Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Witam dziewczyny poniedziałkowo.
Byłam rano u lekarza jeszcze raz, bo ból nie ustępuje.Zrobili mi chociaż ekg/poszłam do bardzo starej lekarki tym razem/ i nie podobało jej się,są jakieś zmiany.Jutro na badanie krwi rano,a dzisiaj byłam jeszcze na prześwietleniu płuc.
Może jeszcze trochę pocieszę się ogrodem?
Tosiu, też nie lubię ogrodów pod linijkę tworzonych przez firmy.Takie ogrody są ładne jak jest dopływ kasy ciągły i zatrudniają na etacie kogoś do roboty przy roślinach,a jak nie to po krótkim czasie zostaje wspomnienie po pięknym ogrodzie.
Malinko, powojniki może dam na tuje, bo między nimi jest sporo miejsca na krzewy,żeby zmienić tonację.
Agness, roślinki są w tej chwili w domu,jakoś doszły do siebie, najgorzej wygląda nowa canna,ale widzę nowy pęd z ziemi,największy się ułamamł.
Byłam rano u lekarza jeszcze raz, bo ból nie ustępuje.Zrobili mi chociaż ekg/poszłam do bardzo starej lekarki tym razem/ i nie podobało jej się,są jakieś zmiany.Jutro na badanie krwi rano,a dzisiaj byłam jeszcze na prześwietleniu płuc.
Może jeszcze trochę pocieszę się ogrodem?
Tosiu, też nie lubię ogrodów pod linijkę tworzonych przez firmy.Takie ogrody są ładne jak jest dopływ kasy ciągły i zatrudniają na etacie kogoś do roboty przy roślinach,a jak nie to po krótkim czasie zostaje wspomnienie po pięknym ogrodzie.
Malinko, powojniki może dam na tuje, bo między nimi jest sporo miejsca na krzewy,żeby zmienić tonację.
Agness, roślinki są w tej chwili w domu,jakoś doszły do siebie, najgorzej wygląda nowa canna,ale widzę nowy pęd z ziemi,największy się ułamamł.
- cykada
- 50p
- Od: 18 lut 2011, o 13:40
- Kontakt:
Jestem nowa i wpadłam z wizytą
Ja dopierozaczynam przygodę z ogrodem.
Na razie tylko czarna ziemia zaorana.Kiedy ja to wszystko zasadzę .
Nie mam pomysłu co i jak i się na tym ogrodnictwie nie znam ,ale chłone wiedze i podpatruję.
Przepiękny ogród .Bardzo ale to bardzo podoba mi sie zagospodarowane miejsce przy tarasie.
Ja mam ciut wyżej taras, ale odgapię od ciebie Małgosiu te kamyki .Ogród pełen harmonii.
A z tymi psami to przesada.Nie po to człowiek tyra żeby to psy niweczyły i to cudze.
Napisz kartke psy mile widziane poza moim ogrodem:)
Ja mam labladorke roczną i właśnie szukam miejsca na wybieg ,bo tratuje wszystko .
Zeżarła mi małpa wredna zasadzone winogrono ,które dostałam kilka dni temu w prezencie.
Ja dopierozaczynam przygodę z ogrodem.
Na razie tylko czarna ziemia zaorana.Kiedy ja to wszystko zasadzę .
Nie mam pomysłu co i jak i się na tym ogrodnictwie nie znam ,ale chłone wiedze i podpatruję.
Przepiękny ogród .Bardzo ale to bardzo podoba mi sie zagospodarowane miejsce przy tarasie.
Ja mam ciut wyżej taras, ale odgapię od ciebie Małgosiu te kamyki .Ogród pełen harmonii.
A z tymi psami to przesada.Nie po to człowiek tyra żeby to psy niweczyły i to cudze.
Napisz kartke psy mile widziane poza moim ogrodem:)
Ja mam labladorke roczną i właśnie szukam miejsca na wybieg ,bo tratuje wszystko .
Zeżarła mi małpa wredna zasadzone winogrono ,które dostałam kilka dni temu w prezencie.
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Pozdrawiam Monika:)
- malgocha1960
Moniko ogarniesz nawet nie bedziesz wiedziałą kiedy. Ja stara baba z bloku przyszłam z 50 tką na karku i powoli zaczynam kumać,a ty młodas nawet nie bedziesz wiedziała kiedy bedziesz starą ogrodniczką.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Małgosiu ja nie mam szczęścia di Biedronkowych kwiatów... są najczęściej przesuszone i wypadają.malgocha1960 pisze:Niezła kolekcja liliowców,jednak to piękne kwiaty.Ja mam nn z biedronki i w tym roku dokupiłam jakieś dwie odmiany....
Chociaż w ubiegłym tygodniu kupiłam rododendron.
Dziękuje za odwiedziny.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Małgosiu, dbaj o siebie, bo lato nadchodzi i coraz więcej cudowności będzie kwitło!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Zdrowiej kobieto..bo Święta za pasem..a i wiosna nie będzie czekać..
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
- malgocha1960
Ludzie,.. zdążyłąm trochę popracować w ogrodzie i już leje,wieje tak jakby tęskniło się za taką wstretną pogodą.Byłam na pobraniu krwirękę mam jak narkoman, bo nie mam żył i musiała kilka razy kłuć i szukać.Jutro z wynikami do lekarza.Mam nadzieję,że dane będzie mi jeszcze pocieszyć się ogrodem?
- Atka-a1
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Małgosiu, dużo zdrowia życzę i MYŚL POZYTYWNIE
Przepraszam, że krzyczę, ale tak włąśnie trzeba myśleć.
Przepraszam, że krzyczę, ale tak włąśnie trzeba myśleć.
- malgocha1960
Na poprawe humoru kupiłam dzisiaj sobie nową różę,kilka fajnych tulipanów,które mają jeszcze zakwitnąć w tym roku,a na rynku facet sprzedawał lilie najróżniejsze po 2 zł. Kupiłam 11 sztuk,nawet św. Józefa były też po 2 zł,a co z nich wyrośnie zobaczymy.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
To z pewnością ci się humor poprawił.To lilie tanie. U mnie po 4 złote chodzą najtańsze.A duże sa cebulki ?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu udało Ci się kupić lilie w pięknych cenach, ciekawe jakie się okażą A św Józefa za taką cenę, to szok, są kilkakrotnie droższe
- malgocha1960
Andrzejku,nawt bardzo duże,a niektóre wykiełkowane sporo.