Ogród nad Oranią
Re: Ogród nad Oranią
Tujko!
Z ośmiu domowych miniaturek, dwie się ostały, po przesadzeniu wypuszczają nowe pędy, ale to jeszcze nic nie znaczy.
A to nowe nabytki wiosenne - ich zapach obudził mnie z zimowego spokoju.
A w Ogrodzie na razie skromnie, pierwiosnki rozpoczynają kwitnąć.
No nawet pod śniegiem jest pięknie!
Z ośmiu domowych miniaturek, dwie się ostały, po przesadzeniu wypuszczają nowe pędy, ale to jeszcze nic nie znaczy.
A to nowe nabytki wiosenne - ich zapach obudził mnie z zimowego spokoju.
A w Ogrodzie na razie skromnie, pierwiosnki rozpoczynają kwitnąć.
No nawet pod śniegiem jest pięknie!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Parapetowa wiosna rzeczywiście niezwykle piękna.
U ciebie jeszcze trochę śniegu a ja już zdążyłam zapomnieć jak on wygląda :P
U ciebie jeszcze trochę śniegu a ja już zdążyłam zapomnieć jak on wygląda :P
- renszpaks-1
- 50p
- Od: 24 mar 2010, o 16:25
Witaj Oranio! Wszystko jest dobrze! Przepraszam jeszcze raz i już daje słowo,że o bajeczkach nie będę przypominała, ani mru,mru Ale i tak będziemy z Zuzią pocichu czekać na Twój twórczy nastrój
Zdjęcia z przyjemnością oglądam i podziwiam tym razem takie piękne i nieoczekiwane kolory kory gruszy!
Zimowe widoki cudowne, a wiosenna kompozycja wprowadza w piękny nastrój oczekiwania wiosny.
Wspaniały masz też pomysł z muzeum ogrodu. Ja pamiętam takie domowe muzeum mojej babci. Właściwie to była półka w szafce pod szkłem. Tam były kombatanckie medale, krzyże, stara biżuteria, i inny ciekawe rzeczy.
Obraz z arbuzem cudo!!! Dagestan? Gdzie to jest? Pakistan, Kazachstan, Afganistan.....wstyd mi. Muszę mapy pooglądać!
Komórka z narzędziamy pomysłowa....Taki porządek!!! A najbardziej śmieszne te konewki
Zdjęcia z przyjemnością oglądam i podziwiam tym razem takie piękne i nieoczekiwane kolory kory gruszy!
Zimowe widoki cudowne, a wiosenna kompozycja wprowadza w piękny nastrój oczekiwania wiosny.
Wspaniały masz też pomysł z muzeum ogrodu. Ja pamiętam takie domowe muzeum mojej babci. Właściwie to była półka w szafce pod szkłem. Tam były kombatanckie medale, krzyże, stara biżuteria, i inny ciekawe rzeczy.
Obraz z arbuzem cudo!!! Dagestan? Gdzie to jest? Pakistan, Kazachstan, Afganistan.....wstyd mi. Muszę mapy pooglądać!
Komórka z narzędziamy pomysłowa....Taki porządek!!! A najbardziej śmieszne te konewki
Oranio, możesz być dumna ze swego dziecięcia Piękny, pełen niezwykle pomysłowych szczegółów obraz... Obraz, bo wyraz rysunek stanowczo za mało dostojnie brzmi. No, niedaleko, jak widzę, padło to Jabłuszko od Jabłoni
Że też wykukałaś tę akcję SPK z odtwarzaniem starych odmian jabłoni... Ambitni są, w końcu to pierwszy park krajobrazowy w Polsce Noblesse oblige ;-) Aż idę do nich poczytać Dzięki za cynk
Czy różowy kolor pod korą oznacza coś złego?
Że też wykukałaś tę akcję SPK z odtwarzaniem starych odmian jabłoni... Ambitni są, w końcu to pierwszy park krajobrazowy w Polsce Noblesse oblige ;-) Aż idę do nich poczytać Dzięki za cynk
Czy różowy kolor pod korą oznacza coś złego?
- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
Oranio ledwie przebiegłam Twój ogród ale obiecałam sobie, że przeczytam od deski do deski. Świetny klimat masz w ogrodzie, taki... swobodny. No i masz niewątpliwy talent do robienia zdjęć. Wspaniałe widoki. U Ciebie nawet zima fajnie wygląda! Urzekły mnie Twoje stare owocowe drzewa. Ja mam takie stare jebłonie, tylko kilka ale owocują. Wymagaja jeszcze cięcia i są wysokie ale bardzo je lubię.
Może wiesz gdzie można kupić takie wysokopienne stare odmiany bo ja widziałam w szkółkach tylko takie szczepione, niskie.
Pozdrowienia Asia
Może wiesz gdzie można kupić takie wysokopienne stare odmiany bo ja widziałam w szkółkach tylko takie szczepione, niskie.
Pozdrowienia Asia
- renszpaks-1
- 50p
Heja! Co tut taka cisza? Orania pewnie jest zajęta... tak jak my wszyscy!
Znazłam ten Dagestan. Jak to daleko Oranio czy ty tam byłaś? Jeśli tak to zazdroszczę Ci! Zawsze marzyłam wybrać się gdzieś daleko na wschód od Polski. Europa już znudziła. Ja już na Włochy nie mogę patrzeć
Pozdrawiam serdecznie
Znazłam ten Dagestan. Jak to daleko Oranio czy ty tam byłaś? Jeśli tak to zazdroszczę Ci! Zawsze marzyłam wybrać się gdzieś daleko na wschód od Polski. Europa już znudziła. Ja już na Włochy nie mogę patrzeć
Pozdrawiam serdecznie
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Oranio!
Zima znów zagościła u nas na dobre i przykryła puchowa kołderką ( na szczęście!) wszystkie zwiastuny wiosny.
Bardzo mi się podoba ta idea Muzeum Ogrodu i Galerii...W tym pędzącym świecie konsumpcjonizmu ponad miarę i przyzwoitość tak niewiele osób docenia chwile ulotne, dobre myśli drugiego człowieka czy piękno przysłowiowej kropli wody. A szkoda...
Obraz-prezent z dalekiego kraju cudownie ciepły i serdeczny. Pewnie przypomina Ci chwile tam spędzone i Ludzi tam spotkanych.
Natomiast dzieło latorośli koniecznie opraw w ramki i szkło. Jest zachwycające! Oddaje dużą wiedzę ogrodniczą, umiłowanie do porządku i spostrzegawczość
Zima znów zagościła u nas na dobre i przykryła puchowa kołderką ( na szczęście!) wszystkie zwiastuny wiosny.
Bardzo mi się podoba ta idea Muzeum Ogrodu i Galerii...W tym pędzącym świecie konsumpcjonizmu ponad miarę i przyzwoitość tak niewiele osób docenia chwile ulotne, dobre myśli drugiego człowieka czy piękno przysłowiowej kropli wody. A szkoda...
Obraz-prezent z dalekiego kraju cudownie ciepły i serdeczny. Pewnie przypomina Ci chwile tam spędzone i Ludzi tam spotkanych.
Natomiast dzieło latorośli koniecznie opraw w ramki i szkło. Jest zachwycające! Oddaje dużą wiedzę ogrodniczą, umiłowanie do porządku i spostrzegawczość
Oranio, taki rysunek z porządkiem mogła stworzyć tylko dziewczynka Genialne! Przepraszam panów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, ale mam synka, który słowa "porządek" nawet nie wypowiada Świetny pomysł z izbą pamięci i galerią. Pięknie w twym ogrodzie - piękne ośnieżone drzewa - magiczne!
- renszpaks-1
- 50p
Haja! Byłam dziś u Ciebie! :P
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oranio! Co nowego w Twoim zaczarowanym ogrodzie? Może już wiosna i u Was zawitała?
Pozdrawiam Mirka
- rumpelsznycel
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 24 lut 2011, o 12:09
No, no! Ładnie, ładnie. Hmmmm...
- renszpaks-1
- 50p