Storczyki Venus
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Venus... jak Będziesz mieć chwilkę, Obfoć Twoje brassie. Ciekawa jestem młodych psb, czy już wielkością "dogoniły" dojrzałą psb gotową zakwitnąć
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny.
Justynko postaram się zrobić zdjęcia Brassi tylko niech podrosną pseudobulwy
Dziś jak obiecałam postarałam się zrobić zdjęcie Sabotka
Na początek cała roślina
Zbliżenie
Teraz pokarzę mojego bordowego ciapka
No i czas na wariacje mojego Phal. equestris var. alba mam nadzieje, że widać pęd który najwidoczniej ma zamiar się zakręcić i formujące się pączki. Drugiego pędu jeszcze nie widać ale jest
Za jakiś czas jak podrośnie drugi pęd na Liodoro to też zrobię zdjęcia na razie jest za malutki
Justynko postaram się zrobić zdjęcia Brassi tylko niech podrosną pseudobulwy
Dziś jak obiecałam postarałam się zrobić zdjęcie Sabotka
Na początek cała roślina
Zbliżenie
Teraz pokarzę mojego bordowego ciapka
No i czas na wariacje mojego Phal. equestris var. alba mam nadzieje, że widać pęd który najwidoczniej ma zamiar się zakręcić i formujące się pączki. Drugiego pędu jeszcze nie widać ale jest
Za jakiś czas jak podrośnie drugi pęd na Liodoro to też zrobię zdjęcia na razie jest za malutki
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Bardzo ładne , mój sabotek kwitnie zawsze w grudniu.
Alu mój jak go dostałam półtora roku temu na Mikołaja to też kwitł w grudniu myślałam, że i tym razem tak będzie ale ten Sabotażysta widocznie miał inne plany ale ciesze się, że mi zakwitł
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko wielkie za kwitnienie sabotka.Ciapek śliczny, lubię takie ciemne kolorki.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super sabotek
Zakręcony Equetris alba też piękny ;)
I oczywiści będę oczekiwać z niecierpliwością foteczek brassii
Zakręcony Equetris alba też piękny ;)
I oczywiści będę oczekiwać z niecierpliwością foteczek brassii
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale śliczności... paphiopedilum, bordowy Phal... A equestris to już w ogóle, zwłaszcza, że mój jakiś czas temu zgnił :/
Dziękuje za miłe słowa ja też czekam na rozwój pędu equestrisa coraz bardziej widać pączki
Dusiu przykro mi, że Twój zgnił
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julitko wspaniałe nowości sobie sprawiłaś
Bardzo mi się spodobała Twoja kwitnąca cattleya i w dodatku uraczyła Cię kwitnieniem na dwóch psb, a teraz czekam niecierpliwie aż zakwitnie equestris alba, bo jego kwiaty są wyjątkowo delikatne i piękne
Bardzo mi się spodobała Twoja kwitnąca cattleya i w dodatku uraczyła Cię kwitnieniem na dwóch psb, a teraz czekam niecierpliwie aż zakwitnie equestris alba, bo jego kwiaty są wyjątkowo delikatne i piękne
Kasiu cieszę się, że spodobały Ci się moje Nowości .
Pomarańczowa cattleya jest bardzo chętna do współpracy pierwszy raz zakwitła mi pół roku od zakupu
Na kwiatki equestrisa też czekam niecierpliwie bona żywo ich nie widziałam ale pączki już się formują więc mam nadzieję, że niedługo zakwitnie
Pomarańczowa cattleya jest bardzo chętna do współpracy pierwszy raz zakwitła mi pół roku od zakupu
Na kwiatki equestrisa też czekam niecierpliwie bona żywo ich nie widziałam ale pączki już się formują więc mam nadzieję, że niedługo zakwitnie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Wszystkie piękne, ale cattleya - cudna!
Zyczę następnych pięknych kwitnień!
Renia
Zyczę następnych pięknych kwitnień!
Renia
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Skapnęła mu woda z korzonka jakiejś Vandzi... Ale mam nadzieję, że uda mi się spotkać drugiego takiego. Pewnie nie na tej wystawie, bo moja lista pęka w szwach, ale może kiedyś...Venus9 pisze:Dziękuje za miłe słowa ja też czekam na rozwój pędu equestrisa coraz bardziej widać pączki