Ogród - moje marzenia na jawie (?)
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Anetko, zapisuję się,żeby mi wątek nie uciekł.
Marzenia sie spełniają i właśnie Twoje marzenia są jawą. Twój przykład daje mi nadzieję,że i ja kiedyś w końcu skończę swój ogród i będzie taki jaki powinien być. Oczywiście , ogród nigdy nie jest skończony ale później już tylko zabawa,relaks przy przesadzaniu.
Bardzo fajnie wyszło z tymi obrzeżami i kamykami. Tak lekko, jak w ogrodzie japońskim Podoba mi się pomysł z przypomnieniem, jak było w Twoim ogrodzie o każdej porze roku. W skrócie i na temat.
Przyjdę obejrzeć jakie zakupy poczyniłaś. Wszyscy oczekują na jakieś paczki, przesyłki....a ja muszę poczekać na takie przyjemności do maja....ale to będą głównie hortensje,trawki i może coś jeszcze...
Pozdrawiam.
Marzenia sie spełniają i właśnie Twoje marzenia są jawą. Twój przykład daje mi nadzieję,że i ja kiedyś w końcu skończę swój ogród i będzie taki jaki powinien być. Oczywiście , ogród nigdy nie jest skończony ale później już tylko zabawa,relaks przy przesadzaniu.
Bardzo fajnie wyszło z tymi obrzeżami i kamykami. Tak lekko, jak w ogrodzie japońskim Podoba mi się pomysł z przypomnieniem, jak było w Twoim ogrodzie o każdej porze roku. W skrócie i na temat.
Przyjdę obejrzeć jakie zakupy poczyniłaś. Wszyscy oczekują na jakieś paczki, przesyłki....a ja muszę poczekać na takie przyjemności do maja....ale to będą głównie hortensje,trawki i może coś jeszcze...
Pozdrawiam.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
już dodaję powiadomienie...
- mmgosik
- 50p
- Od: 9 lis 2010, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluję nowego wątku ! Stary czytałam i to nie jeden raz ! Twój młody ogród jest dla mnie wzorem i nadzieją, że mó za dwa lata też bedzie sie tak pięknie prezentował Zdjęcia rewelacyjne ! Dziwne, że hiacynty i tulipany juz się u Ciebie pojawiły a krokusy nie ? Ale za to jak nam przekwitną, to u Ciebie będą się pięknie prezentować !
Pozdrawiam Gosia
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, a ja dzisaj wybierałam opadłe igiełki iglakowe spośród kamyczków iście syzyfowe prace ale już mniej zostało, taras uprzątnięty, można wnosić mebelki i kawkę na stole postawić Czemu tylko znów zapowiadają nocne przymrozki
Oględziny roślinne zakończone i .... nie jest najgorzej.
Najbardziej dziwiłam się jakimś wyłażącym spod ziemi ....., ale co to pojęcia nie mam chyba coś tam sadziłam, ale co to
Jutro miedzian na różyczki i praca nad trawnikiem
Oględziny roślinne zakończone i .... nie jest najgorzej.
Najbardziej dziwiłam się jakimś wyłażącym spod ziemi ....., ale co to pojęcia nie mam chyba coś tam sadziłam, ale co to
Jutro miedzian na różyczki i praca nad trawnikiem
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Witam piękny ogródek ;) To dobrze że marzenia staja się jawą (zjawą )
Pozdrawiam Daniel
Pozdrawiam Daniel
My name is Daniel
malgocha1960, dziękuję za czas poświęcony mojemu ogrodowi. Teraz będzie go coraz mniej, bo dni stają się dłuższe i cieplejsze, więc częściej będziemy w ogrodach
Gorzatko, no coś Ty ciągle czekają? No patrz, a pisali,że po wpłynięciu kasy wysyłka w ciągu 24 godz. Ale nic to, poczekamy, poczekamy, wszak mają jeszcze nadejść zimne noce...
Marto, no nie bądź taka surowa dla tej "dzieciny", zaledwie dwudniowej. Tamte fotki są z maja, więc do tego czasu przekonasz się, co wiosna potrafi A z tą sosną to nie wiem, cóż jej wyrosło, ale wygląda ciekawie przez to
Aniu, Ann-ka72, właśnie zostałam uświadomiona, że na przesyłkę trzeba jeszcze poczekać... Ty do maja?? Nooo, ależ wtedy będzie radość!
Magdo, witaj wiosennie i słonecznie!
Gosiu (mmgosik), witaj! Wzór-powiadasz? To chyba za duże słowo, ale bardzo mnie mobolizuje do nieustannej pracy. I melduję, że cztery krokusy już się ukwieciły
Jolu, no to miałaś nie lada zadanie z tymi igłami... Choć nie wiadomo, co "gorsze": grabienie trawnika czy wybieranie starych igiełek Ja w tym roku sie zawzięłam i nie ruszam trawnika. Dziś mój M. poczuł zew wiosny... Wygrabił nawet nie 1/3 i czuje się jak po kamieniołomach... Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznie rabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
Moje pierwsze sadzone wrzośce pieknie już kwitną... każde kolejne dosadzane to porażka... Chyba właśnie kolejne cztery pójdą na poniewierkę Poczekam jeszcze...
Gorzatko, no coś Ty ciągle czekają? No patrz, a pisali,że po wpłynięciu kasy wysyłka w ciągu 24 godz. Ale nic to, poczekamy, poczekamy, wszak mają jeszcze nadejść zimne noce...
Marto, no nie bądź taka surowa dla tej "dzieciny", zaledwie dwudniowej. Tamte fotki są z maja, więc do tego czasu przekonasz się, co wiosna potrafi A z tą sosną to nie wiem, cóż jej wyrosło, ale wygląda ciekawie przez to
Aniu, Ann-ka72, właśnie zostałam uświadomiona, że na przesyłkę trzeba jeszcze poczekać... Ty do maja?? Nooo, ależ wtedy będzie radość!
Magdo, witaj wiosennie i słonecznie!
Gosiu (mmgosik), witaj! Wzór-powiadasz? To chyba za duże słowo, ale bardzo mnie mobolizuje do nieustannej pracy. I melduję, że cztery krokusy już się ukwieciły
Jolu, no to miałaś nie lada zadanie z tymi igłami... Choć nie wiadomo, co "gorsze": grabienie trawnika czy wybieranie starych igiełek Ja w tym roku sie zawzięłam i nie ruszam trawnika. Dziś mój M. poczuł zew wiosny... Wygrabił nawet nie 1/3 i czuje się jak po kamieniołomach... Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznie rabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
Moje pierwsze sadzone wrzośce pieknie już kwitną... każde kolejne dosadzane to porażka... Chyba właśnie kolejne cztery pójdą na poniewierkę Poczekam jeszcze...
Danielu, witaj! To dobrze, że nie zjawą
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Nie wiem jak odróżnić wrzosy od wrzośćców i praktycznie nie wiem co mam,więc wszystko obcinam wiosną.
No to teraz jest idealny moment na delikatną perswazjędkny pisze:Jolu Ja w tym roku sie zawzięłam i nie ruszam trawnika. Dziś mój M. poczuł zew wiosny... Wygrabił nawet nie 1/3 i czuje się jak po kamieniołomach... Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznie rabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
U mnie wrzośce jeszcze daleko w polu
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Widzisz jakiego masz twardzieladkny pisze: Zasugerowałam mu, że z checią mu ulżę i poszerzę nieznacznie rabatkę, ale gdzież tam! Broni chłop swego
Poczekaj jeszcze trochę może zmięknie
Mojemu M i sobie oczywiście kupiłm wertykulator, choć dzisiaj w drodze zpracy tłumaczył, że "może by ten rekuperator jutro podłaczyć" Niech mu będzie, jak zwał, tak zwał, choć rekuperatora nie instalowałam
A może jakiś wypasiony rekuperator ma fukcję naprawy trawnika na wiosnę?
Paweł, coś Ty! Tu nawet dosadność już nie pomaga. Chłop przecierpi, ale honorowo nie ustąpirispetto pisze: No to teraz jest idealny moment na delikatną perswazję
Jolu, Pawle , oj przydałałoby się takowe urządzenie, jak zwał, tak zwał
Małgosiu, jeżeli masz wrzośce, to ścinając je wiosną, pozbawiasz je kwitnienia. One mają takie igiełki -"listki", a kwiatuszki w kształcie maleńkich, zamkniętych dzwoneczków. Oto zbliżenie, to może Ci ułatwi odróżnienie. Poza tym, że wrzosy kwitną jesienią, a wrzośce- wiosną
To wrzosiec
a to wrzos, w zależności od odmiany inaczej kwitną, ale ich "listki" są inne- grubsze, nie takie igiełkowate
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Witaj ponownie,
piękna wiosna u Ciebie. Bardzo podoba mi się rabatka z hortensją i berberysami. Czy znasz może ich odmiany?
Myślę właśnie o czymś podobnym.
piękna wiosna u Ciebie. Bardzo podoba mi się rabatka z hortensją i berberysami. Czy znasz może ich odmiany?
Myślę właśnie o czymś podobnym.