Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
dziękuję!
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a czy orientujecie się kiedy pomidory mogę przenieść do nieogrzewanego tunelu foliowego. Sadzonki nie mieszczą mi się na parapetach, czy mogę je już teraz zanieść do tunelu a na noc dodatkowo jeszcze okrywać je agrowłókniną? I kiedy posadzić je w tym tunelu w gruncie?
Moje już stoją w tunelu ,co prawda mają dodatkowy inspekt z okien .Jeśli nie ma przymrozków w nocy na pewno lepiej im w zimnym tunelu niż na ciasnym parapecie.Jak je na noc dodatkowo przykryjesz będzie ok.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ja właśnie zobaczyłam że moja Maskotka już kwiatuszek żółty zaczyna powolutku rozwijać..
Poczekam jeszcze troche i fik ją w doniczke -bo chce maskotki w domu mieć..
Pytanie tylko..
Czy dać w doniczkę nawozu trochę na dno czy wystarczy sama ziemia np do pikowania..?
-mam np obornik kurzy granulowany -facecik od którego kupowałam powiedział ze sie rozpuszcza szybko w miarę w ziemi i słabszy jest od normalnego..
Poczekam jeszcze troche i fik ją w doniczke -bo chce maskotki w domu mieć..
Pytanie tylko..
Czy dać w doniczkę nawozu trochę na dno czy wystarczy sama ziemia np do pikowania..?
-mam np obornik kurzy granulowany -facecik od którego kupowałam powiedział ze sie rozpuszcza szybko w miarę w ziemi i słabszy jest od normalnego..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- Rusalka
- 1000p
Melduje że moja maskotka dziś powędrowała z 1 pięknym kwiatem już rozwiniętym i mniejszymi nieotwartymi do donicy..
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2010, o 17:26
kiedy Ty je wsadziłaś, że już masz kwiatki? ;)
Pozdrawiam
Robert
Robert
- Rusalka
- 1000p
26,02
-
- 200p
czy wsadzając pomidorki do tunelu, szklarni dajecie pod spód jakiś nawóz ekologiczny? ;) mam dużo kurzego, gołębi oraz krowiego ale boje się, że popale rośliny. Ile takiego nawozu dać pod roślinkę ?
Ja zawsze daje koński , bądź krowi , w zależności co mam
świeży nieprzekompostowany , bo nie zdąży
świeży nieprzekompostowany , bo nie zdąży
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
- 200p
a ile go dajesz pod roślinę? pod małego pomidorka dałam gdzieś z 2 łyżki przekompostowanego, posypałam garścią ziemi i na to wsadziłam. Dobrze zrobiłam?
Jeżeli sadziłaś do gleby- to stanowczo mało. To tak, jak przysłowiowa mucha dla słonia.iwonas85 pisze:pod małego pomidorka dałam gdzieś z 2 łyżki przekompostowanego, posypałam garścią ziemi i na to wsadziłam. Dobrze zrobiłam?
Pozdrawiam
Ja troszkę inaczej sadze , ale jeśli robisz dołek pod pomidor , to rób go szpadlem i dawaj sporo obornika , przysyp ziemia i na to pomidor , tylko nie pokuś się o kurzeniec itp.
Paweł _____________________________________________________________________________
-
- 200p
a dlaczego mam nie pokusić się o kurzeniec? za mocny? to najlepiej krowi tak?
dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
dziękuję za pomoc.
pozdrawiam