Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3
Witaj Iwonko - Ja do Ciebie czasami zaglądam i bardzo podobają mi się zakątki Twojego ogrodu , bardzo też spodobała mi się ta Japońska pagoda .
Widzę też, że dopadł Cię istny szał zakupów , świetne zakupy Poczyniłaś... :P . Pilnuj bo w nocy się zakradnę... .
Rudbekie rzeczywiście piękne, niestety też nie mam żadnej... .
Pozdrawiam
Widzę też, że dopadł Cię istny szał zakupów , świetne zakupy Poczyniłaś... :P . Pilnuj bo w nocy się zakradnę... .
Rudbekie rzeczywiście piękne, niestety też nie mam żadnej... .
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko ależ szalejesz z roślinnymi zakupami wcale się nie dziwię, że zabrakło na gumowce
Pokazałaś wspaniałe rudbekie, czy udało Ci sie dostać wreszcie ich nasionka, bo piszesz, ze jakieś przyszły
Pokazałaś wspaniałe rudbekie, czy udało Ci sie dostać wreszcie ich nasionka, bo piszesz, ze jakieś przyszły
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Artur
Miło , że zagladasz , bo jak widzisz u mnie raczej pustawo . Nie mam możliwości ciągłego przebywania na forum być może dlatego tu takie pustki
Zakątek japoński raczej mi się nie udał .Chcieć a móc i potrafi to dwie rózne sprawy Ogólnie raczej kiepsko będzie pasował do całości w tylnej części ogrodu, ale nie zamierzam już tego przebudowywać. Tródno - rzuciłam się z motyką na słońce:) Jeśli chodzi o pagodę, to jak będziesz chciał, dam ci na P.W. namiary na dostawcę - ma te pagody w najlepszej cenie ( tak uważam). Z czasem postaram się do tego kącika dodać więcej akcentów japońskich typu małe bonsai , ale wszystko w swoim czasie. Myślałam też o płotku z bambusa takiego grubego o średnicy ok 8-10 cm ,one były by słupami głównymi natomiast poprzeczne były by mnieszej średnicy .Takie grube to koszt ok 100 zł ( nie pamiętam ich wysokości ale ok 4 mb, więc wyszły by cztery słupy . Trochę to wszystko drogie a planów i zakupów masa. Wszystko jednak w swoim czasie .
Miło , że zagladasz , bo jak widzisz u mnie raczej pustawo . Nie mam możliwości ciągłego przebywania na forum być może dlatego tu takie pustki
Zakątek japoński raczej mi się nie udał .Chcieć a móc i potrafi to dwie rózne sprawy Ogólnie raczej kiepsko będzie pasował do całości w tylnej części ogrodu, ale nie zamierzam już tego przebudowywać. Tródno - rzuciłam się z motyką na słońce:) Jeśli chodzi o pagodę, to jak będziesz chciał, dam ci na P.W. namiary na dostawcę - ma te pagody w najlepszej cenie ( tak uważam). Z czasem postaram się do tego kącika dodać więcej akcentów japońskich typu małe bonsai , ale wszystko w swoim czasie. Myślałam też o płotku z bambusa takiego grubego o średnicy ok 8-10 cm ,one były by słupami głównymi natomiast poprzeczne były by mnieszej średnicy .Takie grube to koszt ok 100 zł ( nie pamiętam ich wysokości ale ok 4 mb, więc wyszły by cztery słupy . Trochę to wszystko drogie a planów i zakupów masa. Wszystko jednak w swoim czasie .
- iwonaxp
- 1000p
witam cie i ściskamAGNESS pisze:Iwonko ależ szalejesz z roślinnymi zakupami wcale się nie dziwię, że zabrakło na gumowce
No niestety nie wszystkie
dostałam na razie
Toto Gold
Toto Lemon
Toto Rustic
pozostałe dostępne będą ja jesień
Lemon i gold są jakby do siebie podobne przynajmniej na fotkach , ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości.
Nasionka same w sobie są niemalze mikroskopijne i wydawałoby się , że lżejsze niz wiatr:0 nie weim jak sobie posadzę z posianiem ich . Obiecałam siostrze , że sie podzielimy pół na pól może ona coś podsunie jak to malenstwo posiać
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko więc część Twoich chciejstw została spełniona A nasionka jak są takie drobniuteńkie, to można wymieszać z odrobiną suchego piasku lub ziemi i wtedy dopiero wysiać Od razu robi sie to dużo łatwiejsze Strasznie jestem ciekawa jakie wyjdą te rudbekie i czy już w tym roku zakwitną
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Iwonko - Dzięki, ale ja niestety nie mam w swojej "ciupince" miejsca na jakikolwiek skrawek Japoński... , nie miałbym tego gdzie postawić bo by nie pasowało . No chyba, że się jeszcze namyślę i coś wykombinuję bo brak miejsca na nasadzenia można by nadrobic choć trochę ozdobami, choć nie zawsze wszystko idzie ze sobą w parze .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- iwonaxp
- 1000p
no dobrze będę uciekać zostawiam wam słowo:
Słoneczko coraz mocniej grzeje
I wyżej pnie się po nieboskłonie
To wiosna puka do zimy bram
Czas już obudzić uśpioną ziemię.
Ranek choć mroźny, obudził kawki
Zamieszkujące w szczelinach dachu
Prostują skrzydła i pokrzykują
Krzątaniem robią tyle hałasu.
Spod resztek śniegu nieśmiało mrugają
Pierwsze zielone listki
Kobierce kwiatów dywany tkają
Na uroczyskach i leśnych polanach.
Wróble ćwierkają radosnym świergotem
I budzą uśpione drzewa
Pąki nabrzmiałe i pędy zieleni,
Uśmiech kierują do słońca promieni.
Wiosna nadchodzi milowym krokiem
Świat zmienia wokół oblicze swoje
Świeżość natury, ekspresję wyzwala
Życie obudzi, energię i rozkwit.
Słoneczko coraz mocniej grzeje
I wyżej pnie się po nieboskłonie
To wiosna puka do zimy bram
Czas już obudzić uśpioną ziemię.
Ranek choć mroźny, obudził kawki
Zamieszkujące w szczelinach dachu
Prostują skrzydła i pokrzykują
Krzątaniem robią tyle hałasu.
Spod resztek śniegu nieśmiało mrugają
Pierwsze zielone listki
Kobierce kwiatów dywany tkają
Na uroczyskach i leśnych polanach.
Wróble ćwierkają radosnym świergotem
I budzą uśpione drzewa
Pąki nabrzmiałe i pędy zieleni,
Uśmiech kierują do słońca promieni.
Wiosna nadchodzi milowym krokiem
Świat zmienia wokół oblicze swoje
Świeżość natury, ekspresję wyzwala
Życie obudzi, energię i rozkwit.
- iwonaxp
- 1000p
Dzień dobry
A na powitanie zapraszam na spacer do magicznego ogrodu! oglądaj z muzyką
http://www.jacquielawson.com/preview.as ... pv=3133566
a ja dalej biorę się do pracy
pa
A na powitanie zapraszam na spacer do magicznego ogrodu! oglądaj z muzyką
http://www.jacquielawson.com/preview.as ... pv=3133566
a ja dalej biorę się do pracy
pa
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Witaj Iwonko
Oglądałam Twój ogrodek - piękny, no i widzę, że mamy podobne marzenia ;) - też chcę takie chortensje.....tylko gdzie by je wszystkie wsadzić ;)....ale może może ;).
Pozdrawiam cieplutko też z okolic Krakowa ;)
Oglądałam Twój ogrodek - piękny, no i widzę, że mamy podobne marzenia ;) - też chcę takie chortensje.....tylko gdzie by je wszystkie wsadzić ;)....ale może może ;).
Pozdrawiam cieplutko też z okolic Krakowa ;)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonkowielkie dzięki za poradę . Tylko teraz mam problem co wybrać . Niewielkie więc chyba i klon i pęcheżnica Tylko nie mam pojęcia gdzie upchnę hortensję i azalie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IWONKO ,ależ zakupów narobiłaś i nasionka i piękne dalie . Jakoś nie dostawałam powiadomień i znów myślałam ,że nas opuściłaś . Zyczę Ci udanych wschodów
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
Iwonko kochana, nareszcie znalazłam ostatnią część twojego wątku!!!!. Napisz co u Ciebie słychać
- iwonaxp
- 1000p
Witaj Jadziu
Witaj Aniu
Pochorowaam się z synem ale jak tylko wróce do sił i będzie odrobinka czasu to napiszę co słychać i córka porobiła kilka fotek wiosny to dodam
aha powiększyła mi się rodzinka , bo Dinka wczoraj się oszczeniła - 2 x chłopiec 1x dziewczynka .
Witaj Aniu
Pochorowaam się z synem ale jak tylko wróce do sił i będzie odrobinka czasu to napiszę co słychać i córka porobiła kilka fotek wiosny to dodam
aha powiększyła mi się rodzinka , bo Dinka wczoraj się oszczeniła - 2 x chłopiec 1x dziewczynka .