Zieloności u Zabielki
Re: Zieloności u Zabielki
Mam jeszcze jeden "problem" zastanawiam się nad monsterką,,,, kupiłam dla niej "kijek" i nie wiem czy rozsadać ją już w tym roku, czy poczekać jeszcze rok?? w doniczce są dwie,,, mam nadzieje że zobaczycie na zdjęciu, przepraszam że takie ale robione kilka dni temu,,, teraz "gniecie się" u dziecka w pokoju z zabawkai, innymi kwiatkami i .... nie wiem czy ją rozdzielić i trzymać już przy podporze??? proszę nasze kochane zacne grono formułowiczów i formułowiczek o podpowiedź....
Uploaded with ImageShack.us
Awitaj Edytko
Palma Cieszę się że wam się podoba ale nie moja tylko tak jak pisałam teściowej- "czyt. mamci" pozdrawiam
monsterka moja, ale właśnie nie wiem co z nią robić,,,,
Palma Cieszę się że wam się podoba ale nie moja tylko tak jak pisałam teściowej- "czyt. mamci" pozdrawiam
monsterka moja, ale właśnie nie wiem co z nią robić,,,,
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja widziałam monsterkę z 3 roślin pięknie zaplecioną jak to zrobili nie wiem ale efekt był piorunujący
- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz kwiatuszki,a czy ten pan na zdjęciu to Twój osobisty ogrodnik?
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
witam was dziękuję za miłe słówka
renka, tak to mój najkochańszy, prawie czteroletni ogrodnik który uwielbia wciskać się na każde zdjęcie
malowanie zakończone, ale jeszcze musicie poczekać na zdjęcia. Dziś dostałam od męża anthurium i uciekam poszukać informacji o jego pielęgnacji, jestem naprawdę wykończona ale już nawet prawie jestem "odsprzątana". myślimy z M o jakiejś meblościance, więc szukamy,,,, oj, mam dość.
- do dziewczyn od wysyłki kwiatów,,,, kochane mam nadzieje że w środę uda mi się dotrzeć na pocztę,
pozdrawiam.
renka, tak to mój najkochańszy, prawie czteroletni ogrodnik który uwielbia wciskać się na każde zdjęcie
malowanie zakończone, ale jeszcze musicie poczekać na zdjęcia. Dziś dostałam od męża anthurium i uciekam poszukać informacji o jego pielęgnacji, jestem naprawdę wykończona ale już nawet prawie jestem "odsprzątana". myślimy z M o jakiejś meblościance, więc szukamy,,,, oj, mam dość.
- do dziewczyn od wysyłki kwiatów,,,, kochane mam nadzieje że w środę uda mi się dotrzeć na pocztę,
pozdrawiam.
- trzynastka
Edytko wiem jak się czujesz ;) my tez po skończonym malowaniu powodzenia z anturium według mnie nie wymaga wielkiej troski ;)
no to sie trochę pochwalę
pokój i jego kolory,
wejście do 2 pokoju
i kolory w mojej ślicznej już kuchni
pokój i jego kolory,
wejście do 2 pokoju
i kolory w mojej ślicznej już kuchni
i teraz kwiatuszki o których pisałam wcześniej
ten beniminek nie wiem czy mi przeżyje,,, traci liści z dnia na dzień,,, zaczęłam zraszać ale nie bardzo mu to pomaga, może pomożecie i doradzicie?? PROSZĘ...
ten beniminek nie wiem czy mi przeżyje,,, traci liści z dnia na dzień,,, zaczęłam zraszać ale nie bardzo mu to pomaga, może pomożecie i doradzicie?? PROSZĘ...
tutaj maleńkie fittonie, choć urosły już minimalnie u mnie, szczególnie czerwona. zauroczyły mnie te maluszki
i poproszę o pomoc, babcia mi dziś przytachała coś takiego:
mozecie powiedzieć co to?? i jak pielegnować?? podobno nie rośnie wysoko i rozrasta się dosyć szybko,,, ???
i poproszę o pomoc, babcia mi dziś przytachała coś takiego:
mozecie powiedzieć co to?? i jak pielegnować?? podobno nie rośnie wysoko i rozrasta się dosyć szybko,,, ???
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Może spróbuj go rozwiązać i zobacz jak w środku wygląda. Z moich skromnych doświadczeń z beniaminkami wiem że lubią dużo pić i nie lubią ostrego słońca. Może Twój jest tylko przesuszony
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
To sansevieria chyba hanhi!
Dzięki, słońca nie ma tylko rano, latem tak do 8-8.30, staam się by miał wilgoć, jest u mnie od 2 tygodni, kupiłam go w castoramie nie podlewałam go odżywkami bo nie wiem czy tam nie przsadzili,,,
- trzynastka
Czasami fikusy zrzucają liście żeby w tych miejscach odbić , ale czasem to wynik braku odpowiedniego nawożenia na wiosnę.