Ogród Oli
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli
Ola śliczne te podpórki
muszę się rozglądać może też zakupię
muszę się rozglądać może też zakupię
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Olu
Wpadłam przywitać się oraz zaczerpnąć inspiracji na nadchodzący sezon . Widzę,że u Ciebie prace "polowe" w pełni- nawet nowy sprzęt mąż dostarczył Gratuluję
Wpadłam przywitać się oraz zaczerpnąć inspiracji na nadchodzący sezon . Widzę,że u Ciebie prace "polowe" w pełni- nawet nowy sprzęt mąż dostarczył Gratuluję
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Na takich podpórkach to będzie samo rosło bez doglądania.
Olu, ja poluję na rozdrabniacz do gałęzi. Daj znać jak odpalicie swoją. Ma wałek wciągający?
Ja podpórki pod pnącza już prawie w OBI kupiłam, ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzę, czy te moje zadołowane jesienią klemki w ogóle żyją Może podpórki mi nie są potrzebne...
Ja podpórki pod pnącza już prawie w OBI kupiłam, ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzę, czy te moje zadołowane jesienią klemki w ogóle żyją Może podpórki mi nie są potrzebne...
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Olu, podpórki bardzo ładne, też sie zastanawiam nad nimi, bo trochę pnących roślin mam...jakie są ich wymiary, możesz napisać?
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Basiu, to ja wiem dlaczego - jeszcze jesteś troszkę przeziębiona. Tak dokazywałyście pod Czereśnią ... Takie efekty, nie spodziwałabym się ...basjak pisze:nie kupiłam nic nawet mojej ulubionej gorzkiej czekolady
Dzidziu, pewnie jeszcze podpórki przez jakiś czas bedą. Ludzie nie rzucali się na nie tak jak ja. Kupiłam 4szt
Alinko, praca wre w miarę wolnego czasu i możliwości. Namnożyło się pomysłów , ale i tak nie zrealizuję nawet połowy. Jestem zbyt chaotyczna w działaniu Jednego dnia zaczynam kopanie jednej rabaty, a drugiego dnia okazuje się, że są inne pilniejsze prace do wykonania . I tak skaczę po ogrodzie jak zając po kapuście. Chyba nie mogę być na razie żródłem inspiracji.
A może zostawię same podpórki jako elementy dekoracyjnealeksanderk pisze:Na takich podpórkach to będzie samo rosło bez doglądania.
Dagmaro, jeśli chodzi o to czy wciąga patyki , to chyba takowy wałek posiada . Ale ręki nie dam uciąć czy wciągnąć Pierwsza próba wypadła pomyślnie. Jeden patyk od róży został przerobiony na zrębki Reszta chyba w sobotę. Oj będzie się działo i wióry będą leciały
Widziałam podpórki w Obi. Też fajne i cena wcale nie wyższa. Moje clematisy.sadzone jesienią też nie wyglądają na żywe, ale dam im jeszcze trochę czasu. A przy podporach posadzę nowe nabytki
Aniu, dzisiaj mierzyłam podpory. Po wsadzeniu do gruntu wys 100cm, szer 40cm.
A oto efekt pracy rozdrabniarki :
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- AAleksandra
Wygląda na to,że niebawem trzeba będzie zamknąć wątek i otworzyć następny etap w moim ogrodzie. Tymczasem dodam jeszcze fotki zakupowe inie tylko :
Wczorajszego dnia udało mi się "wykopać" i w dosłownym tegosłowa znaczeniu - korzenie groszku bylinowego. Pokazuję je ku przestrodze . Nasionka posadziłam w dobrej wierze, że ozdobi ogródek, a on rozpoczął ekspansję i terror. Mam nadzieję , że już po nim
Jak kwitnie wygląda przeuroczo, ale pozbyć się go nie mogłam przez kilka lat.
Wczorajszego dnia udało mi się "wykopać" i w dosłownym tegosłowa znaczeniu - korzenie groszku bylinowego. Pokazuję je ku przestrodze . Nasionka posadziłam w dobrej wierze, że ozdobi ogródek, a on rozpoczął ekspansję i terror. Mam nadzieję , że już po nim
Jak kwitnie wygląda przeuroczo, ale pozbyć się go nie mogłam przez kilka lat.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ola, ja mam tę samą chorobę kręcę się w kółko. Wszystko zaczynam, niczego nie kończę Latam z sekatorem jak dzikus, zamiast powoli i po kolei wycinać, co trzeba.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam a już myślałam że taki gamoń ze mnie i nic mi nie idzie! Chodzę, szukam, kombinuję. Może to dlatego, że pogoda mnie nie rozpieszcza, jest zimno i wietrznie. Ani pryskać, ani zasilać a ograbieniu można zapomnieć A zaraz nadejdzie ta chwila że trzeba będzie zrobić wszystko na raz
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
OJ , a ja na jesieni posadziłam sporo wzdłuż siatki,dostałam ziarnka od koleżanki.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jak to dobrze, że groszku mi się nie zachciało
Zaszalałaś różanie a co toto iglaste w doniczce? Ładne
Zaszalałaś różanie a co toto iglaste w doniczce? Ładne
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra
Basiu, Izo czyli nie jest z nami tak źle .Jesteśmy całkiem normalne Bo także miałam obawy, że to TYLKO JA tak mam. Jak się spaceruje po forumkowych ogródkach, to można nabawićsię kompleksów. W większości to są pięknie przygotowane ogrody na przyjecie prawdziwej wiosny . A u mnie totalny bałagan. Jeszcze krecich kopców nie uprzatnełam , bo ziemia ma wylądować na przekopanej rabacie, a rabata jeszcze nie do końca skopana, bo trzeba było zrobić opryski i cięcia i przygotować inspekty i ..... i tych "i" jest całkiem sporo.
Małgosiu , to Ci bardzo współczuję. Choć jeżeli masz sporo miejsca, to nie bedą przeszkodą. Bardzo ładnie pną się po siatce. Mają jednak ogromną wadę : trudne do wyplewienia i zagłuszają inne rośliny. Dosłownie zaduszają
Basiu, to na nóżce w doniczce to rozmaryn . Kwitnący
Małgosiu , to Ci bardzo współczuję. Choć jeżeli masz sporo miejsca, to nie bedą przeszkodą. Bardzo ładnie pną się po siatce. Mają jednak ogromną wadę : trudne do wyplewienia i zagłuszają inne rośliny. Dosłownie zaduszają
Basiu, to na nóżce w doniczce to rozmaryn . Kwitnący
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękny ten rozmarynowy patyczak sama bym sobie takiego kupiła . Już nawet kwitnie a ja również kupiłam groszek pod siatkę . Mam nadzieję ,ze nie bedzie takżle . Za płotem może sobie rosnąć . Różyczki --fajne kolekcja
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Oleńko. Zdradź gdzie takie róże kupiłaś.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wiesz Olu że ja byłam na drugi dzień w moim lidlu i już podpórek nie było A tak sobie wymarzyłam dwie szt. Jeżeli chodzi o bieganie po ogródku to ja na pewno przoduję Jak teraz pojechaliśmy, to mój M był załamany, nie miał nawet z kim wypić kawki [ tak się zalił] Śliczny rozmaryn ,też by się przydał , miałam ale już nie mam Dziwne , jaki Ty groszek wsadziłaś Ja co roku sadzę i nie mam takich problemów Róże piękne ale będziesz czarowała latem jak zakwitną Sympatia to jest róża pnąca