Canna - Paciorecznik cz.2
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Jolu. Nie spotkałem się z czymś takim i trudno mi na odległość ocenić. Nie sądzę by potrzebny był jakiś oprysk. Według mnie to wystawianie na dwór niczemu dobremu nie służy. Jeszcze za wcześnie na wynoszenie. Pod folię to tak ale na dworze jest niby ciepło ale ziemia jeszcze nie nagrzana i są zimne powiewy wiatru. Swoje dopiero koło połowy kwietnia będę wynosił na dwór.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jutro postaram się wystawić fotki tych zmian, może coś poradzisz
U mnie stoją w miejscu zacisznym niby, mam taką nawę osłoniętą od wiatru 

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dostałem dziś kłącza cann:

To te zwykłe, ale się cieszę, bo została mi tylko jedna po zimie

To te zwykłe, ale się cieszę, bo została mi tylko jedna po zimie

Czy kannom wystarczy 15* czy musi być wyższa? W mieszkaniu nie mam już miejsca na ich trzymanie i wyniósłbym je do altanki na ogródek gdzie jest właśnie 15*
- drozd
Adrianie. W zupełności wystarczy ale co w nocy jak będzie przymrozek?
Jak by Adrian miał w altance prąd, to mógłby delikatnie dogrzewać. Ktoś na Forum (nie pamiętam w jakim wątku) pokazywał fajny patent na tanie dogrzewanie. Otoczył doniczki taką plastikową rurką ze światełkami świątecznymi (nie te świętadrozd pisze:Adrianie. W zupełności wystarczy ale co w nocy jak będzie przymrozek?

Moje kanny już w szklarni, nocą dogrzewane matą służącą do hodowli piskląt strusich

Pozdrawiam. Jola.
Prąd mam
ale w dzień domek nagrzewa się dostatecznie a mróz do środka nie wchodzi. Zaraz po zimie to było bardzo lodowato ale jak zdjąłem okiennice i wpuściłem powietrze to jest już dużo cieplej. 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Janusz, a co Ty na to domniemany Pink Sunburst
http://i56.tinypic.com/29ep1qg.jpg
wstawiłam u siebie, ale tu będzie pewniej. A jak Twoje?
Tu jeszcze kupiona jako Pretoria, ale co
http://i51.tinypic.com/169mbd2.jpg
http://i56.tinypic.com/29ep1qg.jpg
wstawiłam u siebie, ale tu będzie pewniej. A jak Twoje?
Tu jeszcze kupiona jako Pretoria, ale co

http://i51.tinypic.com/169mbd2.jpg
- drozd
Jolu. Nie podobają mi się liście. Mało wyraziste paski. Podejrzewam,że jest to samo co miałem w ub. roku. Identyczny kolor liści. W późniejszej fazie rozwoju te paski będą mało widoczne a liść będzie koloru brunatnozielonego. 7-8 kwietnia dostawa z Dutch Gardens -to jedyna nadzieja. Jak okażę się to samo to znaczy,że u nas w obrocie tej odmiany nie ma.
Pretoria też od pierwszych liści ma wyraźnie zielonożółte paski.
Pretoria też od pierwszych liści ma wyraźnie zielonożółte paski.
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
wiecie co , normalnie masakra
jak już pisałam wcześniej kupiłam 4 Canny ale na All. i mialam co do nich poważne obawy -jak się okazalo słusznie z tych 4 jak na razie wykielkowala jedna
- dziś wylonil się z ziemi kielek a tak sie cieszylam z tych moich pierwszych 4 cudnych kwiatów 

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mnie kusiło kilka razy, żeby zamówić przez Internet, ale za każdym razem przemówił głos rozsądku. Kupiłam kilka sztuk w tym roku, ale w normalnym sklepie wymacawszy uprzednio każdą. Nawet sprzedawcy mi pomagali. Rozumiem też, że nie każdy mieszka w miejscowości, gdzie jest porządny sklep ogrodniczy i wtedy jest skazany na all lub co innego. Ale mamy wątek, gdzie można poczytać lub podzielić się (niestety z pewnymi ograniczeniami) nt sprzedawców na allegro. Lub nie spieszyć się i poczekać na pozytywne opinie nt przesyłek z kannami chociażby TU.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 10p - Początkujący
- Od: 31 mar 2011, o 19:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja jestem w rozpaczy jak patrzę na Wasze śliczne kanny bo moje nie przezimowały i mam zeeeero sadzonek 
Jak widzicie jestem początkująca na tym forum dlatego zapytam teraz tutaj: "czy znajdzie się ktoś kto chciałby się podzielić sadzonkami lub odsprzedać mi chociaż kilka sadzonek?" pomóżcie proszę

Jak widzicie jestem początkująca na tym forum dlatego zapytam teraz tutaj: "czy znajdzie się ktoś kto chciałby się podzielić sadzonkami lub odsprzedać mi chociaż kilka sadzonek?" pomóżcie proszę
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
przede wszystkim napisz Kasieńko w stopce gdzie mieszkasz , wtedy będzie łatwiej znaleźć może kogoś niedaleko Ciebie 

- drozd
Kanna "Lucifer" jest niską odmianą nadającą się do pojemników. Ładnie sie rozrasta i wydaje dużo kwiatostanów tyle,że kwiaty są mniejsze.
Anitko Powschodziła ta lobelia co Ci wysłałem. U mnie z dwóch torebek skiełkowało 12 szt.
Anitko Powschodziła ta lobelia co Ci wysłałem. U mnie z dwóch torebek skiełkowało 12 szt.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Janusz moje lobelie , które zimowały w piwnicy teraz muszą się przyzwyczajać do słonka , gdzieś jednak w piwnicy zakradł się ślimak i troszkę i namieszał - został tylko śluz i opuszczają się od nowa ......co do cann to dalej siedzą tam gdzie wcześniej ..