Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Właśnie obejrzałam nowy program ogrodniczy ma TVP 2 pr "Ogrodowa Dowborowa". Może się rozkręcą. Pierwszy odcinek taki sobie :wink:[/quote]

Ciekawe co P. Dowborowa ma z ogrodniczki :?:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Janeczko, ja także wsadziłam te maleństwa do doniczek. Całkiem intuicyjnie. Zastanawiałam się co tu z nimi począć aby nie zginęły. I widzę, że dobrze zrobiłam.

Dzidziu, Jadziu, Halinko ? dziękuję ;:196 Jak wawrzynek zakwita , znaczy się wiosna rozpoczęta.
Jadziu nie można mieć wszystkiego w swoim ogrodzie, bo nie byłoby wtedy chciejstw. A tak można podglądać z ciekawością co u innych rośnie.
Halinko, są i białe wawrzynki. Może Twój coś pomiędzy tymi kolorami. Zresztą każdy jest ładny, bo zwiastuje tą prawdziwą wiosnę.

Basiu, może zmień wawrzynowi na początek miejsce. Na zmianę właściciela jeszcze czas .
Podpórki w necie wyglądają zachęcająco. Cena także może być. Spróbuję się na nie zasadzić w czwartek :lol:

Fabi, moje odczucia były bardzo zbliżone do Twoich po edycji Doborowej Ogrodowej . Pani Dowbor zieloniutka w materii ogrodnictwa , że hej. Ale kaloszki miała czadowe. Pewnie kosztowały równowartość kilkunastu fajnych roślinek :wink: . Dobrze, że zaprasza fachowców i miłośników ogrodów. Może coś ciekawego wyjdzie w praniu. I tak się cieszę, bo jak zauważyłaś , zdecydowanie za mało jest dla zielono zakręconych
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wawrzynek śliczny ;:138 Olu dlaczego miałby Ci nie urosnąć :?:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku, Romciu,
Wawrzynek nie jest imponującej urody, przynajmniej mój egzemplarz. Co prawda rośnie sobie samopas pod głogiem, raczej na dziko.Ta część ogrodu jeszcze będzie zagospodarowywana i powoli czeka na swój czas. W całości nie jest raczej imponujący. Kwiatuszki skromne, nie rzucające się w oczy. Powinnam go jednak gdzieś przesadzić.

Wczoraj M kupił mi pomocnika w porządkowaniu wyciętych gałęzi . Po ostatniej wycince uzbierało się trochę materiału do przeróbki na kompost . A oto on :
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Zabeczka101059 pisze:_oleander_ ja mam Inkarwillea biedronkową kupowaną w zeszłym roku
pięknie kwitła na różowo :
u mnie będzie jak bedzie :P trzeci sezon w ub.roku kwitła naprawdę ślicznie, nie zawsze zakupy z biedronki były udane ale..........
powiem tak: M sprawił się na 6 gratuluję zakupu super,
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja też choruję na taki zakup , ciekawe ile kosztuje >> a wawrzynek ślicznie kwitnie i rośnie ,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ola, ja mojego wawrzynka już przesadzałam. Wyczytałam, że preferuje glebę zasadową, więc podsypałam wapnem i dolomitem. Może wciąż ma za kwaśno?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No faktycznie wawrzynek potraktowany po macoszemu.
Może go przytnij po kwitnieniu, to sie zagęści.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, M faktycznie sprawił się na 6, ale z minusem, bo jak na razie to rozdrabniarka stoi w kartonie i czeka ... chyba na mnie. Jak zacznę ją skręcać, to dopiero się za nią weźmie :? Chciałam przerobić wszystkie badylki , tylko nie wiem czy pogoda nie spłata psikusa. Na razie wieje okrutnie.
Jeżeli inkarwilla zimuje, to bardzo mnie to cieszy :D

Janeczko, ta konkretna rozdrabniarka nie jest zbyt droga (jak na taki sprzęt), bo 297zł. Można ją kupić w Castoramie. Jest dość mocna i rozdrabnia gałęzie o średnicy do 45mm.

Basiu, Gosiu, dziękuję za dobre rady. Wawrzynka przytnę, odchwaszczę ;:108 i podsypię wapna.

Dzisiaj byłam na "polowaniu" w Lidlu. Chyba za późno pojechałam, bo roślinki były przebrane. Ale też nie było nic wielce godnego uwagi. A może ja już potrafię się wstrzymać od zakupów hurtowych :wink: Gdyby cena była bardziej biedronkowa, to kto wie co bym nakupowała. A tak wyszłm tylko z trzema roślinkami : Hedera, Budleja i Clematis. Ale bij , zabij nie powiem co to za odmiany, bo takich informacji na kartonikach po prostu brak .
Właściwie chciałam kupić podpory do pnączy i je kupiłam :

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

OLU takie piękne podpórki to tylko możesz mieć w przydomowym ogródku . U mnie zaraz zmieniłyby właściciela . Piękne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, podpórki do pnaczy są naprawdę śliczne i gdybym miała w pobliżu Lidla zaraz bym pobiegła, tym bardziej,, że jedna taka by mi się przydała... Właśnie zamówiłam wiciokrzew wieczniezielony :wink: Może poczekają na mój przyjazd do Wrocławia?
Rozdrabniarkę do gałęzi mam od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę, chociaż nie wszystkie gałęzie się nadaja - muszą być nie za grube, nie za cienkie, no i proste - bez sęków i odgałęzień.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A ja dzisiaj w lidlu upolowałam czerwoną pasiflorę :wit
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Witaj Olu! Rozdrabniarka-fajna rzecz,też sobie zakupiliśmy jesienią...super! pocięliśmy gałęzie i miałam wyściółkę miedzy roślinki.W zasadzie to z przymusu ten zakup,bo u nas na działkach jest całkowity zakaz palenia... ;:223 no i co co zrobić z obcinanymi gałązkami???
Podpórki super!!! nie widziałam nowej oferty :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gdybym miała w pobliżu Lidla zaraz bym pobiegła,
Dalu, jeżeli chcesz, to jutro podjadę do Lidla i zakupię dla Ciebie taką podpórkę. Jedną czy wiecej , nie ma znaczenia. Są bardzo lekkie Cena 23zł/szt. A w sobotę przywiozę do Hortico.

Jadziu, u mnie będą w przydomowym :heja

Iza, to ja musiałam ją przeoczyć. Trudno było się połapać w nazwach, ale chyba została wykupiona :cry:

Alu, u mnie było też palenie, ale to bardzo mozolnie szło mojemu M. Kikuty od choinek nieraz leżały na stercie przez 1,5 roku. Teraz też jeszcze leży z ostatniej zimy. A wszystko przez kawałek niezagospodarowanego terenu, gdzie rosną chaszcze i nie ma komu tego uporządkować. Zwala się tam tylko sterty do spalenia. Mam nadzieję, że wreszcie nastąpi przełom
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, też przeszłam się rano do Lidla. Miałam zamiar kupić podpórki, ale rozmyśliłam się w drodze :;230 chyba nie miałam odpowiedniego dnia, bo nie kupiłam nic :;230 nawet mojej ulubionej gorzkiej czekolady.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”