Zieloności u Zabielki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieloności u Zabielki

Post »

Nie martw się, musi się zaaklimatyzować, beniaminki to żywotne roślinki, w najgorszym razie zżuci liście i zaraz wypuści nowe :D
Fitonie cudo, mieszkanie wygląda na bardzo przytulne, lubię kolorowe otoczenie, człowiek ma wtedy lepszy nastrój
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Celinka mnie uprzedziła haha, one lubią często gubić listki , nie lubią przestawiania i są bardzo wrażliwe na przeciągi. Jestem pewna, że w tych miejscach pojawią się nowe przyrosty tylko zraszaj go. A czym on jest owinięty na dole?
A fitonie to prawdziwe cuda, zwłaszcza czerwona ;:138
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
zabielka
200p
200p
Od: 22 cze 2009, o 21:14

Post »

Dzięki dziewczyny :) Fittonie są naprawdę malutkie, chyba mniejsze od pięści, ale naprawdę urocze.
a beniaminek owinięty jest jaimś sznurkiem, boję sie go rozwinąc mam nadzieje że sie nie uszkodzi jak odwinę,,, sama nie wiem, Co myślicie??
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Masz świetne kolory na ścianach. Fitonie ślicznie wyglądają zwłaszcza ta czerwona.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Edytko ja bym zaryzykowała i pozbyła się ozdoby która być może kwiatkowi nie służy, poza tym zobaczysz jaki jest stan łodyżek tuż przy ziemi. Miałam ten sam problem w ubiegłym roku, nie mogłam znaleźć odpowiedniego miejsca dla benka, był ogołocony do prawie samych łodyżek, odbił ładnie w miejscu które mu wybitnie odpowiada, także wierzę że twój za jakiś czas zaaklimatyzuje się.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit - ja z rewizytą.
Bardzo mi się podoba u Ciebie,kwiaty są dorodne,okazałe.
Mam takiego fikusa w plecionce i ma się lepiej aniżeli taki goły.
Znaczenie ma miejsce,może jest tam jakaś żyła wodna albo co.Nażyle beniamin nie będzie rósł,mój tak ma (ten wolnostojący).
Co do montery (m.acuminata) - mam.Zobacz u mnie na str.1.Jeśli to o nią chodzi - musi mi podrosnąć,byłabyś 3 w kolejce.
Miło mi było u Ciebie. ;:180 ;:19
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kwiatuszek od babci to dokładnie Sanseweria trifasciata Silver Hahnii.
W pielęgnacji jest bardzo prosta, bo jedyne czego nie znosi i czego może nie przeżyc to przelanie. A poza tym może stac nawet
w nieco ciemniejszym kącie, choc w jaśniejszym miejscu będą bardziej wyraźne wzorki na liściach. Nie lubi również bezpośredniego słońca w nadmiarze, woli światło rozproszone. To tyle z moich własnych doświadczeń. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

I zapomniałam ci napisać że masz podobne gusta co do kolorków do moich :D :wit
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Szaleństwo z Tymi kolorami na ścianach (no i suficie :lol: ). Brawa za odwagę ;:138 Fajny efekt.
Awatar użytkownika
zabielka
200p
200p

Post »

Dzięki Dziewczyny :) zrobiłam to "za plecami mojego M" ale tyle już było "męczenia" z mojej strony że powiedział "A RÓB CO CHCESZ, ale jak przyjade i nie będzie mi się podobało to przemaluje". Wiec zrobiłam tak jak chciałam, jak by mi nie wyszło to możecie mi wierzyć że na 100% bym już tak nie miała,,, ale zlapał bakcyla,,, :heja ;:138 :heja i nawet 6 kwietników naściennych mi zakupił (chyba w nagrode :) ) więc jak macie jakieś roślinki pnące w domu, którymi możecie się podzielić, to ja chętnie :) :oops: w zamian nie mam już niestety co zaoferować, no, chyba że pieniądze, lub coś, co w przyszłości mi "obrodzi" :) Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa :)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

No widzisz, kochany facet z niego ;:138 mam nadzieję,że i ja na takiego w przyszłości trafię! :tan ;:108
Awatar użytkownika
zabielka
200p
200p

Post »

no, nie mogę ponażekać,,, za to on może:) ciągle powtarza: " a przed ślubem to słyszałem: NIE BĘDZIE U MNIE ŻADNYCH KWIATKÓW W DOMU, NIE BĘDĘ SIĘ NIMI ZAJMOWAŁA,. NIE BĘDĘ MIAŁA ŻADNYCH FIRANEK W OKNACH, MNIE SĄ DO SZCZĘŚCIA NIE POTRZEBNE,,, a tera majątek na kwiatki i firanki wydaję,,,," i co gorsze nie mogę mu powiedzieć "widziały gały co brały" bo tego to zobaczyś nie mogły,,,, tak było. I teraz sama się nadziwić nie mogę jak mogłma nie lubiś pielęgnować kwiatów, choć u kogoś podobały mi się od zawsze, podziwiać mogłam godzinami,,, to chyba były początki mojego "fiu bździu" na punkcie kwiatów... :)
Awatar użytkownika
zabielka
200p
200p

Post »

a ja się pochwalę moim grudniczkiem:)
Obrazek

Obrazek

myślałam że puszcza pąki kwiatowe, ale nie :) to nowe listki :) :tan :tan :tan :tan :tan :tan
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”