Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie tylko Izie się zmniejszyła - zobacz na inne i swoje.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Ale śmiesznie , u mnie też to samo!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja czekam na wiesci z Castoramy!!! Byłam tak dwa tygodnie temu - zima panowała!!! jeśli coś juz wiosennego jest "dajcie cynk" :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już wiem bo zamiast 12 postów jest teraz na stronie postów 18 ;:2
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oto wieści z Castoramy - głucho, ciemno i zimowo. Ani jednej roślinki i ani jednego ziarenka. Resztki gwiazdy betlejemskiej i mocno podwiędłe fiołki alpejskie. Kompletnie nic - aha , są za to łopaty do śniegu. Niby na czasie, ale co z wiosną ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja już myślałam, że w poniedziałek zrobię pierwsze zakupy!
Moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witam miłych gości! :D
Grażynko, u nas nie ma Castoramy. Czasem zaglądam do działu ogrodniczego w Auchan, ale jak tam byłam, to dział ten był zamknięty - wyglądało to na przyjęcie towaru, więc chyba powinno się to i owo pojawić. Za to w sklepie ogrodniczym byłam i okazało się że mają nasiona- prawie wyłącznie firmy L :twisted: . Muszę się wybrać do Rybnika, bo kwiatów już nie mogę dokupować, ale muszę trochę warzyw.

Mirko, miałam kiedyś ten powój i u mnie nie był dłuższy niż 60cm. Być może wyhodowali już nowe odmiany, skoro piszą że rośnie do 4m? :shock: Posiejesz, to się przekonasz. Życzę Ci, żeby się ładnie wspinał! :D
Za wierzbę dziękuję, bo już obiecała mi Kryska :D Ale to bardzo miło, że chciałaś się podzielić ze mną ;:168

Jolciu, już gdzieś wcześniej czytałam, ze strony zostały skompresowane, a nie zauważyłam, ze u mnie też :lol: Nie wydaje mi się jednak, żebyście tak szybko mogli mi znów gratulować 200strony...To musi potrwać ;)

Bożenko, Ulko, fajnie, że zaglądacie do mnie! ;:33

Dziękując wszystkim za wizytę, postanowiłam pokazać Wam - mozna powiedzieć historyczne już - zdjęcia. Ogródek w takiej postaci, jak na tych zdjęciach juz nie istnieje, a do końca tego sezonu, miejsce to całkiem zmieni charakter. Jak wiecie, przenoszę mój ogródek kwiatowy i tu gdzie widać kwiaty, będzie malutki warzywnik, maliniak, "truskawnik" i miejsce na obornik.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powiem krótko i dosadnie!!!! Po obejrzeniu tych zdjęć uważam że Ci odbiło dzisiejszym wiatrem!!! Takie cuda chcesz przesadzać ? Sporo się może zmarnować!!!!!!
Jak na te zdjęcia patrzę to serducho mi dwa razy szybciej pika!!!!!!!!!!! Takie piękne obrazki i to ma być juz historia????? ;:145
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

koza pisze:Powiem krótko i dosadnie!!!! Po obejrzeniu tych zdjęć uważam że Ci odbiło dzisiejszym wiatrem!!!
:;230 :;230 :;230 Ulko, może mi odbiło, ale nie dziś, a ten wiatr to jakoś od forum zawiewał ;:113 ( Lubię tę Twoją stylistykę ;:333 )
Część, np. róże, już została przeniesiona. Mam nadzieję, ze nic się nie zmarnuje. Będę się bardzo starać i przyrzekam późną jesienią już nic nie przesadzać (wtedy czasem coś marnieje :( ).
Ale Uleńko, jak to wszystko poprzenoszę, a potem jeszcze maliny i truskawki, to będę wreszcie miała trochę miejsca! Tak myslę :?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jestem ciekawa jak to nowe miejsce będzie wyglądało? Sporo tego masz do przesadzania, ale bez takich "operacji" byłoby nam trochę nudno. Pamiętaj, niczego nie wyrzucaj!
A ta wichura nad Łodzią, przechodziła właśnie nad moją dzielnicą, na szczęście u mnie niczego nie połamała.
Moje wątki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas we Wrocławiu sypie śnieg :cry: .
W nocy też była porządna wichura już nie mówiąc o tym że nie mogłam wyjść wczoraj na spacer z piesem. Podwórko jest już białe :twisted: .
Iza ja chcę wiosnyyyyyyyyyyy :x
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Szkoda, że to już historia. Takie piękne kwiatki. I widzę, że też rozkochałaś się w kamiennych ścieżkach układanych prosto na ziemi. Prawda, że pięknie to wygląda i zawsze można rozebrać i na nowo ułożyć w innym miejscu.

Ciekawa jestem, kiedy chcesz przesadzać maliny i jak je posadzisz - w rzędzie czy też tak jak to jest ostatnio modne w kółeczku ze ścieżką i oczkiem w środku ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, ja nigdy niczego nie wyrzucam (prawie), dlatego mam tyle roboty z przesadzaniem. Mam nadzieję, ze wiosną "pozbędę się" części rozrosniętych kęp, dzięki czemu niczego nie wyrzucają oszczędzę sobie trochę pracy ;)
Zastanawiasz się, jak będzie wyglądało to samo miejsce po zmianach, czy nowe miejsce, na którym znajdą się przesadzane rosliny? :lol: Sama się nad tym zastanawiam. Widzę to w wyobraźmi, ale te wyobrażenia nie zawsze sprawdzają się w rzeczywistości...

Jolciu, myslisz, ze ja nie chcę? Ale musimy poczekać, jeszcze miesiąc. Potem na pewno juz będzie wiosna! Na razie u mnie już jest biało i ciągle sypie :( Pozostaje tylko robić plany i czekać.

Grażynko, przecież te roślinki nie zginą, tylko zmienią miejsce :D
Kamienie zawsze mi się podobały, niestety u nas to towar wybitnie deficytowy. Tę ścieżkę wymyśliłam z braku większych kamieni i dla zdrowia ;) ale marzyła mi się taka ścieżka z większych kamieni, bardziej płaska, taka, jaką widziałam np. u Anick.
Maliny będę przesadzać jesienią, bo wcześniej nie będę w stanie zrobić dla nich miejsca. Posadzę tak jak wcześniej, w rzędach. Na takie pomysły, o jakich piszesz, nie mam miejsca :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”