Canna - Paciorecznik cz.2
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Janusz kann odmian mam około 15, ale dokupiłam już takie odmiany jak mam do drugiego ogródka
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anitko.
Być może są to uszkodzenia mechaniczne od wiatru lub słońca. Następny liść wyrasta zdrowy. U mnie jedna siewka jest też podobna do Twojej.
Aniu. Idziesz z rozmachem. Jednego roku 15 odmian Fiu..Fiu..
Być może są to uszkodzenia mechaniczne od wiatru lub słońca. Następny liść wyrasta zdrowy. U mnie jedna siewka jest też podobna do Twojej.
Aniu. Idziesz z rozmachem. Jednego roku 15 odmian Fiu..Fiu..
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
wynika z tego , że pan pink s staje się powoli legendą ....wszyscy o nim słyszeli i mówią , ale nikt go jeszcze nie widział
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Taaak , niedługo będzie to przypominać Indianę Jonesa w poszukiwaniu św.Graala (Ostania krucjata) a takie przygody wciągają Janusz - gdybyś bliżej mieszkał to może ......?? ?? , ? ?? , ??? , ?????? ......
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
A ja kupiłem "alaske" jeszcze jedną, mam nadzieję że będzie biała któraś. Kleopatra jeden kiełek ma czerwony a drugi zielony więc też mam nadzieję że zgadzać się będzie odmianowo
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Janusz , obawiam się ,że mogłoby dojść do mutacji i wyszedłby niezły kogel-mogel - jak trochę podrosną to wstawie fotki tych Cann do identyfikacji a propos te 2 co kupiłam w Tesco to Wyoming i Lucifer - jakie liście powinien mieć młody diabełek
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
- drozd
Ciekawy jestem ile cann sprawdzi się odmianowo z naszych zakupów. Jest zatrzęsienie odmian jak w żadnym roku.
Ewuniu. Wyoming ma liście brązowobordowe duże lekko zaokrąglone dorasta do 200cm. Lucifer jest przeciwieństwem Wyominga. Dorasta 80-90 cm liście ma wydłużone dość wąskie ciemno zielone kwiat proporcjonalny do rośliny o wąskich płatkach kwiatowych.Ładnie się rozrasta. Nadaje się do dużych donic
Ewuniu. Wyoming ma liście brązowobordowe duże lekko zaokrąglone dorasta do 200cm. Lucifer jest przeciwieństwem Wyominga. Dorasta 80-90 cm liście ma wydłużone dość wąskie ciemno zielone kwiat proporcjonalny do rośliny o wąskich płatkach kwiatowych.Ładnie się rozrasta. Nadaje się do dużych donic
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A jak wygląda liść Cleopatry, możesz mi opisać kształt?
Też jestem bardzo ciekawa co mam, a co powinno być, już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć.
Markonix ale każdy o nim marzy.
Też jestem bardzo ciekawa co mam, a co powinno być, już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć.
Markonix ale każdy o nim marzy.
- drozd
Tak wyglądają liście "Cleopatry"
http://i46.tinypic.com/2yy17qh.jpg
http://i46.tinypic.com/2yy17qh.jpg
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Z ciekawością śledzę pogoń za Pink Sunburst Nawet sama zaczęłam sie za nią rozglądać Niestety nie znalazłam
Sama (jak wcześniej wspomniałam) nie kupiłam nic przez Internet, bo wymacałam najpierw kłącza i mam 100% żywotności zakupów. Tylko co ja kupiłam:
Aida
Lucifer
Alaska
Pink Futurity
Talisman
Louis Cottin
Striped Beauty
I nie wierzę w zgodność odmian. W zeszłym roku Wyoming okazała się Louise Cottin (ciężko przeszła zimę i chyba nie wykiełkuje, stąd kolejny zakup), Cleopatra urosła na dorodną Yellow King Humbert (ponoć się od od YKH wywodzi). Tylko President od Janusza był sobą
Canny rosną w donicach, największe mają ok 20cm. Ale przecież jeszcze miesiąc więc zdążą urosnąć (mam nadzieję).
Sama (jak wcześniej wspomniałam) nie kupiłam nic przez Internet, bo wymacałam najpierw kłącza i mam 100% żywotności zakupów. Tylko co ja kupiłam:
Aida
Lucifer
Alaska
Pink Futurity
Talisman
Louis Cottin
Striped Beauty
I nie wierzę w zgodność odmian. W zeszłym roku Wyoming okazała się Louise Cottin (ciężko przeszła zimę i chyba nie wykiełkuje, stąd kolejny zakup), Cleopatra urosła na dorodną Yellow King Humbert (ponoć się od od YKH wywodzi). Tylko President od Janusza był sobą
Canny rosną w donicach, największe mają ok 20cm. Ale przecież jeszcze miesiąc więc zdążą urosnąć (mam nadzieję).
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
Ja chyba w Canny Wyoming będę się musiała zaopatrzyć u kogoś z Was i cieszyć się nimi dopiero w następnym roku. Z trzech zakupionych tej odmiany tylko jedna pokazała czerwonawy kieł, druga ma kieł wciąż biały, a trzecia po prostu zielony, juz rozwinięty liść... Przynajmniej mam punkt odniesienia:
[quote="Claudia"][/quote]
Będę się czujnie przyglądać tej jednej dającej jakąś nadzieję, czy rośnie z niej to, czego oczekiwałam.
ps. no more roślinnych zakupów z selgrosie.
[quote="Claudia"][/quote]
Będę się czujnie przyglądać tej jednej dającej jakąś nadzieję, czy rośnie z niej to, czego oczekiwałam.
ps. no more roślinnych zakupów z selgrosie.
Klaudio, a gdzie kupiłaś kłącze ? w obi? moja wygląda tak samo więc może nam się udało
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Adrian kupiłam w Obi: Wyoming (liść ładnie ciemnieje), Cleopatre (nie mam pewności bo nie ma ciemnej pręgi), Inferno (na pewno nie zgadza się).
Drugi Wyoming mam z Castoramy i też ladnie ciemnieje liść, myśle że może się udać. Natomiast reszta to wielka niewiadoma, nie mam doświadczenia, zielonych nie poznam po liściu. Przekonamy się co mamy, jak zakwitną.
Drugi Wyoming mam z Castoramy i też ladnie ciemnieje liść, myśle że może się udać. Natomiast reszta to wielka niewiadoma, nie mam doświadczenia, zielonych nie poznam po liściu. Przekonamy się co mamy, jak zakwitną.