Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo, jak do końca roku będziesz miała 200stron, to mnie znacznie "przegonisz"
Na zimy i lata z czasów naszej młodosci to już raczej nie mamy co liczyć Trzeba się przyzwyczając do nowego klimatu. Nie cieszą mnie wichury ani częste deszcze, ale lubię ciepło i za śniegiem nie tęsknię. Trochę na swięta w zasadzie by mi wystarczyło ;)
Marysiu, podobno nie ma osób niezastąpionych, ale dłuższa nieobecność kogoś, kto wcześniej był dość aktywny jest odczuwalna, czasem dość dotkliwie ;) No po prostu tęsknota człowieka zżera! Nie każ nam więcej za sobą tesknić, dobrze?
Wiesiu, bardzo dziękuję, ale po prawdzie to gratulacje należą się uczestnikom zlotu ;)
Beatko, wiosnę musi poprzedzać przedwiosnie i taki juz jego urok
Ale to nie potrwa długo! Jeszcze troszkę i wszystko sie zazieleni, zrobi sie ciepło i słonecznie
Widzę to już oczami duszy...
Jolciu, biegnij, biegnij! Nie wiem, czy udało mi się Beatke pocieszyc?
Ulko, nie panikuj! Wszystko jest ok Zima może próbować, ale już nie wróci (najwyżej przymrozek w nocy moze być). Jest ciepło? Jest! A bedzie jeszcze cieplej, wiec się cieszmy
Na zimy i lata z czasów naszej młodosci to już raczej nie mamy co liczyć Trzeba się przyzwyczając do nowego klimatu. Nie cieszą mnie wichury ani częste deszcze, ale lubię ciepło i za śniegiem nie tęsknię. Trochę na swięta w zasadzie by mi wystarczyło ;)
Marysiu, podobno nie ma osób niezastąpionych, ale dłuższa nieobecność kogoś, kto wcześniej był dość aktywny jest odczuwalna, czasem dość dotkliwie ;) No po prostu tęsknota człowieka zżera! Nie każ nam więcej za sobą tesknić, dobrze?
Wiesiu, bardzo dziękuję, ale po prawdzie to gratulacje należą się uczestnikom zlotu ;)
Beatko, wiosnę musi poprzedzać przedwiosnie i taki juz jego urok
Ale to nie potrwa długo! Jeszcze troszkę i wszystko sie zazieleni, zrobi sie ciepło i słonecznie
Widzę to już oczami duszy...
Jolciu, biegnij, biegnij! Nie wiem, czy udało mi się Beatke pocieszyc?
Ulko, nie panikuj! Wszystko jest ok Zima może próbować, ale już nie wróci (najwyżej przymrozek w nocy moze być). Jest ciepło? Jest! A bedzie jeszcze cieplej, wiec się cieszmy
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór
Gratuacje Izo tych 202 stron Ależ tu się działo A mnie nie było Szkoda W pracy mam ksywkę "jędza" - mogłam się Wam przydać ;) Zwłaszcza, że tu były same miłe czarodziejki
U mnie przygotowania do wiosny na całego. Zakupiłam trochę nasionek i od razu mi lepiej na duszy Między innymi fasolnik egipski i strelicję. Patrzę sobie na nie a w międzyczasie posadziłam cebulę na szczypiorek. Żeby nie wyjść z wprawy
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Gratuacje Izo tych 202 stron Ależ tu się działo A mnie nie było Szkoda W pracy mam ksywkę "jędza" - mogłam się Wam przydać ;) Zwłaszcza, że tu były same miłe czarodziejki
U mnie przygotowania do wiosny na całego. Zakupiłam trochę nasionek i od razu mi lepiej na duszy Między innymi fasolnik egipski i strelicję. Patrzę sobie na nie a w międzyczasie posadziłam cebulę na szczypiorek. Żeby nie wyjść z wprawy
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Izo dostałam cynk , że chłopów rozdają u Ciebie .... i spóźniłam się i na rozdawanie i na sabat
Ale pogratulować jeszcze myślę , że nie jast za późno
Gratuluję z całego serducha tak wielu tak ciekawych stron , oby tak dalej i oby jeszcze wiecej
Ale pogratulować jeszcze myślę , że nie jast za późno
Gratuluję z całego serducha tak wielu tak ciekawych stron , oby tak dalej i oby jeszcze wiecej
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Ja w tamtym roku też kupiłam fasolnik i wyszedł mi jakiś powój . Nie było ani jednego kwiatka i nawet liście były nie takie , a tak na niego chorowałam .
Nie wszyscy producenci nasion są uczciwi o czym ja się przekonałam.
Strelicję już mam 20 centymetrową :P a nasionka kupiłam na allegro.
Zyczę ci Mirko aby ci wyszły strelicje tak jak mi
Nie wszyscy producenci nasion są uczciwi o czym ja się przekonałam.
Strelicję już mam 20 centymetrową :P a nasionka kupiłam na allegro.
Zyczę ci Mirko aby ci wyszły strelicje tak jak mi
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Radosiu, bardzo dziękuję
Mirko, dziękuję za gratulacje! Szkoda, ze nie byłaś na zlocie, następnym razem trzeba będzie rozpuścić wici, zeby wszyscy chętni zdążyli
Fajnie,. że możesz sobie poprawić nastrój zakupami nasion. Ja muszę czekać, aż będę mogła wpaść do ogródka ze szpadlem w ręce Nasion dokupować już nie mogę, bo musiałabym najpierw przysposobić dla nich jakiś kawałek ugoru, a na to nie mam czasu.
Ale nic to, przecież zamawiałyśmy wiosnę na 8 marca ;)
Basiu, na życzenia i gratulacje nigdy nie jest za późno ;) dziękuję!
Nie jesteś jedyna, która nie zdążyła na sabat. Chyba będzie trzeba to powtórzyć
A chłopa zawsze mozna jeszcze poszukać ;)
Jolciu, a ten fasolnik nie był przypadkiem od Legutki? :P
Beatko, widziałam podjazd
Mirko, dziękuję za gratulacje! Szkoda, ze nie byłaś na zlocie, następnym razem trzeba będzie rozpuścić wici, zeby wszyscy chętni zdążyli
Fajnie,. że możesz sobie poprawić nastrój zakupami nasion. Ja muszę czekać, aż będę mogła wpaść do ogródka ze szpadlem w ręce Nasion dokupować już nie mogę, bo musiałabym najpierw przysposobić dla nich jakiś kawałek ugoru, a na to nie mam czasu.
Ale nic to, przecież zamawiałyśmy wiosnę na 8 marca ;)
Basiu, na życzenia i gratulacje nigdy nie jest za późno ;) dziękuję!
Nie jesteś jedyna, która nie zdążyła na sabat. Chyba będzie trzeba to powtórzyć
A chłopa zawsze mozna jeszcze poszukać ;)
Jolciu, a ten fasolnik nie był przypadkiem od Legutki? :P
Beatko, widziałam podjazd
Nie miałabym nic przeciwko temuBea pisze:...Teraz musimy się nauczyć coś o uprawie drzewek pomarańczowych, bo jak tak dalej będzie to musimy się przestawić na cytrusy Very Happy
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witam
Izo, więc na następny zlot - wpisuję się już na listę chętnych ;) A u mnie dzisiaj zima zawitała na całego. Zimno, wieje i pada śnieg. Przecież chyba już jakieś przedwiośnie powinno chyba być?
Pytasz Jolę o fasolnik od Legutki. Czyżbyś Ty też miała z nim złe doświadczenia? Bo ten mój jest właśnie z tej firmy W tamtym roku miałam większość nasion właśnie od L. i sporo z nich nie spełniło moich oczekiwań, np. poziomka, werbena. Najpierw myślałam że to moja wina, ale te, które kupiłam w Lidlu, były OK. Suchy bukiet z zatrawiana mam do dziś Dlatego w tym roku kupiłam z innej firmy, a ten fasolnik od L. to nieuwaga moja i sprzedawcy (?). Na wszelki wypadek dokupiłam dzisiaj fasolkę ozdobną i powój trójbarwny. Zrobię mieszankę i może coś z tego będzie ?
Izo, więc na następny zlot - wpisuję się już na listę chętnych ;) A u mnie dzisiaj zima zawitała na całego. Zimno, wieje i pada śnieg. Przecież chyba już jakieś przedwiośnie powinno chyba być?
Pytasz Jolę o fasolnik od Legutki. Czyżbyś Ty też miała z nim złe doświadczenia? Bo ten mój jest właśnie z tej firmy W tamtym roku miałam większość nasion właśnie od L. i sporo z nich nie spełniło moich oczekiwań, np. poziomka, werbena. Najpierw myślałam że to moja wina, ale te, które kupiłam w Lidlu, były OK. Suchy bukiet z zatrawiana mam do dziś Dlatego w tym roku kupiłam z innej firmy, a ten fasolnik od L. to nieuwaga moja i sprzedawcy (?). Na wszelki wypadek dokupiłam dzisiaj fasolkę ozdobną i powój trójbarwny. Zrobię mieszankę i może coś z tego będzie ?