Rhododendrony i azalie
Rhododendrony i azalie
Cześć! jestem na forum od niedawna; mam pytanie; w ubiegłym roku wysadziłam rhododendrony , a w tym chciałabym je przesadzić w inne miejsce; czy mogę to zrobić już, czy zaczekać do jesieni?
MALWA
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Możesz teraz. Chyba, że u Ciebie jest susza.
Postaraj się wykopać z jak najwięksża bryłą ziemi, a po posadzeniu podlewaj.
Za pomocą wyszukiwarki naszego Forum znajdziesz dokładny opis, jak sadzić różaneczniki.
Na przykład tutaj
Postaraj się wykopać z jak najwięksża bryłą ziemi, a po posadzeniu podlewaj.
Za pomocą wyszukiwarki naszego Forum znajdziesz dokładny opis, jak sadzić różaneczniki.
Na przykład tutaj
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Re: Rhododendrony i azalie
Mam pytanie dotyczące azalii. Czy moja azalia przemarzła, czy one są takie suche na wiosnę? Posadziłam je w ubiegłym roku.
Jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy będzie widać na zdjęciu, ale mój różanecznik ma liście przypruszone czymś białym, jak mąką. Nie wszystkie liście, ale nie wiem co to jest.
]
Będę wdzięczna za odpowiedź
Jeszcze jedno pytanie, nie wiem czy będzie widać na zdjęciu, ale mój różanecznik ma liście przypruszone czymś białym, jak mąką. Nie wszystkie liście, ale nie wiem co to jest.
]
Będę wdzięczna za odpowiedź
Jak na moje oko to Twój rododendron raczej umarzł. Przykrywałaś go na zimę?
Mój wygląda podobnie - niestety . Ale to dlatego ze go nie zabezpieczyłam przed mrozem. Teraz kupiłam cztery nowe krzaczki. Mam nadzieję, że uda mi się odpowiednio o nie zadbać .
Mój wygląda podobnie - niestety . Ale to dlatego ze go nie zabezpieczyłam przed mrozem. Teraz kupiłam cztery nowe krzaczki. Mam nadzieję, że uda mi się odpowiednio o nie zadbać .
Rododendrony chyba będą żyć. Martwię się tylko o azalie. Okrywałam na zimę włókniną.
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Azalia wygląda normalnie o tej porze roku. Te grubsze pąki to kwiatowe.
Rh troszkę przymarzł i przysechł (pewnie ma za dużo słońca). Mocno podlej, zasil nawozem, możesz opryskać chelatem żelaza i czekaj na kwitnienie
Rh troszkę przymarzł i przysechł (pewnie ma za dużo słońca). Mocno podlej, zasil nawozem, możesz opryskać chelatem żelaza i czekaj na kwitnienie
Dzięki bardzo dodad. Jestem dobrej myśli. Podsypałam nawozem i zaczekam. Pączków ma dużo więc moę zakwitnie