Ogród Piotra-
- Piotr-Sz
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 12:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Piotra-
Do Patkaza: plan ten sam- nic się nie zmieniło:)
Do malgocha1960: dziękuję bardzo:)
Do malgocha1960: dziękuję bardzo:)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No a jak u Ciebie z wiosną?
Pojawiło się coś?
Pojawiło się coś?
- Piotr-Sz
- 200p
Hej. Wiosna bardzo nieśmiało, powolutku zagląda do ogrodu. Jednak jeszcze na tyle powściągliwie, że oznak ożywienia trzeba wnikliwie szukać ;-) Jedno jest pewne- pracy już jest co niemiara. Ale fajnie- na to przecież czekaliśmy całą zimę
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek, ale chyba nie działasz jeszcze ze spawarką
A jak pnącze na pergolo-altanie, da się odzyskać, czy całe połamane
A jak pnącze na pergolo-altanie, da się odzyskać, czy całe połamane
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Kontakt:
zolte rudbekie?ladnie sie prezentuja w takiej grupie
ciekawe rozwiazania i tak wszystko uporzadkowane
ciekawe rozwiazania i tak wszystko uporzadkowane
- Piotr-Sz
- 200p
Pnącza zostaną drastycznie przycięte- nie da się tego uniknąć Ale pędy główne zostają i z uwagi na wiek oczekuję, że nowa konstrukcja zarośnie jeszcze w tym roku
Ja osobiście ze spawarką nie latam- znam się wystarczająco na murarce, stolarstwie- spawalnictwo nie dla mnie. Szczęśliwie brat i kolega nasz wspólny- mechanik zresztą mój również zajmujący się moim samochodem- opanował tę sztukę w stopniu wybitnym A że łączy nas koleżeństwo aż sam się pali do tej roboty:) Zresztą jego pomysły w tym zakresie okazują się wybitnie przydatne. Już niedługo nowa, praktycznie niezniszczalna konstrukcja stanie na miejscu tej osłabiającej mnie ruiny A musi- szczególnie, że jest to najważniejsze miejsce w kontekście rozlicznych "gardenparty"
Ja osobiście ze spawarką nie latam- znam się wystarczająco na murarce, stolarstwie- spawalnictwo nie dla mnie. Szczęśliwie brat i kolega nasz wspólny- mechanik zresztą mój również zajmujący się moim samochodem- opanował tę sztukę w stopniu wybitnym A że łączy nas koleżeństwo aż sam się pali do tej roboty:) Zresztą jego pomysły w tym zakresie okazują się wybitnie przydatne. Już niedługo nowa, praktycznie niezniszczalna konstrukcja stanie na miejscu tej osłabiającej mnie ruiny A musi- szczególnie, że jest to najważniejsze miejsce w kontekście rozlicznych "gardenparty"
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
No to czekamy na nową konstrukcje.
- Piotr-Sz
- 200p
Już niedługo będzie stała W ogóle mam masę nowych pomysłów- ale miejsca już brak
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
To może raprezentuj swoje pomysły ,może komuś się przydadzą.
- Piotr-Sz
- 200p
Są ogólnie raczej mało odkrywcze. Marzy mi się zamknięta ścianami (pergola, mur, wysoki żywopłot), symetryczna przestrzeń, - formalne ramy bukszpanowe, wypełnione różami i bylinami towarzyszącymi. Styl typowo angielski. Zamknięty, mały ogród formalny, ale nie w stylu stricte francuskim. I idąc dalej można się pokusić o skopiowanie założenia "białego ogrodu" z Sissinghurst. Lub wprowadzenie większej ilości koloru. Stosunkowo małe nakłady, prosta forma - wymagająca jednak staranności i pielęgnacji- ale efekt oszałamiający.
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
Pięknie . Najbardziej to podoba mi się ten bluszcz, mam zamiar postawić w swoim ogrodzie metalową konstrukcję, po której będzie się wspinał ,o tych pająkach mogliście w ogóle nie zaczynać!!!
- Piotr-Sz
- 200p
Z tymi pająkami to wkradł się błąd mały. Są , ale na winobluszczu przy ścianach, pergolach. Tu nie ma. Za duży przewiew chyba.