sprzęt domowy do ćwiczeń
- Moranghinia
- 200p
- Od: 10 sie 2010, o 18:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
sprzęt domowy do ćwiczeń
Witajcie
czy ćwiczycie w domu swoją kondycję
bo ja planuje zacząć myślę o zakupie orbitreka
czy ktoś może się coś na temat tego sprzętu wypowiedzieć
czy ćwiczycie w domu swoją kondycję
bo ja planuje zacząć myślę o zakupie orbitreka
czy ktoś może się coś na temat tego sprzętu wypowiedzieć
pozdrawiam Monia
- _Natalia_
- 50p
- Od: 28 lip 2010, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: sprzęt domowy do ćwiczeń
Niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat orbiterka, ale skakanka świetnie wpływa na kondycję . Koszt - kilka zł
Pozdrawiam
- Natalia
- Natalia
- Pawel91
- 200p
- Od: 4 sty 2008, o 19:39
Na orbitreku ćwiczyłem jedynie na siłowni.
Ćwiczy sie bardzo przyjemnie i kalorie leca też dośc szybko
Ale z tego co się orientuję, porzadny orbitrek ... to wydatek conajmniej 1000 zł
Ćwiczy sie bardzo przyjemnie i kalorie leca też dośc szybko
Ale z tego co się orientuję, porzadny orbitrek ... to wydatek conajmniej 1000 zł
- Magnolcia
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lut 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Orbitrek fajna sprawa, ale dobrej firmy. Fajne również są rowerki magnetyczne ale dobry to też wydatek rzędu ok. 1000 zł. Jeśli ma się zamiar ćwiczyć systematycznie a nie w wyniku chwilowego kaprysu (bo idzie wiosna ) radzę kupić droższy lecz dobry sprzęt.
Ja mam orbitreka w domku ale bardzo szybko mi się znudził, ja muszę mieć zajęcia z instruktorem bo inaczej nie potrafię się zmotywować, zaraz mam jakąś wymówkę, a to kawę sobie zrobię a to herbatę i tak w końcu daję sobie spokój,
zamówiłam sobie w pracy kartę benefita i od tej pory regularnie chodzę na rowerki do klubu, wciągnęłam w to też mojego chłopaka, pamiętam jak był przeciwny, mówił że rowerki to nuda, co w tym takiego fajnego aż do czasu jak poszedł ze mną na swoje i moje pierwsze zajęcia, po godzinie nie czół nóg, same mu się uginały i nie był w stanie zejść ze schodów, od tej pory to jego ulubione zajęcia, oczywiście zajęcia zajęciom nie równe, mamy jeden ulubiony klub gdzie rowerki są fantastyczne w innych klubach troszkę się nam nudziły, nie były tak dynamiczne
do tego zamówiłam sobie hula hop bo chcę się nauczyć hooping, czyli tańca z hula hop, to też jest super sposób na wyrobienie sobie niezłej sylwetki no i zabawa jest niesamowita, zajęcia z zumby też są spoko
ja mam w domu kilka przyrządów do ćwiczeń ale z nich nie korzystam, mam słomiany zapał dlatego wybrałam zajęcia z instruktorem które polecam dla osób którym bardzo szybko się nudzą ćwiczenia w domowym zaciszu
zamówiłam sobie w pracy kartę benefita i od tej pory regularnie chodzę na rowerki do klubu, wciągnęłam w to też mojego chłopaka, pamiętam jak był przeciwny, mówił że rowerki to nuda, co w tym takiego fajnego aż do czasu jak poszedł ze mną na swoje i moje pierwsze zajęcia, po godzinie nie czół nóg, same mu się uginały i nie był w stanie zejść ze schodów, od tej pory to jego ulubione zajęcia, oczywiście zajęcia zajęciom nie równe, mamy jeden ulubiony klub gdzie rowerki są fantastyczne w innych klubach troszkę się nam nudziły, nie były tak dynamiczne
do tego zamówiłam sobie hula hop bo chcę się nauczyć hooping, czyli tańca z hula hop, to też jest super sposób na wyrobienie sobie niezłej sylwetki no i zabawa jest niesamowita, zajęcia z zumby też są spoko
ja mam w domu kilka przyrządów do ćwiczeń ale z nich nie korzystam, mam słomiany zapał dlatego wybrałam zajęcia z instruktorem które polecam dla osób którym bardzo szybko się nudzą ćwiczenia w domowym zaciszu
- MonikaCiech
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 cze 2011, o 09:17
Mamy w domu trochę sprzętu do ćwiczeń, również orbitreka. Całe życie zmagam się z nadwagą, więc mam niejako doświadczenie również w kwestii sprzętu fitness Orbitrek jest bardzo dobry, gdy chcesz poprawić również górną część ciała. Doskonale odchudza i kształtuje ręce. Ćwiczy się dosyć przyjemnie. Ja akurat najbardziej lubię bieżnię. Ogólnie mam słomiany zapał, a na bieżni jest ten komfort, że ćwicząc możesz postawić sobie np laptopa i oglądać film, co trochę uprzyjemnia ćwiczenia. Jeżeli wiesz, że będziesz ćwiczyć i nie zniechęcisz się po tygodniu, to polecam każdy sprzęt do ćwiczeń, oczywiście bez dziwnych wynalazków typu motylki itp
]Mój zielony świat http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44869
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 maja 2011, o 13:34
A ja radzę zapisać się na siłownie, można wykupić karnet miesięczny który w różnych miejscach ma na pewno inne ceny ale średnia to pewnie około 100zł. Masz dostęp do wszystkich maszyn i można naprawdę o wiele więcej osiągnąć.
Jeżeli ma być to trening kilka razy w tygodniu to można wykupić nawet dzienne karnety wyjdzie z pewnością taniej
Jeżeli ma być to trening kilka razy w tygodniu to można wykupić nawet dzienne karnety wyjdzie z pewnością taniej
Wszystko zależy od samodyscypliny...;) Ja kupiłam kiedyś rowerek treningowy i ...cóż... stał się świetnym wieszakiem na torebki... i insze kobiece dodatki...
Na szczęście ja nie należę do tych, które muszą chudnąć (raczej wręcz odwrotnie ), chodziło mi głównie o poprawę kondycji...
Na szczęście ja nie należę do tych, które muszą chudnąć (raczej wręcz odwrotnie ), chodziło mi głównie o poprawę kondycji...
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
a ja polecam stepper. Jest niewielki, a przy regularnych ćwiczeniach ładnie wysmukla dolne partie ciała, łydki, pupę itd. Mozna sobie na nim chodzić np oglądając przy tym tv przy okazji można ruszać rękoma trzymając jakieś hantelki. Oczywiście polecam też skakankę koszt jest niewielki, kilka zł, ale robi dużo dobrego tylko czasami jest kłopot ze znalezieniem miejsca na skakanie
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...