Zieleniec vegi37
Re: Zieleniec vegi37
Witaj Bardzo ładny ten kwitnący fiołek, jak również dracenki. A te ostatnie kwiatuszki przeurocze i noszą przepiękne imiona.
- vega37
- 50p
- Od: 18 mar 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nutko no to poszukamy razem
mroofka mój jeden bidulec w porównaniu z twoja kolekcja to naprawdę nic no ale ja dopiero zaczynam z fiolkami
mroofka mój jeden bidulec w porównaniu z twoja kolekcja to naprawdę nic no ale ja dopiero zaczynam z fiolkami
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bardzo ładne masz kwiaty, widzę też, że masz dosyć ostre słońce na parapecie (ja też). ładne draceny i w ogóle bardzo okazałe kwiaty. zimolocinklusa (jakoś tak to się piesze) przesadź do większej doniczki - one nie lubią ciasnoty
- vega37
- 50p
Słonko takie ostre mam tylko jak jest jeszcze nisko a potem już nie Latem prawie w ogóle nie mam słonka na parapecie (urok mieszkania w wieżowcu na pierwszym pietrze ) Dracenki poszły strasznie w gore i poszczają nowe przyrosty i dziękuje za rade co do Zamiokulkas właśnie jestem na etapie przesadzania tylko zastanawiam się o ile większą powinien mieć ta donicepozia pisze:
bardzo ładne masz kwiaty, widzę też, że masz dosyć ostre słońce na parapecie (ja też). ładne draceny i w ogóle bardzo okazałe kwiaty. zimolocinklusa (jakoś tak to się piesze) przesadź do większej doniczki - one nie lubią ciasnoty
Piękne roślinki pokazałaś. Gratuluję i czekam na kolejne fotki. Będę tu często zaglądać
- vega37
- 50p
Katka witam i dziękuję za komplementy już niedługo mam nadzieje pochwalić się nowym nabytkiem znaczy się będę u teściowej przesadzać kwiaty i chyba sobie co nie co uszczyknę a na bank w moim posiadaniu będzie roślinka hmm nie pamiętam nazwy ale z tego co wiem to charakteryzuje się stawianiem na baczność liści wieczorem.
A jako ze wiosna zbliża się wielkimi krokami czas rozpocząć i prace ogrodowe na naszym ranczo na pierwszy ogień idzie wymiana siatki ogrodzeniowej dzielącej nas z sąsiadem, a że sprzedałam bliźniaczki mojej mamie na cale dwa dni to jutro dzień w ogrodzie
A jako ze wiosna zbliża się wielkimi krokami czas rozpocząć i prace ogrodowe na naszym ranczo na pierwszy ogień idzie wymiana siatki ogrodzeniowej dzielącej nas z sąsiadem, a że sprzedałam bliźniaczki mojej mamie na cale dwa dni to jutro dzień w ogrodzie
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
tylko pozazdrościć ogrodu
Vega pewnie nie raz byłaś w centrach handlowych i pewnie widziałaś zamiokulkasy tam rosnące. One mają ogromne donice, i są rzadko podlewane. Ja na Twoim miejscu przesadziła go w 2x większą donicę
Vega pewnie nie raz byłaś w centrach handlowych i pewnie widziałaś zamiokulkasy tam rosnące. One mają ogromne donice, i są rzadko podlewane. Ja na Twoim miejscu przesadziła go w 2x większą donicę
- vega37
- 50p
Dzięki wielkie jutro będzie przesadzanapozia pisze:tylko pozazdrościć ogrodu
Ogródek a raczej działka wypoczynkowa mała bo ok 400 mkw ale dla mnie to odskocznia oaza spokoju nawet jak są tam moje trzy łobuzy :D trochę pracy nas tam czeka ale ważne ze jest i mogę z dzieciakami tam spędzać czas a nie na placu zabaw pod blokiem...
A tu kilka fotek
O i moja 15 latka zalapala sie na fotke :D
- vega37
- 50p
pozia pisze:Śliczna działeczka, na prawdę jest czego zazdrościć
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
i ja,piękne masz kwiatuszki,a i z działeczki zrobisz cudo,będę do Ciebie zaglądała i podziwiała Twoje cudeńka
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- vega37
- 50p
renko u mnie i dziekuje za mile slowa
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Kochana, nie zgodzę się z poizą w sprawe zamiokulkasa. Moim zadaniem nie powinien on mieć zbyt dużej doniczki bo nie będzie puszczał nowych liści. Szczerze to jeszcze nie spotkałam się z teorią, że zamiokulkasy nie lubią ciasnoty.
Sprawdzę w mądrej książce i napiszę czego się dowiedziałam
Śliczna masz kwiatuszki, mówię tym razem o córach
Sprawdzę w mądrej książce i napiszę czego się dowiedziałam
Śliczna masz kwiatuszki, mówię tym razem o córach