Groszek pachnący ( Lathyrus odoratus )wymagania,uprawa
Re: Groszek pachnący
Ja wzdłuż palików odgradzających mój trawniczek i ogródek od reszty terenów podblokowych posieję zajęczą kitkę Akurat będzie jak znalazł, żeby nikogo nie kusiło mi tam buszować.
Groszek jak już wcześniej pisałam dosieję przy ścianie i ten hodowany w domku tam też przeniosę, a z parapetu powinien się ładnie w dół opuścić. Będzie ślicznie!
Groszek jak już wcześniej pisałam dosieję przy ścianie i ten hodowany w domku tam też przeniosę, a z parapetu powinien się ładnie w dół opuścić. Będzie ślicznie!
regulamin
-
- 50p
- Od: 26 mar 2011, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dawidbanan pisze:Ja w tym roku posieję wzdłuż ogrodzenia(przeszło 20m)
Też mam taki plan
Ale na razie hoduję na parapecie groszki przeznaczone na balkon
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja wysieję wprost do gruntu.
Nie mam miejsca na siew na parapecie.
Nie mam miejsca na siew na parapecie.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Yoostysia ile mniej więcej czasu trzeba by skiełkowały?
Ja posiałam je w zeszły wtorek i szczerze mówiąc jestem zaskoczona, że tak szybko to poszło ;:165 Mam szesnaście wydmuszek i w dwóch - jak już wspomniałam - widać kiełkujący groszek
regulamin
Aniu, mówisz - maszAmlos pisze:Ps Zawsze mile widziane zdjęcia ...
Do tej pory z sukcesywnie dodawanymi "wydmuszkami" mam ich dwadzieścia jeden, natomiast wykiełkowało siedem. Powiedzcie proszę, czy na takim etapie mam je uszczknąć? I w którym miejscu No i czy zaczekać na cieplejsze dni, czy nadają się już do ogródka?
regulamin
- mateo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Yoostysia, uszczknij mniej więcej za czwartym liściem. Myślę, że możesz już wsadzać do ziemi, tym bardziej że pogoda sprzyja.
Za czwartym... Ekhm... A który to na zdjęciu będzie...? Przepraszam, jam blond i do tego nie bardzo dziś kojarzę po nieprzespanym nocnym dyżurze w pracy
regulamin
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ja w zeszłym roku nie uszczykiwałem, i ładnie rosły..
- MadiW
- 200p
- Od: 15 mar 2011, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Czy groszki urosną w połcieniu?tzn przy ogrodzeniu przy ktorym rosną brzozy?
- mateo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2009, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Siewki na Twoim zdjęciu mają po 1 rozwiniętym liściu i drugim rozwijającym się, czwartego jeszcze nie widać.Yoostysia pisze:Za czwartym... Ekhm... A który to na zdjęciu będzie...?
Można się obyć bez uszczykiwania, ale jak się uszczyknie to groszek się rozgałęzia i wyrasta na raz więcej pędów.
Mateo, bardzo dziękuję za odpowiedź Zaczekam zatem jeszcze spokojnie na czwarty i uszczknę, bo wolę mieć gęsty i ukwiecony A jak gęsto można go sadzić/siać? Bo chciałabym też bezpośrednio do gruntu mimo wszystko dać parę ziarenek.
regulamin