U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
Megi gratuluję kwiatuszka na magnolii
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgoś troszkę u Ciebie nie byłam a tu tyle zmian fajny skalniaczek -kamieniaczek floksy pięknie się rozrastają ,więc w przyszłym roku szykuj się na pachnącą fioletową poduchę To fakt pierwsze kwitnienie zawsze najbardziej cieszy ja miałam zeszły rok pamiętny katalpy ,tulipanowiec a w tym roku szykują się lilaki węgierski ,meyera i koreański wszystkie kaliny ....oj świętować będę...
Kwietniowa pogoda nastała, biegam z praniem jak opętana albo pod dach albo na słońce .Powinnam popracować ale włączyłam komputer aby clematisy pooglądać przed łowami w niedzielę na wystawę roślinną do Bytkowa jadę
Kwietniowa pogoda nastała, biegam z praniem jak opętana albo pod dach albo na słońce .Powinnam popracować ale włączyłam komputer aby clematisy pooglądać przed łowami w niedzielę na wystawę roślinną do Bytkowa jadę
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Gosiu gratuluję pierwszego kwiata magnolii. Czy kupowałaś ją w Lidlu? Ja swoją mam z Lidla i też taką małą ale miałam szczęście bo miała 2 kwiaty. Rzeczywiście piękne. Ale druga moja magnolia nie miała kwiatów tylko same liście, no cóż pewnie będą w przyszłym roku.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Jagódko
Iza W moim otoczeniu niewiele jest osób, z którymi mogę pogadać o ogrodzie i pewnie większość dziwnie by na mnie patrzyła, że cieszę się jednym kwiatkiem na magnolii
Kamyku, masz rację, takie chwile się długo pamięta.
Agatko dzięki
Aniu to poświętujesz w tym roku pierwsze kwitnienia. Ciekawa jestem, jakie clematisy upolujesz w niedzielę, ja planuję łowy w przyszłym tygodniu, jeszcze nie zaimpregnowałam drabinek.
Madziu dzięki. Swoją magnolię kupiłam w Praktikerze, w naszym Lidlu nie było albo przeoczyłam.
Dziękuję wszystkim, fajnie, że jesteście
Iza W moim otoczeniu niewiele jest osób, z którymi mogę pogadać o ogrodzie i pewnie większość dziwnie by na mnie patrzyła, że cieszę się jednym kwiatkiem na magnolii
Kamyku, masz rację, takie chwile się długo pamięta.
Agatko dzięki
Aniu to poświętujesz w tym roku pierwsze kwitnienia. Ciekawa jestem, jakie clematisy upolujesz w niedzielę, ja planuję łowy w przyszłym tygodniu, jeszcze nie zaimpregnowałam drabinek.
Madziu dzięki. Swoją magnolię kupiłam w Praktikerze, w naszym Lidlu nie było albo przeoczyłam.
Dziękuję wszystkim, fajnie, że jesteście
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dobrze Gosiu , że są ludzie na tym pędzącym , komercyjnym świecie , którzy nas rozumieją
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- aveline87
- 10p - Początkujący
- Od: 26 mar 2011, o 14:42
- Kontakt:
:)
Moja magnolia czeka dopiero na posadzenie, a Twoja już kwitnie aż miło popatrzeć ja za to musze skołować karmik, bo widze ile ptaków zagląda na pustą działkę i odlatuje z niczym :P
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Gosiu zajrzyj sobie na E-clematis ,można się pochorować,ja zajrzałam wczoraj i tylko myślę co kupić i gdzie posadzić ...
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Gosiu to identycznie jak u mnie. A jestem znowu przekonana że są osoby które interesują się ogrodnictwem bo mają tak zaopatrzone sklepy ogrodnicze że hej. Czyli ktoś to musi kupować, nie? Ale szpadla do obrzeży nie znalazłam...W moim otoczeniu niewiele jest osób, z którymi mogę pogadać o ogrodzie
w LM były różne i w obi takie pólksiężyce do cięcia obrzeży
- megi1402
Jagódko, ten pędzący komercyjny świat kończy się przy wejściu do naszych ogrodów, tu liczą się całkiem inne wartości... i bardzo dobrze!
Aveline, ja będę dokarmiać ptaki od późnej jesieni i w zimie, teraz mają dosyć pożywienia - muchy, komary, robale itp. Latem wystawię im tylko poidełko z wodą.
Aniu, oj można się pochorować, na stronki z clematisami zaglądałam od dłuższego czasu i nie mogłam się zdecydować, które kupić. Na razie sprawię sobie dwa na mur od ulicy, rośnie tam już Piilu (różowy), a chcę jeszcze niebieski i fioletowy. Pod uwagę biorę kilka, zobaczę na miejscu jakie będą. Na pozostałe drabinki zdecydowałam się kupić wiciokrzew (bo zimozielony), hortensję pnącą i Passiflorę.
Madziu, z większością moich znajomych mogę porozmawiać co najwyżej o pelargoniach na balkonie
Lucy, ja też widziałam w OBI zaokrąglony szpadel... ale nie kupuję, bo tyle mam tych obrzeży do wyrównania że hej! Nożem wyrównuję
Aveline, ja będę dokarmiać ptaki od późnej jesieni i w zimie, teraz mają dosyć pożywienia - muchy, komary, robale itp. Latem wystawię im tylko poidełko z wodą.
Aniu, oj można się pochorować, na stronki z clematisami zaglądałam od dłuższego czasu i nie mogłam się zdecydować, które kupić. Na razie sprawię sobie dwa na mur od ulicy, rośnie tam już Piilu (różowy), a chcę jeszcze niebieski i fioletowy. Pod uwagę biorę kilka, zobaczę na miejscu jakie będą. Na pozostałe drabinki zdecydowałam się kupić wiciokrzew (bo zimozielony), hortensję pnącą i Passiflorę.
Madziu, z większością moich znajomych mogę porozmawiać co najwyżej o pelargoniach na balkonie
Lucy, ja też widziałam w OBI zaokrąglony szpadel... ale nie kupuję, bo tyle mam tych obrzeży do wyrównania że hej! Nożem wyrównuję
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu Twoja Magnolia ma jeden kwiat, ale jaki piękny Moja od tygodnia jest w pąkach, widocznie jest za zimno, aby je otworzyć.Może jutro się zdecyduje , ma być dużo cieplej
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Kwiat magnolii uroczy, tak, pierwszy zawsze najbardziej cieszy. Mam nadzieję, że paskudna pogoda go nie zniszczyła. Na skalniaku masz szałwię muszkatołową, piękna , ale też duży krzak, tak z 60-70 cm. i podobnie wszerz. Chyba, że są jakieś miniaturowe. Też mam, będziemy porównywać
- megi1402
Helen moja magnolia też długo się zastanawiała, czy zakwitnąć, widocznie te typy tak mają
Jolu kwiat magnolii trzyma się dzielnie, od wczoraj nie pada, dziś rano był tylko jeden stopień, ale słonecznie i później było naprawdę przyjemnie, 18 stopni.
Szałwia jak dorośnie do rozmiarów które podałaś, to zajmie mi jedną trzecią skalniaka
Na razie pozwolę jej tam zostać, przesadzę kiedy zacznie się za bardzo panoszyć.
Dzisiaj zaimpregnowałam drabinki na pnącza i wkopałam nowe nybytki
od lewej;
clematis 'Jackmanii'
clematis 'President'
wiciokrzew Henry'ego (Lonicera Henryi')
hortensja pnąca (hydrangea pectolaris)
passiflora 'Victoria'
lawenda
na zdjęcie załapały się również orliki szykujące się do kwitnienia i kwitnąca ciągle kamelia z czterema kwiatami
Clematisy trafiły na mur od strony ulicy, wiciokrzew na wysoki mur naprzeciw kuchni, passiflorę i pnącą hortensję posadziłam przy daszku niedaleko tarasu. Jutro postaram się zrobić zdjęcia ogólne ogrodu.
Jolu kwiat magnolii trzyma się dzielnie, od wczoraj nie pada, dziś rano był tylko jeden stopień, ale słonecznie i później było naprawdę przyjemnie, 18 stopni.
Szałwia jak dorośnie do rozmiarów które podałaś, to zajmie mi jedną trzecią skalniaka
Na razie pozwolę jej tam zostać, przesadzę kiedy zacznie się za bardzo panoszyć.
Dzisiaj zaimpregnowałam drabinki na pnącza i wkopałam nowe nybytki
od lewej;
clematis 'Jackmanii'
clematis 'President'
wiciokrzew Henry'ego (Lonicera Henryi')
hortensja pnąca (hydrangea pectolaris)
passiflora 'Victoria'
lawenda
na zdjęcie załapały się również orliki szykujące się do kwitnienia i kwitnąca ciągle kamelia z czterema kwiatami
Clematisy trafiły na mur od strony ulicy, wiciokrzew na wysoki mur naprzeciw kuchni, passiflorę i pnącą hortensję posadziłam przy daszku niedaleko tarasu. Jutro postaram się zrobić zdjęcia ogólne ogrodu.