U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie

Post »

Megi gratuluję kwiatuszka na magnolii ;:196
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgoś troszkę u Ciebie nie byłam a tu tyle zmian :D fajny skalniaczek -kamieniaczek floksy pięknie się rozrastają ,więc w przyszłym roku szykuj się na pachnącą fioletową poduchę :D To fakt pierwsze kwitnienie zawsze najbardziej cieszy :D ja miałam zeszły rok pamiętny katalpy ,tulipanowiec a w tym roku szykują się lilaki węgierski ,meyera i koreański wszystkie kaliny ....oj świętować będę...
Kwietniowa pogoda nastała, biegam z praniem jak opętana albo pod dach albo na słońce .Powinnam popracować ale włączyłam komputer aby clematisy pooglądać przed łowami :tan w niedzielę na wystawę roślinną do Bytkowa jadę :heja
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

Gosiu gratuluję pierwszego kwiata magnolii. ;:138 Czy kupowałaś ją w Lidlu? Ja swoją mam z Lidla i też taką małą ale miałam szczęście bo miała 2 kwiaty. Rzeczywiście piękne. Ale druga moja magnolia nie miała kwiatów tylko same liście, no cóż pewnie będą w przyszłym roku.
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jagódko :)

Iza W moim otoczeniu niewiele jest osób, z którymi mogę pogadać o ogrodzie i pewnie większość dziwnie by na mnie patrzyła, że cieszę się jednym kwiatkiem na magnolii :wink:

Kamyku, masz rację, takie chwile się długo pamięta.

Agatko dzięki :D

Aniu to poświętujesz w tym roku pierwsze kwitnienia. Ciekawa jestem, jakie clematisy upolujesz w niedzielę, ja planuję łowy w przyszłym tygodniu, jeszcze nie zaimpregnowałam drabinek.

Madziu dzięki. Swoją magnolię kupiłam w Praktikerze, w naszym Lidlu nie było albo przeoczyłam.

Dziękuję wszystkim, fajnie, że jesteście :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak dobrze Gosiu , że są ludzie na tym pędzącym , komercyjnym świecie , którzy nas rozumieją ;:196
Awatar użytkownika
aveline87
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2011, o 14:42
Kontakt:

:)

Post »

Moja magnolia czeka dopiero na posadzenie, a Twoja już kwitnie :) aż miło popatrzeć :) ja za to musze skołować karmik, bo widze ile ptaków zagląda na pustą działkę i odlatuje z niczym :P
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01

Post »

Gosiu zajrzyj sobie na E-clematis ,można się pochorować,ja zajrzałam wczoraj i tylko myślę co kupić i gdzie posadzić ... ;:223
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

W moim otoczeniu niewiele jest osób, z którymi mogę pogadać o ogrodzie
Gosiu to identycznie jak u mnie. A jestem znowu przekonana że są osoby które interesują się ogrodnictwem bo mają tak zaopatrzone sklepy ogrodnicze że hej. Czyli ktoś to musi kupować, nie? Ale szpadla do obrzeży nie znalazłam... :evil:
Pozdrawiam Magda

Pierwsze kroki w ogrodzie
Lucy2na

Post »

w LM były różne i w obi takie pólksiężyce do cięcia obrzeży
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, ten pędzący komercyjny świat kończy się przy wejściu do naszych ogrodów, tu liczą się całkiem inne wartości... i bardzo dobrze!

Aveline, ja będę dokarmiać ptaki od późnej jesieni i w zimie, teraz mają dosyć pożywienia - muchy, komary, robale itp. Latem wystawię im tylko poidełko z wodą.

Aniu, oj można się pochorować, na stronki z clematisami zaglądałam od dłuższego czasu i nie mogłam się zdecydować, które kupić. Na razie sprawię sobie dwa na mur od ulicy, rośnie tam już Piilu (różowy), a chcę jeszcze niebieski i fioletowy. Pod uwagę biorę kilka, zobaczę na miejscu jakie będą. Na pozostałe drabinki zdecydowałam się kupić wiciokrzew (bo zimozielony), hortensję pnącą i Passiflorę.

Madziu, z większością moich znajomych mogę porozmawiać co najwyżej o pelargoniach na balkonie :;230

Lucy, ja też widziałam w OBI zaokrąglony szpadel... ale nie kupuję, bo tyle mam tych obrzeży do wyrównania że hej! Nożem wyrównuję ;:224
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu Twoja Magnolia ma jeden kwiat, ale jaki piękny :D Moja od tygodnia jest w pąkach, widocznie jest za zimno, aby je otworzyć.Może jutro się zdecyduje :D , ma być dużo cieplej :wit
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Kwiat magnolii uroczy, tak, pierwszy zawsze najbardziej cieszy. Mam nadzieję, że paskudna pogoda go nie zniszczyła. Na skalniaku masz szałwię muszkatołową, piękna , ale też duży krzak, tak z 60-70 cm. i podobnie wszerz. Chyba, że są jakieś miniaturowe. Też mam, będziemy porównywać :wink:
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helen moja magnolia też długo się zastanawiała, czy zakwitnąć, widocznie te typy tak mają :wink:

Jolu kwiat magnolii trzyma się dzielnie, od wczoraj nie pada, dziś rano był tylko jeden stopień, ale słonecznie i później było naprawdę przyjemnie, 18 stopni.
Szałwia jak dorośnie do rozmiarów które podałaś, to zajmie mi jedną trzecią skalniaka :shock:
Na razie pozwolę jej tam zostać, przesadzę kiedy zacznie się za bardzo panoszyć.

Dzisiaj zaimpregnowałam drabinki na pnącza i wkopałam nowe nybytki
od lewej;
clematis 'Jackmanii'
clematis 'President'
wiciokrzew Henry'ego (Lonicera Henryi')
hortensja pnąca (hydrangea pectolaris)
passiflora 'Victoria'
lawenda
na zdjęcie załapały się również orliki szykujące się do kwitnienia i kwitnąca ciągle kamelia z czterema kwiatami
Obrazek

Clematisy trafiły na mur od strony ulicy, wiciokrzew na wysoki mur naprzeciw kuchni, passiflorę i pnącą hortensję posadziłam przy daszku niedaleko tarasu. Jutro postaram się zrobić zdjęcia ogólne ogrodu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”