Moja kolekcja kaktusów i sukulentów cz. 2 - Artur89

Zablokowany
mercedes
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 kwie 2011, o 08:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja kolekcja kaktusów i sukulentów cz. 2

Post »

Przepraszam za gafę. Dopiero się uczę :D
Chodziło mi o Opuntia ficus indica. Mam nadzieje, że uda mi się ją jakoś zdobyć :wink:
Awatar użytkownika
blabla
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 6 sie 2007, o 06:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A masz jakieś miejsce by pomieścić Opuntia ficus-indica? W krótkim czasie potrafi to dorosnąć do 3m wysokości.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
mercedes
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Tego się nie spodziewałam...
Mam szklarnie, ale o wysokości 3,2 metra. Także może być mało. Szkoda, bardzo mi się spodobał.
mercedes
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

A ta konkretna na zdjęciu Artura89 ile ma (lat)?
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2009, o 11:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spoko, ja tylko zwróciłem uwagę czym jest 'rodzaj' - nie ma za co przepraszać. Moja ma w sumie rok to są roczne człony. W tym roku powinny urosnąć kolejne 'talerze'.
Kaktusy: cz.1, cz.2, cz.3, cz.4
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
x-Pa-a

Post »

Świetna zbiorowa miejscówka!
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I'm confused :? Dostałem w poniedziałek awizo z Poczty Polskiej, że jest dla mnie paczka 'gabaryt B' do odebrania w urzędzie takim i takim. Poszedłem do urzędu - paczki nie ma. Mieli zadzwonić we wtorek i wyjaśnić sprawę - nie zadzwonili. Przyszedłem ponownie dzisiaj - paczki dalej nie ma, nikt nikomu nic nie przekazał o zaistniałej sytuacji i ogólnie wielkie nic. I teraz ja się głowie... Pojechałem do punktu obsługi klienta DHL. Tam dowiedziałem się, że paczki nie ma, tracking number jakiś nie halo - później okazało się, ze to numer z niemieckiej strony DHL. Polecili mi na tej stronie sprawdzić aktualne losy paczki. Herr Uwe wysłał mi paczkę przez DHL jak wspominałem (mam tracking number) - według niemieckiej wyszukiwarki paczka jest "Die Auslandssendung wurde im Export-Paketzentrum bearbeitet" czyli w Niemczech, w centrum rozdziału paczek na 'eksport' do innych krajów (czyli przebyła 60% trasy). I teraz dochodzimy do pointy - czym do cholery jest te awizo z Poczty Polskiej skoro nic nie zamawiałem od grudnia ubiegłego roku poza hybrydami od Uwe, które idą poprzez DHL.
Pani z DHL'u pocieszyła mnie, że paczka idzie i dojdzie najpewniej jutro tak, że nie mam co się zamartwiać. Teraz czekam na telefon-widmo z poczty - może łaskawie się ze mną skontaktują i wyjaśnią czymże jest to awizo widmowej paczki? Haha to zakrawa o film szpiegowski klasy średniej :lol:

P.S Dzięki za docenienie owocu mojej pracy :wink:
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
darekcn42
1000p
1000p
Od: 9 lut 2009, o 18:43

Post »

Niezłe przeżycia masz z tymi paczkami Artur...
z drugiej strony współczuje, bo wiem jak to jest jak się czeka na wymarzone roślinki...
Pozdrawiam, Darek.
Awatar użytkownika
phantom
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 23:48

Post »

Tylko co ma awizo Poczty Polskiej do paczki DHL? O ile mi wiadomo ta druga firma sama dostarcza przesyłki.
Awatar użytkownika
Artur89
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tu jest właśnie sendo sprawy :idea: O czym z resztą pisałem. Tylko nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności, że paczka 'widmo' i paczka z DHL zgrały się w czasie czy jakieś duże nieporozumienie - po prostu nie wiem co o tym myśleć :| Wiem, że paczka od Uwe jest w sortowni (tak przynajmniej jest podane na niemieckiej stronie DHL'u). Istnieje możliwość, że listonoszowi się coś popierdzieliło i chce mi wcisnąć czyjąś paczke :P
Dział Ofert
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
moritius
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 12:15

Post »

To zakrawa na creepypastę (dla niezorientowanych w temacie: straszna historyjka, opowiadająca (rzekomo) prawdziwe wydarzenia; coś w stylu miejskich legend, opowiadań o zagubionych epizodach jakiegoś serialu/kreskówki/gry. Wikipedia nic wam na ten temat nie powie ;) - sam trafiłem na to przypadkiem) o paczce widmo. I tu wyjaśnienia są dwa (a nawet 3): albo ktoś ci bombę wysłał, znaleźli ją i sprawę zatuszowali, albo się pomylili z tym awizo, albo paczka jest nawiedzona i prędzej czy później i tak do ciebie trafi i będzie cię straszyć :;230

Ps. Wystrzegaj się telefonów widmo - zwłaszcza o północy... :lol:
Pozdrawiam, Aleksander
Awatar użytkownika
echinopsis
200p
200p
Od: 2 mar 2011, o 21:30

Post »

Niemcy wysyłają paczki tanim DHL ale dostarczane są one zwykłą pocztą.(umowy tranzytowe)Też miałem z tym do czynienia :D
Awatar użytkownika
Delete
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2009, o 09:24

Post »

Ja słyszałem zaś o firmach, którym się nadaje paczkę za granicą, oni przewożą do Polski i nadają na PP. Wiem, że w Brukseli coś takiego jest, moja siostra mówiła. :)
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”