zielone cuda w moim domu
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: zielone cuda w moim domu
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo lubię wilczomlecze, takie są delikatne w swej urodzie mimo kolców
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Ładnie wyglądają koło siebie z takimi delikatnymi kwiatuszkami.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
Fajnie, że tu zajrzałam, bo mam całkiem konkretne pytanko odnośnie uprawy euphorbii trigona, a u Ciebie widzę taką młodziutką na zdjęciu. Mam taki pojedynczy ukorzeniony kawałeczek, ale chciałabym, żeby mi się rozgałęził. Mogę go jakoś przyciąć? A jeśli tak, to co z miejscem ciecia? Zostawić, żeby wyschło, posmarować czymś? Doradźcie mi, proszę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aga skąd masz wilczomlecz o białych przykwiatkach? bo nie wiem do kogo "zapukać" Kaktusik z maleństwami wygląda super Co ty robisz, że wszystko rośnie Ci, jak na wyścigi?
- agapuszka_83_28
- 500p
witajcie
AnnaAgnieszka
nuta23
mroofka nigdy nie przycinałam tej roślinki po prostu taką dostałam , a przycięta była tak jak widać poniżej rozgałęzienia ( u mnie to te listki tak wyrosły
a reszta roślinki już była jak dostałam )
heliofitka wilczomlecza dostałam od znajomej ale nie z forum , a co robie , że tak wszystko rośnie ? podlewam zraszam i rośnie
AnnaAgnieszka
nuta23
mroofka nigdy nie przycinałam tej roślinki po prostu taką dostałam , a przycięta była tak jak widać poniżej rozgałęzienia ( u mnie to te listki tak wyrosły
a reszta roślinki już była jak dostałam )
heliofitka wilczomlecza dostałam od znajomej ale nie z forum , a co robie , że tak wszystko rośnie ? podlewam zraszam i rośnie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
To zdradź jeszcze czym podlewasz, bo zraszasz pewnie wodą
- agapuszka_83_28
- 500p
Zimą nie podlewałam a teraz to podlewam florowitem rozcieńczonym w wodzie oczywiście , przy każdym podlewaniu i rosną
Kwiatuszki szaleją , są piękne .fajne jest to forum co jakiś czas można podziwiać co i ile podrosło. Naprawdę dbasz o te skarby .
Pozdrawiam serdecznie celasia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 41&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 41&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
Bardzo ładnie Ci rosną te Twoje zielone,a te maluszki to zaraz będą dorosłe okazy,trzymam kciuki
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wilczomlecz to bardzo oryginalny kwiat. Kolce, listki i kwiatuszki. WSzystko naraz. Ja miałam już bardzo duży, wieloletni okaz. NIestety zimą usychały mu listki i kwiatki, zostawały tylko kolce. Któregoś dnia tak się pokułam, że wyrzuciłam go bezpowrotnie na kompost...
Witam serdecznie. Co do mojej babci: juro do niej wpadnę i postaram się coś "skubnąć" chyba przywykła że zawsze z okna coś podkradam... hi hi ale proszę Cię o wiadomość na mail (jest u mnie wchyba na 2 stronie). czekam aż admin się zlituje i mnie "odblokuje"...