Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Olu! Dzięki za przestrogę dot. tego groszku wieloletniego ;:196 Miałam zamiar sobie wysiać.... jesienią nazrywałam ukradkiem strąków-rósł taki dorodny na siatce,przy pewnej posesji ;:224
Zadowolę się w takim razie jednorocznym ;:108
Niezłe zakupy ;:138
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Ada, takie różyce były w Auchan jakieś 2 tygodnie temu. Bodajże po 8PLN. Ja kupiłam wtedy Chopina i jestem bardzo zadowolona- piękna sadzonka. Sorry Olu za wtręt. Bardzo mnie ucieszył Twój eksperyment z rozdrabniarka. Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy prac z nią, bo jeden patyk jeszcze o niczym nie świadczy 8-)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igorku, Ty z pewnością wysiałeś groszek jednoroczny. On przy groszku bylinowym (szerokolistnym) to mały pikuś. Całkiem nie groźny. Przez pierwsze dwa lata byłam zachwycona groszkiem szerokolistnym. Przyrosty w sezonie nawet do trzech metrów. Chmura kwiatów. Tak mi się spodobał, że zaczęłam go wszędzie dosiewać : pod drzewami, na siatce, pod krzewami :twisted: I zaczęło się ... Groszek rósł pięknie, ale drzewa i krzewy już trochę mniej :? Walka z nim , to jak walka z wiatrakami.Jeżeli został w ziemi choć kawałek korzonka, to odradzał się jak Fenix z popiołów.

Jadziu, rozmaryn zakupiony na wrocławskim spotkaniu w Hortico. U mnie będzie bardziej dekoracyjny niż użytkowy.Odmiana : Rosmarinus Prostratus (cokolwiek to znaczy jest uroczy). Kupiłam tam jeszcze laur, macierzankę i czerwoną sasankę.

Krysiu, różyczki kupiłam w Selgrosiepo 6zł. Drugi selgros otworzyli na Krakowskiej (masz bliżej). Wczoraj był spory wybór róż wielkokwiatowych, kilka pnących i rabatowych.

Alu, ja może tak na niego psioczę, bo walka trwała kilka lat a teraz czuję satysfakcję. Ale nie wiem czy to zakończona walka czy dopiero bitwa 1:0 dla mnie :? W każdym razie możesz go posadzić jeżeli uważasz, że ma on zastosowanie w Twoim ogrodzie. Trzeba tylko zbierać straki z nasionami, czyli przejąć kontrolę nad prokreacją :D

Daguś, a wtrącaj się , bardzo proszę. Auchen to nie moje rejony i raczej w nim sporadycznie bywam, ale inni mają po drodze, tak jak Ty :D Jeden patyczek, jeden patyczek ... ale jaka już frajda była ;:224 :;230 Sobota zapowiada się ładnie, to zmobilizuję moich panów do roboty :twisted:

Romciu, Tu pewnie wsiewasz jednoroczny groszek :D Bylinowy wystarczy posiać tylko raz .. a potem się sam nie wyprowadzi. Z jednego miejsca zrobiłam eksmisję, ale jeszcze całkiem się go nie pozbyłam. Faktycznie, biedny Twój M. No na kawkę to możesz zrobić małą przerwę. Nie bąź taka sroga dla siebie i ema :D Rabatki nie zajace i nie uciekną. Już inaczej się sprawa ma z czasem, którego notorycznie brakuje ;:224 A z różami to mnie coś napadło. Nie mogę się oprzeć i ciągle dokupuję ;:224 Sympatia to róża pnąca i podobno bezproblemowa o sztywnych łodygach. Widziałam ją na forum już wielokrotnie.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Też miałam tak z groszkiem ,teraz pilnuję i urywam przekwitające kwiaty i sam się nie wysiewa ...
Rozmaryn piękny szkoda ze na zimę trzeba go przenosić do domu ..a na róże to chyba i ja zapoluję bo mi kilka brakuje do mojej różanej rabatki
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Obrazek
;:224 ;:224 ;:224 Miły widok . ;:224 ;:224 ;:224
Niech zdrowo rosną i pięknie kwitną .
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Olu, róże bardzo ładnie się zapowiadają.
Aż sie przestraszyłam tym groszkiem... W ubiegłym roku kupiłam groszek i zapomniałam wysiać, potem Gabrys rozerwał paczuszkę i zostało 5 ziarenek. Ale na szczęście mam jednoroczny :;230 :;230
Bardzo dobrze,że istniej to forum. Można na prawdę wiele sie nauczyć. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OLU czy ten laur również na patyczku kupiłaś . Czerwona sasanka ciekawe jak bedzie kwitła . Trzymam kciuki za nowości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Olu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :D
Widzę, że prace ogrodowe idą pełną parą! Ja też staram się jak najszybciej zaprowadzić ład w ogrodzie, bo nie mogę patrzeć na ten pozimowy bałagan...
Róże piękne! Swoich się pozbywam, bo u mnie to tylko ich namiastka :roll:
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniusika pisze:Też miałam tak z groszkiem ,teraz pilnuję i urywam przekwitające kwiaty i sam się nie wysiewa ...
Janeczko, najważniejsze to poskromić terrorystę, i bedzie łagodny jak baranek :D
JolantaGraj pisze:Niech zdrowo rosną i pięknie kwitną .
Jolu, (nie) dziękuję ;:224 Coś mnie w tym sezonie ciagnie w stronę róż. Już posadzone. Wkrótce zostaną opisane cobym mogła błysnąć kiedyś na forum, że znam ich imiona :lol:
Obrazek
Ann-ka72 pisze:Gabrys rozerwał paczuszkę i zostało 5 ziarenek. Ale na szczęście mam jednoroczny
Aniu, nie przejmuj się moim straszeniem. Ja nie mogłam sobie z nim poradzić i dlatego taka pełnia szczęścia, że udało mi się wyszarpać te korzeniska. Jednoroczny jest także piękny choć dużo niższy. No i trzeba go siać co roku :wink:
JAKUCH pisze:OLU czy ten laur również na patyczku kupiłaś
Jadziu, laur był w kępce, ale rozdzieliłam i pięć łodyżek splotłam ze sobą. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie:

Obrazek Obrazek
Monia68 pisze:Widzę, że prace ogrodowe idą pełną parą!
Moniu, podglądałam u Ciebie. Prace także pełną parą, ale bardziej systematycznie. Ja chyba nie opanuję tej sztuki ;:14

Na koniec pochwalę się jescze moim nabytkie z Hortico, macierzanką

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

;:223 ;:223 ;:223
Gdybym wpadła na pomysł zaplatania lauru to też bym go kupiła :;230
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Olu ;:167 gratuluję zakupów i pomysłu zaplatania laurowca ;:138
Ciekawa jestem, jak będzie się prezentował w przyszłości :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Olu a cóż to za macierzanka ja mam trzy rodzaje a takiej nie znam . :?:
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Olu, leżaczek rozstawiony. Już się opalasz? ;:3
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Olu! Zamiast groszku...zamówiłam trzy róże pnace :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Comcia pisze:
Gdybym wpadła na pomysł zaplatania lauru to też bym go kupiła
Mariolu, jeszcze z pewnością wpadnie Ci laur w łapki :D

Halinko, i ja także jestem ciekawa co z niego wyrośnie. Będę zdawała relacje co jakiś czas.

Olku, bardzo proszę oto dokładniejszy opis :
Obrazek

Adrianno, leżaczek wystawiłam z namiotu foliowego, bo tam spędzał w tym roku zimę. Nie był to chyba dobry pomysł, bo mój M położywszy się na leżaczku, wylądował na ziemi :D Materiał chyba nie był najwyższej jakości i nie wytrzymał niskich temperatur. A moze te 100kg żywej wagi zrobiło swoje :;230 W każdym razie wystawił już swój niezawodny hamaczek i sezon ogródkowy został rozpoczęty ;:108

Alu, różyczki zamiast groszku to świetny wybór. Groszek bylinowy nie pachnie a różyczki raczej tak. No i pięknie wyglądają do jesieni. A jaką odmianę kupiłaś ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”