Storczyki Alicji
Re: Storczyki Alicji
A teraz czas na pełne kwitnienia....
Koszowe wszystkie już kwitną, ostatni dołączył różowy, wszystkie 4 pędy widać że będą się wydłużać
Dendrobia kwitną niestrudzenie....
i tygrysek rozwinął pąsie na obu pędach:
multiflora obsypana kwiatami
i widok ogólny
Koszowe wszystkie już kwitną, ostatni dołączył różowy, wszystkie 4 pędy widać że będą się wydłużać
Dendrobia kwitną niestrudzenie....
i tygrysek rozwinął pąsie na obu pędach:
multiflora obsypana kwiatami
i widok ogólny
Te w koszyczku ślicznie kwitną i niesamowicie się prezentują , gratuluję tak pięknych storczyków
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowne te koszowe falki,wyglądają tak naturalnie.
Patrząc na Wasze kwietniki zaczynam się zastanawiać nad swobodnym puszczaniem pędów.A nie ma problemów przy podlewaniu,pędy się nie łamią?
Patrząc na Wasze kwietniki zaczynam się zastanawiać nad swobodnym puszczaniem pędów.A nie ma problemów przy podlewaniu,pędy się nie łamią?
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo piękne kwitnienia.Te w koszu wspaniale się prezentują.Nowości,Cambria i Cattleya bardzo ładne.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Cudne kwitnienia
Chyba zacznę marzyć o takim koszu. A że, mam jeden nieużywany ...hmm...
Chyba zacznę marzyć o takim koszu. A że, mam jeden nieużywany ...hmm...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale masz piękne, kolorowe, obfite kwitnienia .
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo kwietnik świetnie się prezentuje, Twój kosz ze storczykami jest bajerancki, powoli myślę gdzie bym mogła coś takiego zamontować, multiflorkę widzę że mamy taką samą, moja kwitła pół roku a teraz przedłuża pędy i rozgałęzia się, denrobium cudne, choruję na takiego. Nie masz może przypadkiem dwóch? Chętnie bym wymieniła na białego.
Świetny pomysł z koszami do phal. Wyglądają naturalnie, a do tego elegancko!
Renia
Renia
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękne kwitnienia, pomysł z koszem- rewelacja
Tyle miłych wpisów WSZYSTKIM bardzo dziękuję
Cieszę się, że niezmiennie podoba się Wam pomysł z koszem i namawiam do kopiowania.
Ja nie wyjmuję falków z kosza do podlewania, tak jak pisałam wcześniej podlewam je do doniczek. Ostatnio tak się zastanawiałam nad tym....a konkretnie nad ich korzeniami....Nie wiem w jakim stanie są korzenie w doniczkach, ale mają dużo korzeni powietrznych, często je zraszam- codziennie w zasadzie. Ciekawe czy korzenie w doniczkach coś im dają czy czerpią tylko ze zraszania jak w naturze??? Jak myślicie??? Zrobię zdjęcia wnętrza kosza. Falki są w nim chyba 3 lata.
Cieszę się, że niezmiennie podoba się Wam pomysł z koszem i namawiam do kopiowania.
Ja nie wyjmuję falków z kosza do podlewania, tak jak pisałam wcześniej podlewam je do doniczek. Ostatnio tak się zastanawiałam nad tym....a konkretnie nad ich korzeniami....Nie wiem w jakim stanie są korzenie w doniczkach, ale mają dużo korzeni powietrznych, często je zraszam- codziennie w zasadzie. Ciekawe czy korzenie w doniczkach coś im dają czy czerpią tylko ze zraszania jak w naturze??? Jak myślicie??? Zrobię zdjęcia wnętrza kosza. Falki są w nim chyba 3 lata.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale widać, że kwitną wspaniale. WIdać, sprzyja im takie posadzenie. Myślę, że są w świetnej formie i nie ruszałabym ich
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Alicjo czy możesz mi powiedzieć jak jest usytuowana Twoja oranżeria?
Ja też myślę nad dobudowaniem mini-oranżerii i może ona być tylko od zachodu,nie wiem,czy to dobrze będzie?
Pozdrawiam
Renata
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=42218
Ja też myślę nad dobudowaniem mini-oranżerii i może ona być tylko od zachodu,nie wiem,czy to dobrze będzie?
Pozdrawiam
Renata
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=42218
Pozdrawiam, Renata