Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
tollo
100p
100p
Od: 21 paź 2008, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Post »

Zostałam zachęcona do kupna książki pt. Ewangelia według Jezusa Chrystusa.
Niestety mimo kilku podchodów do tej książki nie mogę jej przeczytać.
Nie ciekawi mnie.Może ktoś z Was ją czytał i powie mi czy warto męczyć się
z tą lekturą.
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Witam czy ktoś z Was czytał książki Doroty Zawadzkiej tzn. chyba można je zaliczyć do poradników np. "Moje dziecko" lub inne jej wydania, interesuja mnie również książki Leszka Talko np. "Dziecko dla odważych" i Grzegorza Kasdepke "Bon czy Ton. Savoir-Vivre dla Dzieci" lub inne z jego książek. Jestem ciekawa opini bo przymierzam sie do kupna tylko nie wiem w którą pierwsze zainwestować.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rafał Ziemkiewicz - "Wkurzam salon". Wywiad - rzeka, tym razem nie tylko o polityce - o rodzinnych historiach, o początkach ruchu fanowskiego SF w Polsce, o dylematach rodzica...polecam każdemu, kto nie lubi politycznej poprawności i z dystansem podchodzi do medialnych "prawd" ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
sleepywink
100p
100p
Od: 24 mar 2011, o 16:14

Re:

Post »

[quote="Piuma"]Aktualnie to glównie czytam http://forumogrodnicze.info/index.php

"Saga o ludziach lodu" M. Sandemo

Trochę magii, szczypta fantastyki, dzieje jednego rodu na przestrzeni lat. Wciągająca! Po pierwszym rozdziale wiedzialam, że się wkopalam (47 tomów). Gorąco polecam[/quot

W piątek wpadła mi przez przypadek w ręce pierwsza część. Dzisiaj już czytam trzecią. Sądzę, że naprawdę warto.
Justyna
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ja nadal męczę "Biesy" ale sie uwzięłam i skończę :-) Natomiast przez ten czas przeczytałam:

"Freakonomia" Stevena Levitta - ciekawe analizy danych statystycznych i ciekawe wnioski z nich wynikające, świetnie się czyta
"Zgred" R. A. Ziemkiewicza - błyskotliwy, nieco ekshibicjonistyczny pseudo - dziennik, gdzie przeżycia osobiste mieszają sie z obserwacjami z życia zawodowego dziennikarza politycznego.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" Lisa See
Jest to opowieść ponadczasowa ,o chińskich kobietach o ich życiu ,przyjaźni między kobietami ,kulturze i mentalności,tak uderzająco odmienną od naszej.Powiem tylko naprawdę warto przeczytać tą książkę i dowiedzieć się jak matka zadaje córkom niewypowidziany ból dla ich dobra.
Awatar użytkownika
annamaria13
100p
100p
Od: 24 lip 2010, o 12:46

Post »

Federico Mocca
Trzy metry nad niebem

książka opowiada o losach młodych ludzi mieszkających w Rzymie poznanych przypadkiem, ona spokojna grzeczna dziewczyna on rozrabiak.
Ksiązkę warto przeczytać bo w bardzo fajny sposób ukazuje pierwsze zauroczenia i miłość
pozrawiam anna_maria

mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kaftan
100p
100p
Od: 17 kwie 2011, o 13:20

Post »

Clarkson, doprowadzony do szału.
Jeśli ktoś ogląda Top Gear i zna Jeremy Clarksona to książka obowiązkowa. Można się uśmiać.
Obrazek

Wielkie drzewa dają więcej cienia niż owocu.
Awatar użytkownika
Agdula
200p
200p
Od: 16 kwie 2007, o 09:25

Re:

Post »

koza pisze:"Malowany welon" William Somerset Maugham

Powieść umiejscowiona w Chinach w latach 20-tych XX wieku. Śliczna angielska kokietka "z braku laku" wychodzi za mąż za niepozornego bakteriologa pracującego w Chinach.
Szybko znudzona mężem zdradza Go , a gdy wszystko wychodzi na jaw jest zmuszona wyjechać z mężem na chińską prowincje gdzie panoszy się cholera........
Jestem w trakcie czytania i nie do końca mam pewność czy warto polecić!!!
Nie jest to tzw. płytki romans.
aha!! Podobno film na podstawie książki nakręcono. Ja nie widziałam ale może ktoś z Was....[/b]
Film był super! Książki nie czytalam, ale jeśli film był ciekawy, to ksiązka zdecydowanie powinna być ciekawsza :)
Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Amores
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 sty 2011, o 16:53

Post »

Javier Moro " Hinduska miłość'.

Nie jest to romans. Raczej książka z pogranicza biografii, książki obyczajowej. Opisuje życie Anity Delgado która wychodzi za mąż za władcę jednego z hinduskich księstw radżę Jagatjit Singh. Po ślubie jak w bajce o kopciuszku , żyję w pałacu, otoczona luksusem. Jednak Indie- kraj niewiarygodnych kontrastów i fascynujących tradycji- zaskakuje ją pod każdym względem, poczynając od czterech pozostałych żon i licznych konkubin, po urzekającą egzotykę, klimat kolonialnych Indii końca XX wieku, walko o wpływy, dominację.
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24

Post »

A czy jest oparta na faktach czy zmyśloną historią? - do powyżej

A ja ostatnio zagłębiam sie w angielską liertaturę z czasów Bronte i Austin i teraz czytam Młynn nad Flossą Greogre Elliot.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Amores
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 sty 2011, o 16:53

Post »

Jest jak najbardziej prawdziwą historią. Chociaż myślę, że autor mógł trochę podkoloryzować. Natomiast jakieś 90% to sama prawda. Jest w książce sporo zdjęć samych bohaterów, jak i członków rodziny, znajomych. Autor opisał nie tylko samą historię miłości Anity i radży ale też zaznajamia czytelnika z ówczesną wtedy codziennością w Indiach, stosunkiem anglików do Indii którymi zarządzali, historią małych księstewek. Są też 'ciekawostki" jak wzmianka np o radzży NababDzunaga-dhu który zaprosił ponad 300 osób w tym samego wicekróla na ślub swojego ulubionego psa.
Awatar użytkownika
Justka
500p
500p
Od: 26 lip 2010, o 18:24

Post »

No to rzeczywiście wygląda na ciekawą :D
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”