz będę musiała jakąś ją odtworzyć ... no chyba, że będę kupowała to co mi się podoba jak leci
poza tym zgubiłam moją magiczną listę z roślinami i nasionami do zakupu :neutral: :-?
teraz będę musiała jakąś ją odtworzyć ... no chyba, że będę kupowała to co mi się podoba jak leci
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
i jak tam warzywka? Moje pietruszki jeszcze nie mogę się doczekać, na razie w donicy sama ziemia straszy....zaglądam po 2 razy dziennie i nic
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Beti lawendę wsadź na 2 tygodnie do zamrażalnika, bo w przeciwnym razie wschody będą marne. Testowałam!
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
I to jest świetny pomysł Mi dośc często zdarzają się takie spontaniczne zakupy. Chyba nawet częściej niż bym chciała.pozia pisze: będę kupowała to co mi się podoba jak leci
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- pozia
- 200p
davussum moje warzywka się budzą dziś to odkryłam pietruszka zaczyna kiełkować, szczypiorek widziałam jeden ale znikł? Rzodkiewka która byłą wysiana kilka dni temu już zaczyna się budzić
Ale ale ale ... najlepsze jest to że jak dziś to odkryłam, to mój mąż powiedział "wiem, widziałem już wcześniej". Znaczy, że jest pogodzony z moją hodowlą a skoro dogląda to znaczy, że też czeka na nowalijki
Nawet pół żartem, pół serio bąknął dziś że kupi mi działkę żebym miała gdzie sadzić warzywa raju, mam nadzieję, że to było bardziej serio
Magda nie wiedziałam że tak trzeba, dzięki za radę. Jak wróce z pracy to umieszczę nasiona w lodówce. A jak długo je tam trzymać?
Elcia mi też się to zdarza ... ale na tej karteczce miałam podzilone roślinki wg ich wzrostu i wymogów pielęgnacyjnych, a teraz będzie bajzel w doniczkach
Ale ale ale ... najlepsze jest to że jak dziś to odkryłam, to mój mąż powiedział "wiem, widziałem już wcześniej". Znaczy, że jest pogodzony z moją hodowlą a skoro dogląda to znaczy, że też czeka na nowalijki
Nawet pół żartem, pół serio bąknął dziś że kupi mi działkę żebym miała gdzie sadzić warzywa raju, mam nadzieję, że to było bardziej serio
Magda nie wiedziałam że tak trzeba, dzięki za radę. Jak wróce z pracy to umieszczę nasiona w lodówce. A jak długo je tam trzymać?
Elcia mi też się to zdarza ... ale na tej karteczce miałam podzilone roślinki wg ich wzrostu i wymogów pielęgnacyjnych, a teraz będzie bajzel w doniczkach
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Beatko ja zawsze kupowałam to co wpadło w ręce, często było też tak, że zal mi było biedronkowych przesuszonych roślinek, muszę Ci powiedzieć że one rosną niezawodnie, te zakupione w kwiaciarni nie chciały się zaaklimatyzować.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
dla warzywek
a ten szczypiorek to może małż zjadł skoro widział wcześniej
a ten szczypiorek to może małż zjadł skoro widział wcześniej