Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
Elik może tak się dzieje, że w kwiaciarniach kwiaty są pędzone żeby ładnie wyglądały i sprzedały (i został wygenerowany obrót dla właściciela -często sprzedawcy), a w sklepach typu biedronka nikt nie dba o nie, bo sprzedawcy są zatrudniani i nie mają płaconego od obrotu sklepu.
davussum chyba nie jadł bo był za mały ;) ale wczoraj wieczorem zauważyłam że zaczynają mi liczne nasionka kiełkować
kiłkująca rzodkiewka
pietruszka
szczypiorek, jeden bo jeden, ale jest
koperek
a na koniec szafirki
davussum chyba nie jadł bo był za mały ;) ale wczoraj wieczorem zauważyłam że zaczynają mi liczne nasionka kiełkować
kiłkująca rzodkiewka
pietruszka
szczypiorek, jeden bo jeden, ale jest
koperek
a na koniec szafirki
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
uwielbiam jak kwiatki kiełkują, bo fajnie to wygląda i przy okazji z dnia na dzień mozna podziwiać:D
Ja wysiałam papryczke,groszek ozdobny,nagietka,dziwaczka powój ...w planach jeszcze pomidorki koktajlowe:D
Ja wysiałam papryczke,groszek ozdobny,nagietka,dziwaczka powój ...w planach jeszcze pomidorki koktajlowe:D
- pozia
- 200p
Można podziwiać i sięcieszyć jak dziecko ;)
Mi podoba się groszek pachnący myślę o nim, tylko jeszcze nie wiem gdzie by go umieścić na balkonie. A jeśli chodzi o pomidorki to mój M powiedział ostatnio że chcę takie pici koktajlowe (małe kuleczki), ale ja próbuję znaleźć jakieś informację o pomidorkach psrzedawanych w lidlu pod nazwą "rzymskie". Niestety na opakowaniu nie ma dokładnej nazwy odmiany ... a szkoda bo by mi to ułatwiło sprawę ;)
Mi podoba się groszek pachnący myślę o nim, tylko jeszcze nie wiem gdzie by go umieścić na balkonie. A jeśli chodzi o pomidorki to mój M powiedział ostatnio że chcę takie pici koktajlowe (małe kuleczki), ale ja próbuję znaleźć jakieś informację o pomidorkach psrzedawanych w lidlu pod nazwą "rzymskie". Niestety na opakowaniu nie ma dokładnej nazwy odmiany ... a szkoda bo by mi to ułatwiło sprawę ;)
- vega37
- 50p
- Od: 18 mar 2011, o 10:13
Beatko ależ Ci poszło wszystko w gore no no tylko pozazdrościć u mnie niestety jeszcze czarna ziemia
- pozia
- 200p
pojemniczki z nasionami stoja na słonecznym parapecie, koło kaloryfera (który jeszcze grzeje) więc mają ciepło
zapomniałam dodać że dziś rano wysiałam jeszcze bazylię i majeranek (nasionka znalazłam wśród przypraw szukając pieprzu )
od razu uznałam, że nie można ich zmarnować
zaczyna mi kiełkować smagliczka, ale jest na tyle mała, że nic nie widać na zdjęciu
no i zpaomniłam lawendę wsadzić do lodówki ;)
zapomniałam dodać że dziś rano wysiałam jeszcze bazylię i majeranek (nasionka znalazłam wśród przypraw szukając pieprzu )
od razu uznałam, że nie można ich zmarnować
zaczyna mi kiełkować smagliczka, ale jest na tyle mała, że nic nie widać na zdjęciu
no i zpaomniłam lawendę wsadzić do lodówki ;)
Cudnie wszystko Ci rośnie, ale rozwalił mnie jeden szczypioreczek czekam na więcej
Ale pięknie wystawiają łepki! A ja posiałam... kaktusy i ciągle nic
- pozia
- 200p
kaktusy? łoj deczko się zdziwiłam bo po raz pierwszy słyszę, że kaktusy można siać. W sumie też kwitną a te kwiaty mają nasiona ... ale ja jakoś kaktusów nie mam więc może dlatego nie wiedziałam ;)
- pozia
- 200p
u mnie
Dzwoneczek niestety już przekwita ale wdzięcznie cieszył oko do draceny zaglądam 3 razy dziennie czy już puściła nowe pióropusze i korzonki ;) ale póki co nic
Zioła i warzywa trzymam na parapecie w kuchni, jest tu dosyć słonecznie i ciepło od kaloryfera. Trzymam je w małych pojemnikach, pici doniczkach i opakowaniach po margarynach ;)
2 zdjęcia sprzed chwili
koperek wypuszcza już kolejne listki
a tu rzodkiewka, już się zazieleniła i rośnie w najlepsze
ziemię w której rośnie pietruszka wystarczyło spryskać wodą a już kolejne łepki wyglądają do słońca
Dzwoneczek niestety już przekwita ale wdzięcznie cieszył oko do draceny zaglądam 3 razy dziennie czy już puściła nowe pióropusze i korzonki ;) ale póki co nic
Zioła i warzywa trzymam na parapecie w kuchni, jest tu dosyć słonecznie i ciepło od kaloryfera. Trzymam je w małych pojemnikach, pici doniczkach i opakowaniach po margarynach ;)
2 zdjęcia sprzed chwili
koperek wypuszcza już kolejne listki
a tu rzodkiewka, już się zazieleniła i rośnie w najlepsze
ziemię w której rośnie pietruszka wystarczyło spryskać wodą a już kolejne łepki wyglądają do słońca
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
te nasionka rzodkiewki wyglądają smakowicie!
nprawdę mam na Nie ochotę :P
nprawdę mam na Nie ochotę :P
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Zazdroszczę zapachu młodziutkiego koperku
Chyba też muszę gdzieś wysiać .
Chyba też muszę gdzieś wysiać .
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Beatko sieweczki fajniusie, jeśli mogę coś podpowiedzieć, to chyba rzodkiewka będzie miała za ciepło w tej kuchni i wszystko pójdzie w liście, będą bardzo wybiegnięte. Dlatego najlepiej jest wysiewać ją do gruntu nawet już teraz, przykryć agrowłókniną albo do inspektu. Ja swoje siewki sałaty trzymam na balkonie i wcale nic złego się z nimi nie dzieję, zabezpieczam tylko na noc przed niskimi temperaturami. Jestem ciekawa efektu uprawy rzodkiewki na parapecie kuchennym.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności