Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
Wczoraj w sklepie ogrodniczym szukałam nasion pomidorów i jedna z klientek powiedziała ,że uprawiała Malinowy Olbrzym,ale zawiodła się .Uważa,że duzo smaczniejsze jest Bawole Serce,ale ma też taka wadę,że duże owoce zawiązuje tylko na pierwszym gronie.
Jeszcze jedna uwaga.Ta Pani rozsadę Malinowegp Olbrzyma kupiła gotową,a nie robiła z nasion.Mogła to więc być nie ta odmiana.
Jeszcze jedna uwaga.Ta Pani rozsadę Malinowegp Olbrzyma kupiła gotową,a nie robiła z nasion.Mogła to więc być nie ta odmiana.
Pomidory
O smakach i gustach się nie rozmawia mi jedna i druga odmiana nie podeszla a z rozsadą jest tak że nawet chyba fachowiec nie wie dokładnie po sadzonce co to za odmiana jasię tak przewiozłem na Holendrach
W zeszlym roku robiłem około 100 rozsad sam i jestem zadowolony wiem co mam i niczym się nie różnią od kupionych a o ile taniej Pozdrawiam
W zeszlym roku robiłem około 100 rozsad sam i jestem zadowolony wiem co mam i niczym się nie różnią od kupionych a o ile taniej Pozdrawiam
-
- 200p
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
-
- 200p
-
- 200p
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeczytaj dwie części tematu "Jaka odmiana pomidora foliowego?" Tam piszemy na ten temat.Smolkus1993 pisze:Jeszcze jedno jak zrobić sznurki by podwiązywać pędy !!
Ja wysadzam do tunelu foliowego pomidory między 25 a 28 kwietnia. Gdy zapowiadają w tym czasie przymrozki nakrywam je dodatkowo agrowłókniną. Nakładam ją na dobudowaną w tunelu nad pomidorami konstrukcję z listewek. Można kupić agrowłókninę o rożnych wymiarach np. szer 5 - dł 10m.Smolkus1993 pisze:... a pod namiot pisze że po 15 maja można dopiero wsadzić .Tak na marginesie ile czeka się na wschód nasion ??Co sądzicie o odmianie Malinowy Ożarowski
Wpisz w wyszukiwarkę hasło "pomidory" lub "Malinowy Ożarowski". Pisaliśmy wiele razy o tej odmianie.
Około 1 do 1,5 tygodnia. Jeżeli nie zapewnisz optymalnej temperatury wschodów (25–27°C), to nasiona będą kiełkowały dłużej oraz niezbyt równo. Produkcja rozsady trwa od 4 do 6 tygodni.Smolkus1993 pisze:...Tak na marginesie ile czeka się na wschód nasion ??...
Przeczytaj http://www.piorin.gov.pl/cms/upload/ip_ ... _20070.pdf strona 10.
Pozdrawiam Andrzej.
-
- 200p
Witam, Kaja mam pytanko o pomidorki Koralika, bo mam zakupiony ,,Pomidor gruntowy Koralik"od PNOS Ożarów Mazowiecki, czy to są ozdobne pomidory czy jadalne również i czy są smaczne?Kaja pisze:O Pokusie u mnie w sklepach nie słyszeli,a Koralika też nie widziałam. Jest Maskotka. Koralik u mnie pewnie wzejdzie sam,bo duzo spadło owoców na ziemię.
A pytam bo gdzieś na forum wyczytałam, że pomidory niektóre a w tym równiez koralik, są bez smaku.
pozdrawiam-dunia