Kaajowy ogródek cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Re: Kaajowy ogródek cz.2

Post »

Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda pod psem, wiało, pada, brrrrr...
W tym roku znowu postarałam się o gumienka, wykorzystałam je przy sadzeniu róż, rozłożyłam w szpalerze iglakowym, dam chyba także pod hortensje, i jeszcze zostanie cała kupa :;230
Obrazek
Do ściółkowania iglastych użyłam także w tym roku meszku po wertykulacji
Obrazek
Nie będę musiała w tym roku już korować szpaleru, wydaje się być to dobrym pomysłem, wygląda też nie najgorzej, mam tylko nadzieję, że nie przyniesie żadnych skutków ubocznych.
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Teraz troszkę widoczków ;:138
W tej rabatce pojawią się w tym roku lilie, zakochałam się w nich ;:14
Obrazek
A tak wiało w sobotę - moje straszydła i magnolia
Obrazek
Cosik kolorowego
Obrazek
Obrazek
Budząca się akebia
Obrazek
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Kolorki w domu
Obrazek
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit
masz piękny ogród. Przejrzałam poprzedni wątek i muszę Ci pogratulować pracy jaką wykonałaś. Co prawda nie mogłam obejrzeć projektu Twojego ogrodu (żaden z odnośników mi się nie otwiera), ale jestem pod wrażeniem. Super.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Zmiany, zmiany, zmiany... tujkowy szpalerek będzie pięknie wyznaczał granicę działki, gdy nieco podrośnie. Na szczęście te tuje dość szybko rosną :)
Pięknie kwitną Twoje PRYMULKI , które też bardzo lubię . Inne rośliny też budzą się do życia ! Żeby jeszcze zechciało się zrobić ciut cieplej !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kaaj :wit

Pospacerowałam po Twoich włościach, przeczytałam o Twoich zmaganiach z nasionkami i rh- bardzo ciekawie piszesz, lektura wciągająca :)
Ogród bardzo mi sie podoba, fajne nasadzenia i rabatki podkreślone kamykami , obrzeżami...a ścieżka z cegieł to przepiękna , choć jak piszesz, do częstego użytku i na szpilkach- niekoniecznie :D Mimo to, gdybym miała możliwość,to też cegłę w jakiś sposób bym wykorzystała w ogrodzie. Nadaje super klimat.
Ławeczką nie przejmuj się, może nie jest taka -jakbyś chciała, ale nawet w pierwotnej wersji i kolor biały- jest piękna. Gdybyś postawiła ją w miejscu docelowym, wśród kwitnących roślin, to zupełnie inaczej by się prezentowała. A masz już zdjęcie ławeczki poprawionej i pomalowanej?

Podoba mi sie u Ciebie i nie raz będę wpadać z wizytą.
Jeszcze muszę przeczytać wątek nr.1 , ale to już wieczorkiem. :)

Jeszcze jedno pytanie odnośnie pierwiosnka ząbkowanego- jak rósł po wysianiu? Czy to kłopotliwa roślinka zanim urośnie? Pewnie nie kwitły Ci w ubiegłym roku, a w tym- czy są pączki?

;:3 ;:3
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Ohoho, takie same motylki fruwają :;230

Ewelinko, wczesną wiosną wszystkie kolory niesamowicie cieszą oczy dając nam siły do pracy w ogródku, w końcu całą zimę na to czekamy, no nie, co do szpaleru, to mam obawy czy nie jest zbyt blisko siatki,
co roku podziwiam twój wspaniały trawnik kochana, w tym roku zakupiliśmy wertykulator i zaczynamy kosmetykę naszej trawki, jak w połowie będzie tak urodziwy jak Twój, to osiągnę sukces

Witam Cię Aancyk, ile musiałaś się natrudzić, by przejść przez wszystkie strony wątku, a tam lipa, fotki pozamykane, nie wiem co mam z tym zrobić, nie potrafię ich uaktywnić, napisałam do administratorów, może mi coś podpowiedzą,
jeśli zaś chodzi o projekt ogrodu, to i owszem miałam takowy, ale z pierwotnych założeń pozostało niewiele, koncepcje zmieniają się jak w kalejdoskopie, no może przesadziłam, po prostu pomysły budzą się w głowie i czekają na realizacje, czasami bardzo długo, ze względu na stronę finansową, wiadomo, ale jak coś umyślę, to raczej wcześniej lub później do tego dążę, uparciuch jestem,
ale to jest bardzo dobry stymulator naszego życia ten upór, np ze 4 lata temu wypatrzyłam na jakiejś zagranicznej stronie superowe huśtaweczki takie wiszące na ganeczku, myślałam, marzyłam, i mam, od paru dni mój tarasik zdobi takowa, piękna i wygodna, pochwalę się niebawem, a co tam :heja
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

kaaj pisze:Ewelinko(...)co roku podziwiam twój wspaniały trawnik kochana, w tym roku zakupiliśmy wertykulator i zaczynamy kosmetykę naszej trawki, jak w połowie będzie tak urodziwy jak Twój, to osiągnę sukces
Nie chciałabyś widzieć teraz mojego trawnika ( a raczej tego , co z niego zostało ) :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

:;230 Nie kokietuj, nie kokietuj kochana, i tak zdania nie zmienię, jak uda mi się z trawką, to i poradzę sobie z rododendronami ( ;:19 śnią mi się chociaż w w 1/3 takie jak Twoje), no a potem to już obiecuję i sosny posadzę ;:224
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Aniu witam w moich skromnych progach,
namawiam do cegły, rzeczywiście pięknie się komponuje,
jeśli chodzi o ławeczkę to jest już "prawie" poprawiona, muszą ją jeszcze troszkę skrócić o całe 7 cm, bo za wysoka wyszła i mnie osobiście nie siedzi się za wygodnie, lecz poza tym wyszła pięknie, jest o niebo piękniejsza od pierwowzoru, biała, romantyczna, taką jak chciałam,
mam zamiar obsadzić teren wokół studni obwódką z bukszpanów, aby zrobił się taki pokoik, no i oczywiście róże, róże i jeszcze raz róże- obowiązkowo.
Jeśli zaś chodzi o moje wysiewanie, to dopiero się uczę, oprócz ogromniastej dyni, z którą było frajdy co nie miara w listopadowe święta i oprócz ziół, wyszły mi jedynie przypołudniki, nie mam niestety fotek i mydlica, która nie kwitła w tamtym roku, ale za to teraz widzę, że budzi się do życia i będę obserwować jak się rozwinie,
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Wiem, że nie wypada, ale się pochwalę ;:224 architekturą ogrodową :tan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

W tym roku odnawialiśmy trawnik, był oprysk jesienny, wertykulacja, sianie (mieszanka angielska), piaskowanie, torfowanie a teraz czekanie na zieleń :lol:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Wiosna ;:3
Dzień dobry mówią nam już hortensje
Obrazek