Możecie mi coś powiedziec na ich temat? Czy uprawia się je tak samo jak te pospolite czerwone?
Generalnie na opakowaniu np. gatunku "Albena" siew jest znacznie późniejszy niż tej zwykłej rzodkiewki bo lipiec/sierpień...
A jak jest z typem "Redhart", to biała rzodkiewka z zewnątrz, ale czerwona w śroku i ma ponoc lekko orzechowy smak

Czy ktoś z Was uprawiał już takie gatunki?
PS Uzupełnie wątek że ta orzechowa rzodkiewka pochodzi z Chin i spotkałem się też z nazwą MANTANG HONG, wszędzie opisują jej smak jako lekko orzechowy, a wielkośc porównują do piłki teniswej, a więc to trochę większe rzodkiewki niż te zwykłe.
Czy jest to faktycznie taka nowośc? Czy ktoś z nas tu na forum już ją uprawiał i może się podzielic spostrzeżeniem/doświadczeniami tego gatunku jak i tych innych białych o które pytam...