Ogród kajbara
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród kajbara
Witaj Haniu
Przytuptałam obejrzeć twój ogród... 5000 m2, wow, jest gdzie pospacerować!
Pięknie masz, dużo ciekawych roślin posadzonych w ładnych kompozycjach i sad (marzenie).
Wnusia słodziutka. Zdjęcie z duchem niesamowite.
Nasz architekt proponował nam wkopanie baniaka 1000 l na deszczówkę, ale w naszym małym ogródku nie potrzebujemy chyba aż tyle, zresztą u nas często pada. Zdecydowaliśmy się na baniak 600 l stojący obok rynny. Już kupiony, czeka aż go M podłączy do rynny.
Przytuptałam obejrzeć twój ogród... 5000 m2, wow, jest gdzie pospacerować!
Pięknie masz, dużo ciekawych roślin posadzonych w ładnych kompozycjach i sad (marzenie).
Wnusia słodziutka. Zdjęcie z duchem niesamowite.
Nasz architekt proponował nam wkopanie baniaka 1000 l na deszczówkę, ale w naszym małym ogródku nie potrzebujemy chyba aż tyle, zresztą u nas często pada. Zdecydowaliśmy się na baniak 600 l stojący obok rynny. Już kupiony, czeka aż go M podłączy do rynny.
- Agajotka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 lut 2010, o 17:34
Witam serdecznie. Bardzo tu pięknie i wprost trudno uwierzyć, że ogród jest tak młody. Sama chciałabym aby mój w przyszłości wyglądał podobnie . Z kotem wciąż się waham, bo jeśli zobaczę w tym słodkim pyszczku mysz brrrrr, to sama nie wiem
Pozdrawiam Aga
Pozdrawiam Aga
OOOOO to normalnie niewdzięczność .... on tu z prezentem a Ty w nogi
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Cedru niestety nie posiadam a canny jak najbardziejkajbar pisze:Witaj Edytko chciałam zapytać czy ty masz w swoim ogrodzie drzewo cedr ? Nie odpowiedziałaś mi czy jesienią chciałabyś canny.
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Haniu te kwiatki to nie przypadkiem Rudbekie? Tak mi się zdaje. Rozplanowałam od nowa rabatę zielną, doszła do niej rzodkiewka i bób To już mix ziołowo warzywny. W poniedziałek byłam na działeczce, ale humor mi troszkę sie zepsuł bo ukradli nam z tarasu pleksje...a świadomość że ktoś łaził po moim tarasie jest porażająca...
W niedziele znowu jedziemy , tym razem na noc, musze zbierać siły, chociaż po sobotnim egzaminie nie wiem czy będę je miała :P
Pozdrowionka!
W niedziele znowu jedziemy , tym razem na noc, musze zbierać siły, chociaż po sobotnim egzaminie nie wiem czy będę je miała :P
Pozdrowionka!
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Haniu kiedy obcinasz wrzosy po zimie
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Haniu wspaniałe te kaktusy. Miałaś naprawde 300 sztuk?? Jestem w szoku. To jesteś specjalistką od kaktusów. No takiego giganta jak ten na twoim tarasie to chyba trudno wychodować i w naturalnych warunkach.
WITAJCIE przepraszam,że tak długo milczałam ale na parę dni wyjechałam,a po powrocie szalałam na działce.Zamówiłam dużo
róż i kopałam doły, a ponieważ u mnie ziemia jest gliniasta musiałam ją odpowiednio przygotować.Wykopałam 25 dołów i czekam na dostawę, zamówiłam również mikoryzę na borówkę,na iglaki,na różę oraz kupiłam grzybnię kani inaczej czubatki.Nie wiem jak zareaguje mój mąż jak to wszystko zobaczy i na pewno usłyszę nie masz co robić? Ale ja na to nie zwracam uwagi.
WITAJ megi 402 cieszę się,że mnie odwiedziłaś ja również cię odwiedzę.Pojemnik na wodę na pewno jest bardzo potrzebny ponieważ deszczówka jest balsamem na wszystkie rośliny.U mnie pojemnik jest jeszcze nie całkowicie wkopany ale już nie długo będzie czekam z niecierpliwością
Agajotka Agusiu również ciebie serdecznie witam jest mi miło ,że gościłaś u mnie.Ja również bardzo brzydzę się myszy i dlatego zawsze nie chciałam mieć styczności z kotem, ale to się zmieniło gdy zamieszkałam na wsi.To nie oznacza ,że uraz do mysz się zmienił.Ja również cię odwiedzę :
Lucy2na Lucynko uraz do myszek nie minął .U mnie już przyleciały żurawie, bociany i spacerują przy ogrodzeniu.
Edyta B Edytko cieszę się ,że wpadłaś do mnie ostatnio pracowałam jak szalona,nawoziłam ,trawę,pikowałam kwiatki itp.Ciekawa jestem jakie masz odmiany kann.Ja mam10 gatunków ale jakie będą to się okaże jak urosną.Jak będą ładne i jak będziesz chciała to ci sprezentuję,pozdrawiam i wpraszam się na kawkę
alize słoneczko przykro mi ,że miałaś włamanie i rozumiem to uczucie ponieważ kiedyś dawno dawno miałam podobną sytuację jak mieszkałam w łodzi.Te kwiatki to jednak są Rudbekie , zajrzę do ciebie
Skorpion811-51 wrzosy obcinam pod koniec marca, ale to również zależy od pogody.Przyjdę na pogaduchy ;
magda2003 Magduśiu jak się chce to prawie wszystko można wyhodować.Ja również zobaczę co u ciebie nowego
SERDECZNIE DZIĘKUJĘ za ODWIEDZINY
róż i kopałam doły, a ponieważ u mnie ziemia jest gliniasta musiałam ją odpowiednio przygotować.Wykopałam 25 dołów i czekam na dostawę, zamówiłam również mikoryzę na borówkę,na iglaki,na różę oraz kupiłam grzybnię kani inaczej czubatki.Nie wiem jak zareaguje mój mąż jak to wszystko zobaczy i na pewno usłyszę nie masz co robić? Ale ja na to nie zwracam uwagi.
WITAJ megi 402 cieszę się,że mnie odwiedziłaś ja również cię odwiedzę.Pojemnik na wodę na pewno jest bardzo potrzebny ponieważ deszczówka jest balsamem na wszystkie rośliny.U mnie pojemnik jest jeszcze nie całkowicie wkopany ale już nie długo będzie czekam z niecierpliwością
Agajotka Agusiu również ciebie serdecznie witam jest mi miło ,że gościłaś u mnie.Ja również bardzo brzydzę się myszy i dlatego zawsze nie chciałam mieć styczności z kotem, ale to się zmieniło gdy zamieszkałam na wsi.To nie oznacza ,że uraz do mysz się zmienił.Ja również cię odwiedzę :
Lucy2na Lucynko uraz do myszek nie minął .U mnie już przyleciały żurawie, bociany i spacerują przy ogrodzeniu.
Edyta B Edytko cieszę się ,że wpadłaś do mnie ostatnio pracowałam jak szalona,nawoziłam ,trawę,pikowałam kwiatki itp.Ciekawa jestem jakie masz odmiany kann.Ja mam10 gatunków ale jakie będą to się okaże jak urosną.Jak będą ładne i jak będziesz chciała to ci sprezentuję,pozdrawiam i wpraszam się na kawkę
alize słoneczko przykro mi ,że miałaś włamanie i rozumiem to uczucie ponieważ kiedyś dawno dawno miałam podobną sytuację jak mieszkałam w łodzi.Te kwiatki to jednak są Rudbekie , zajrzę do ciebie
Skorpion811-51 wrzosy obcinam pod koniec marca, ale to również zależy od pogody.Przyjdę na pogaduchy ;
magda2003 Magduśiu jak się chce to prawie wszystko można wyhodować.Ja również zobaczę co u ciebie nowego
SERDECZNIE DZIĘKUJĘ za ODWIEDZINY
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Haniu Oj zaszalałaś , zaszalałaś , ale jak zakwitną róże będzie cudnie . Uwielbiam kanie (u nas mówimy sowy ) panierowane w jajku i bułce i smażone na patelni . Pycha .A mężem się nie przejmuj , mój też tak ma
kotlety z kani.....
Ale mi smaczka narobiłyście dziewczyny , a ja tu jeszcze godzinę w pracy muszę kiblować .....
Ale mi smaczka narobiłyście dziewczyny , a ja tu jeszcze godzinę w pracy muszę kiblować .....
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Kann u mnie wyginęły.
Kupiłam nowe 3 kłącza....moze jeszcze dokupię.
Mi niestety na prace ogrodowe zostaje tylko sobota i niedziela. W tygodniu nie daję rady. Moze jak już się uspokoi a mój M zacznie po operacji kolana mi pomagać to będzie lepiej.
Kupiłam nowe 3 kłącza....moze jeszcze dokupię.
Mi niestety na prace ogrodowe zostaje tylko sobota i niedziela. W tygodniu nie daję rady. Moze jak już się uspokoi a mój M zacznie po operacji kolana mi pomagać to będzie lepiej.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Haniu foteczki śliczne - dziękuję
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
jestem zachwycona że tak dużo zrobione w tak krótkim czasie, piękny duży ogród i równie piękne otoczenie, duży sad i pełno wszelakiego kwiecia. Róże posadzone? Jakie odmiany kupiłaś?