Ogród Oli
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli
Właśnie obejrzałam nowy program ogrodniczy ma TVP 2 pr "Ogrodowa Dowborowa". Może się rozkręcą. Pierwszy odcinek taki sobie [/quote]
Ciekawe co P. Dowborowa ma z ogrodniczki
Ciekawe co P. Dowborowa ma z ogrodniczki
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Janeczko, ja także wsadziłam te maleństwa do doniczek. Całkiem intuicyjnie. Zastanawiałam się co tu z nimi począć aby nie zginęły. I widzę, że dobrze zrobiłam.
Dzidziu, Jadziu, Halinko ? dziękuję Jak wawrzynek zakwita , znaczy się wiosna rozpoczęta.
Jadziu nie można mieć wszystkiego w swoim ogrodzie, bo nie byłoby wtedy chciejstw. A tak można podglądać z ciekawością co u innych rośnie.
Halinko, są i białe wawrzynki. Może Twój coś pomiędzy tymi kolorami. Zresztą każdy jest ładny, bo zwiastuje tą prawdziwą wiosnę.
Basiu, może zmień wawrzynowi na początek miejsce. Na zmianę właściciela jeszcze czas .
Podpórki w necie wyglądają zachęcająco. Cena także może być. Spróbuję się na nie zasadzić w czwartek
Fabi, moje odczucia były bardzo zbliżone do Twoich po edycji Doborowej Ogrodowej . Pani Dowbor zieloniutka w materii ogrodnictwa , że hej. Ale kaloszki miała czadowe. Pewnie kosztowały równowartość kilkunastu fajnych roślinek . Dobrze, że zaprasza fachowców i miłośników ogrodów. Może coś ciekawego wyjdzie w praniu. I tak się cieszę, bo jak zauważyłaś , zdecydowanie za mało jest dla zielono zakręconych
Dzidziu, Jadziu, Halinko ? dziękuję Jak wawrzynek zakwita , znaczy się wiosna rozpoczęta.
Jadziu nie można mieć wszystkiego w swoim ogrodzie, bo nie byłoby wtedy chciejstw. A tak można podglądać z ciekawością co u innych rośnie.
Halinko, są i białe wawrzynki. Może Twój coś pomiędzy tymi kolorami. Zresztą każdy jest ładny, bo zwiastuje tą prawdziwą wiosnę.
Basiu, może zmień wawrzynowi na początek miejsce. Na zmianę właściciela jeszcze czas .
Podpórki w necie wyglądają zachęcająco. Cena także może być. Spróbuję się na nie zasadzić w czwartek
Fabi, moje odczucia były bardzo zbliżone do Twoich po edycji Doborowej Ogrodowej . Pani Dowbor zieloniutka w materii ogrodnictwa , że hej. Ale kaloszki miała czadowe. Pewnie kosztowały równowartość kilkunastu fajnych roślinek . Dobrze, że zaprasza fachowców i miłośników ogrodów. Może coś ciekawego wyjdzie w praniu. I tak się cieszę, bo jak zauważyłaś , zdecydowanie za mało jest dla zielono zakręconych
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wawrzynek śliczny Olu dlaczego miałby Ci nie urosnąć
- AAleksandra
Igorku, Romciu,
Wawrzynek nie jest imponującej urody, przynajmniej mój egzemplarz. Co prawda rośnie sobie samopas pod głogiem, raczej na dziko.Ta część ogrodu jeszcze będzie zagospodarowywana i powoli czeka na swój czas. W całości nie jest raczej imponujący. Kwiatuszki skromne, nie rzucające się w oczy. Powinnam go jednak gdzieś przesadzić.
Wczoraj M kupił mi pomocnika w porządkowaniu wyciętych gałęzi . Po ostatniej wycince uzbierało się trochę materiału do przeróbki na kompost . A oto on :
Wawrzynek nie jest imponującej urody, przynajmniej mój egzemplarz. Co prawda rośnie sobie samopas pod głogiem, raczej na dziko.Ta część ogrodu jeszcze będzie zagospodarowywana i powoli czeka na swój czas. W całości nie jest raczej imponujący. Kwiatuszki skromne, nie rzucające się w oczy. Powinnam go jednak gdzieś przesadzić.
Wczoraj M kupił mi pomocnika w porządkowaniu wyciętych gałęzi . Po ostatniej wycince uzbierało się trochę materiału do przeróbki na kompost . A oto on :
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
u mnie będzie jak bedzie :P trzeci sezon w ub.roku kwitła naprawdę ślicznie, nie zawsze zakupy z biedronki były udane ale..........Zabeczka101059 pisze:_oleander_ ja mam Inkarwillea biedronkową kupowaną w zeszłym roku
pięknie kwitła na różowo :
powiem tak: M sprawił się na 6 gratuluję zakupu super,
pozdrawiam
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja też choruję na taki zakup , ciekawe ile kosztuje >> a wawrzynek ślicznie kwitnie i rośnie ,
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ola, ja mojego wawrzynka już przesadzałam. Wyczytałam, że preferuje glebę zasadową, więc podsypałam wapnem i dolomitem. Może wciąż ma za kwaśno?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No faktycznie wawrzynek potraktowany po macoszemu.
Może go przytnij po kwitnieniu, to sie zagęści.
Może go przytnij po kwitnieniu, to sie zagęści.
- AAleksandra
Aniu, M faktycznie sprawił się na 6, ale z minusem, bo jak na razie to rozdrabniarka stoi w kartonie i czeka ... chyba na mnie. Jak zacznę ją skręcać, to dopiero się za nią weźmie Chciałam przerobić wszystkie badylki , tylko nie wiem czy pogoda nie spłata psikusa. Na razie wieje okrutnie.
Jeżeli inkarwilla zimuje, to bardzo mnie to cieszy
Janeczko, ta konkretna rozdrabniarka nie jest zbyt droga (jak na taki sprzęt), bo 297zł. Można ją kupić w Castoramie. Jest dość mocna i rozdrabnia gałęzie o średnicy do 45mm.
Basiu, Gosiu, dziękuję za dobre rady. Wawrzynka przytnę, odchwaszczę i podsypię wapna.
Dzisiaj byłam na "polowaniu" w Lidlu. Chyba za późno pojechałam, bo roślinki były przebrane. Ale też nie było nic wielce godnego uwagi. A może ja już potrafię się wstrzymać od zakupów hurtowych Gdyby cena była bardziej biedronkowa, to kto wie co bym nakupowała. A tak wyszłm tylko z trzema roślinkami : Hedera, Budleja i Clematis. Ale bij , zabij nie powiem co to za odmiany, bo takich informacji na kartonikach po prostu brak .
Właściwie chciałam kupić podpory do pnączy i je kupiłam :
Jeżeli inkarwilla zimuje, to bardzo mnie to cieszy
Janeczko, ta konkretna rozdrabniarka nie jest zbyt droga (jak na taki sprzęt), bo 297zł. Można ją kupić w Castoramie. Jest dość mocna i rozdrabnia gałęzie o średnicy do 45mm.
Basiu, Gosiu, dziękuję za dobre rady. Wawrzynka przytnę, odchwaszczę i podsypię wapna.
Dzisiaj byłam na "polowaniu" w Lidlu. Chyba za późno pojechałam, bo roślinki były przebrane. Ale też nie było nic wielce godnego uwagi. A może ja już potrafię się wstrzymać od zakupów hurtowych Gdyby cena była bardziej biedronkowa, to kto wie co bym nakupowała. A tak wyszłm tylko z trzema roślinkami : Hedera, Budleja i Clematis. Ale bij , zabij nie powiem co to za odmiany, bo takich informacji na kartonikach po prostu brak .
Właściwie chciałam kupić podpory do pnączy i je kupiłam :
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OLU takie piękne podpórki to tylko możesz mieć w przydomowym ogródku . U mnie zaraz zmieniłyby właściciela . Piękne
Olu, podpórki do pnaczy są naprawdę śliczne i gdybym miała w pobliżu Lidla zaraz bym pobiegła, tym bardziej,, że jedna taka by mi się przydała... Właśnie zamówiłam wiciokrzew wieczniezielony Może poczekają na mój przyjazd do Wrocławia?
Rozdrabniarkę do gałęzi mam od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę, chociaż nie wszystkie gałęzie się nadaja - muszą być nie za grube, nie za cienkie, no i proste - bez sęków i odgałęzień.
Rozdrabniarkę do gałęzi mam od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę, chociaż nie wszystkie gałęzie się nadaja - muszą być nie za grube, nie za cienkie, no i proste - bez sęków i odgałęzień.
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dzisiaj w lidlu upolowałam czerwoną pasiflorę
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Olu! Rozdrabniarka-fajna rzecz,też sobie zakupiliśmy jesienią...super! pocięliśmy gałęzie i miałam wyściółkę miedzy roślinki.W zasadzie to z przymusu ten zakup,bo u nas na działkach jest całkowity zakaz palenia... no i co co zrobić z obcinanymi gałązkami???
Podpórki super!!! nie widziałam nowej oferty
Podpórki super!!! nie widziałam nowej oferty
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- AAleksandra
gdybym miała w pobliżu Lidla zaraz bym pobiegła,
Dalu, jeżeli chcesz, to jutro podjadę do Lidla i zakupię dla Ciebie taką podpórkę. Jedną czy wiecej , nie ma znaczenia. Są bardzo lekkie Cena 23zł/szt. A w sobotę przywiozę do Hortico.
Jadziu, u mnie będą w przydomowym
Iza, to ja musiałam ją przeoczyć. Trudno było się połapać w nazwach, ale chyba została wykupiona
Alu, u mnie było też palenie, ale to bardzo mozolnie szło mojemu M. Kikuty od choinek nieraz leżały na stercie przez 1,5 roku. Teraz też jeszcze leży z ostatniej zimy. A wszystko przez kawałek niezagospodarowanego terenu, gdzie rosną chaszcze i nie ma komu tego uporządkować. Zwala się tam tylko sterty do spalenia. Mam nadzieję, że wreszcie nastąpi przełom
Dalu, jeżeli chcesz, to jutro podjadę do Lidla i zakupię dla Ciebie taką podpórkę. Jedną czy wiecej , nie ma znaczenia. Są bardzo lekkie Cena 23zł/szt. A w sobotę przywiozę do Hortico.
Jadziu, u mnie będą w przydomowym
Iza, to ja musiałam ją przeoczyć. Trudno było się połapać w nazwach, ale chyba została wykupiona
Alu, u mnie było też palenie, ale to bardzo mozolnie szło mojemu M. Kikuty od choinek nieraz leżały na stercie przez 1,5 roku. Teraz też jeszcze leży z ostatniej zimy. A wszystko przez kawałek niezagospodarowanego terenu, gdzie rosną chaszcze i nie ma komu tego uporządkować. Zwala się tam tylko sterty do spalenia. Mam nadzieję, że wreszcie nastąpi przełom
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Olu, też przeszłam się rano do Lidla. Miałam zamiar kupić podpórki, ale rozmyśliłam się w drodze chyba nie miałam odpowiedniego dnia, bo nie kupiłam nic nawet mojej ulubionej gorzkiej czekolady.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki