Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
raju czemu ten czas tak szybko leci ...
wrzucam już obiecane fotki
Zamiokulkas puszcza nowe listki. Zaskoczył mnie i to bardzo, zwłaszcza że nie zaglądałam do niego od pewnego czasu
Jedna dalia, druga nieśmiało wyłania się spod ziemi
Calia, jakoś tak stoi w miejscu. Nie chcę grzebać w ziemi, więc czekam
Parapetowe przyprawy - po kolei: pietruszka, bazylia i majeranek
a na koniec moja kwiatuszkowa tapeta
wrzucam już obiecane fotki
Zamiokulkas puszcza nowe listki. Zaskoczył mnie i to bardzo, zwłaszcza że nie zaglądałam do niego od pewnego czasu
Jedna dalia, druga nieśmiało wyłania się spod ziemi
Calia, jakoś tak stoi w miejscu. Nie chcę grzebać w ziemi, więc czekam
Parapetowe przyprawy - po kolei: pietruszka, bazylia i majeranek
a na koniec moja kwiatuszkowa tapeta
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie roślinki Tobie wschodzą Cierpliwości Kalla też ruszą, może za często je podglądasz i się zbuntowała
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- pozia
- 200p
Jak wrzucałam fotki to się zastanawiałam co do ilości podlewania kalii. Generalnie w mieszkaniu mam ciepło, a jak słońce świeci to istna sauna (ciekawe co będzie latem), więc ziemia kwiatów dość szybko wysycha. Kalia była ostatni raz podlewana ... nie pamiętam kiedy ... w każdym bądź razie chyba ograniczę jej wodę
Witaj Beatko! To znowu ja Chciałam pochwalić Twoją ...tapetę Bardzo ładna, no i co najważniejsze - kwiatowa! My z narzeczonym też zakupiliśmy tapety do dwóch pomieszczeń, ale póki co - rolki sobie leżą nieruszone... Fotka Twojej tapetki jednak mnie mobilizuje do do podjęcia działań. Sobota - akcja tapetowanie! Postanowione!
- pozia
- 200p
Mroofka moja przeleżała (o ile dobrze pamiętam ) od października - listopada???
Już był czas najwyższy, a że planujemy święta zrobić u siebie, więc mobilizacja 110%
Tylko czemu ja sił już nie mam ... nawet na patrzenie jak moje cudeńka rosną
Już był czas najwyższy, a że planujemy święta zrobić u siebie, więc mobilizacja 110%
Tylko czemu ja sił już nie mam ... nawet na patrzenie jak moje cudeńka rosną
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale u Ciebie to wszystko dosłownie kipi zielonością
- pozia
- 200p
Trzynastka tak zielono u mnie, tylko w wersji mini a ja bym chciała już mieć wszystko duże, najlepiej z dojrzałymi owocami i kwitnącymi kwiatami ;)
Pomidorki koktajlowe po 2 dniach ładnie wykiełkowały, sałata i druga partia rzodkiewki też
Widziałam dziś na bazarku ładne poziomki, chyba jedną lub 2 ... albo i 3 kupię bo mi wzeszły tylko 3 nasiona. Tzn było ich więcej, ale padły
Muszę wysiać jeszcze lubczyk bo ciągle zapominam
No i w końcu zabrać się za lawendę, bo jakoś ciągle w lodówce czeka na swoją kolej ...
aaa ... zapomniałam dodać że zboże też ślicznie wykiełkowało tylko trochę za szybko rośnie. Będzie musiało pomieszkać trochę na balkonie
Pomidorki koktajlowe po 2 dniach ładnie wykiełkowały, sałata i druga partia rzodkiewki też
Widziałam dziś na bazarku ładne poziomki, chyba jedną lub 2 ... albo i 3 kupię bo mi wzeszły tylko 3 nasiona. Tzn było ich więcej, ale padły
Muszę wysiać jeszcze lubczyk bo ciągle zapominam
No i w końcu zabrać się za lawendę, bo jakoś ciągle w lodówce czeka na swoją kolej ...
aaa ... zapomniałam dodać że zboże też ślicznie wykiełkowało tylko trochę za szybko rośnie. Będzie musiało pomieszkać trochę na balkonie
- pozia
- 200p
OMG wije niemiłosiernie ... boję się, że jak wrócę do domu to moje doniczki stojące na balkonie będę zbierać u sąsiadów z bloku obok
- Bogusia 45
- 50p
- Od: 27 paź 2009, o 18:43
Witaj Beatko dziękuję za miły komentarz w moim zapuszczonym wątku,ja z niecierpliwością czekam na twój ogród na balkonie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=29155" onclick="window.open(this.href);return false;
- pozia
- 200p
Bogusiu miło mi Cię witać
Chciałam wstawić kilka fotek zrobionych wczoraj, ale mam z tym jakiś dziwny problem. Może później się uda ...
Chciałam wstawić kilka fotek zrobionych wczoraj, ale mam z tym jakiś dziwny problem. Może później się uda ...
- pozia
- 200p
Oto kilka fotek, obiecanych wcześniej
dracena, jak stała tak ruszyć się nie chce, choć w częściach odciętych zauważyłam coś jakby zalążki korzeni
dalie - niedługo ta większa zostanie uszczknięta, mam nadzieję, że się dobrze rozkrzewi
kalia, ta też spoczęła chyba na laurach, ale że bardzo chcę mieć kalię, to jak ta mi nie wyjdzie (a jestem cierpliwa ) to kupię sobie już wyrośniętą
zboże (aż wstyd przyznać ale nie wiem dokładnie co to rośnie) - wylądowało na balkon, bo w mieszkaniu za duże urosło i jeszcze bym niedługo zaczęła zbierać plony
pomidorki - trochęwyciągnięte za bardzo, ale moje z nasion więc cieszą
balkon - sałata i rzodkiew
truskawki na balkonie, niestety nie z nasion, zostały zamówione - jest to (niby) odmiana pnąca
róża pustyni - wysiana z nasion
na dworze zimnooo, roślinki leżą pod włókniną, mam nadzieję, że nie będzie im za zimno
dracena, jak stała tak ruszyć się nie chce, choć w częściach odciętych zauważyłam coś jakby zalążki korzeni
dalie - niedługo ta większa zostanie uszczknięta, mam nadzieję, że się dobrze rozkrzewi
kalia, ta też spoczęła chyba na laurach, ale że bardzo chcę mieć kalię, to jak ta mi nie wyjdzie (a jestem cierpliwa ) to kupię sobie już wyrośniętą
zboże (aż wstyd przyznać ale nie wiem dokładnie co to rośnie) - wylądowało na balkon, bo w mieszkaniu za duże urosło i jeszcze bym niedługo zaczęła zbierać plony
pomidorki - trochęwyciągnięte za bardzo, ale moje z nasion więc cieszą
balkon - sałata i rzodkiew
truskawki na balkonie, niestety nie z nasion, zostały zamówione - jest to (niby) odmiana pnąca
róża pustyni - wysiana z nasion
na dworze zimnooo, roślinki leżą pod włókniną, mam nadzieję, że nie będzie im za zimno
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Zielenina pięknie Tobie rośnie. Oglądając Twoje Dalie przypomniałam sobie, że moją miałam uszczknąć więc nożyczki poszły w ruch i już po operacji.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
Twoje nowalijki się puściły,że hoho
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe